Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na internetu se objevila stránka v dánské i švédské mutaci, kde „vrah z mostu" zveřejnil svůj vzkaz policii, že nález rozpůlených těl byl pouhým začátkem. Prý chce svými činy poukázat na celkem pět neduhů současné společnosti. Poloviny těl na mostě, z nichž jedna patřila dánské prostitutce a druhá švédské političce, odkazovaly na nerovnost před zákonem. S pravdivostí tohoto tvrzení je konfrontován i Martin Rohde, který se vydává po stopách osudu zabité prostitutky a objevuje zásadní pochybení i šokující fakta, která pachateli pomohla s plánováním jeho činu. Novináře Daniela Ferbé kontaktuje pachatel s tím, aby se výměnou za exkluzivní informace stal jeho mediálním hlasem. Charlotte Söringerová naléhá na otce mladíka, který leží v nemocnici po havárii s poškozeným mozkem a jehož srdce by měl dostat Charlottin manžel. Otec ale odmítá syna odpojit od přístrojů a prohlásit za mrtvého. Co přesně spojuje Stefana Lindberga s pomatenou dívkou, jež žije na ulici a má na předloktí totožnou jizvu? (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ pokračuje zajímavým způsobem je vidět, že půjde o nájemného vraha s motivací podobnou té v Sedm, což vůbec nezní špatně na severské prostředí. Autismus Norenové pokračuje být vysoce zábavná záležitostem, mezitím rodinná situace Martina Rhodeho srdcervoucí. Dějové linky mimo hlavní policejní linku se začínají stáčet do velkého propojení vzhledem k tomu, k čemu vede odhalení na jatkách. Jsem zaháknutý, takže určitě bude sranda pokračovat ve sledování. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpůlené tělo ženy na mostě spojujícím Dánsko a Švédsko svede dohromady dva charakterově odlišné vyšetřovatele. Chápeme, že to byl pouhý začátek. Hra teprve začíná. Tvůrci nejdou standardní cestou, volí drsné záběry i nekonvenční postupy. A představují další situace a postavy, takže pozornost je na místě. Postava vraha, který si s policií umně pohrává a dává jí ultimáta, rozhodně patří mezi přednosti seriálu. Poukazuje na neduhy současné společnosti a dává jí mnohé za vinu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Budu si muset zvyknout, že jsme na severu, takže tu a tam moje puritánská duše zažívá šoky, když se mi před zrakem zjeví žížalka nebo bobřík s pořádně dlouho a poctivě budovaným kožíškem. Případ nám plyne hezky pomalu, jak bývá na severu zvykem, přesto je stále na co koukat. Moc se mi líbil nápad s rozpůlením těl, který krásně poukázal nad nezpochybnitelnou pravdu o nerovnosti před zákonem. Zatímco půlku nalezené kurvy kdysi nikdo neřešil, tak polovina těla nalezené političky spustila podstatně vyšší zájem. Zatím se seriál stále točí převážně kolem seznamování a moc si v hlavě nedokážu poskládat obrázek o tom, jak přesně spolu jednotlivé příběhy souvisí. Celé se to hýbe opravdu velmi pomalu, každopádně ze zajímavosti tímto seriál nikterak netratí, ba naopak. Také jsem trošku ztratil dobré mínění o té švédské kočce. To, že si hledá nejkratší možnou cestou jako rozumná dívka známost na jednu noc je zcela v pořádku, ale nad jejím ignorantstvím nad udržováním zahrádky v dolních partiích zůstává rozum zcela stát, i když by mělo stát něco úplně jiného. Lepší 3 kousky. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát to bylo o chlup lepší. Pomalu si zvykám na tu autistickou vyšetřovatelku. V tomto díle mě nejvíce iritovala ježibaba, která chtěla srdce dobrovolného dárce orgánů v kómatu pro svého umírajícího starožitného manžela. Kdybych byl na místě otce toho dárce orgánů, tak poté, co by nakráčela do pokoje s tím svým arogantním ksichtem, hnal bych ji koštětem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Provedení i děj druhé epizody první sezóny mi dovolily přiklepnout i pátou hvězdičku. Švédským i dánským tvůrcům se vzájemná spolupráce evidentně dařila a po druhém dílu už můžu prohlásit, že je příběh velmi zajímavý a disponuje velice kvalitní, syrovou atmosférou. Ústřední dvojice vyšetřovatelů je skvěle napsaná a výborně zahraná; Kim Bodnia je z mého pohledu vždycky dobrou volbou, Sofiu Helin jsem před svým prvním setkáním se seriálem vůbec neznal, ale velmi rychle jsem si oblíbil ji i Sagu. / Poučení: Příliš mnoho citů je někdy na škodu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama