Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie pátrá po místu, kde pachatel, jemuž se pro jeho plán poukázat na neduhy společnosti začalo na internetu přezdívat Terorista pravdy, drží uneseného Bjorna Rasmussena, který je nonstop snímán na streamovaném videu na pachatelem zřízených webových stránkách. Za jeho život žádá, aby čtyři realitní magnáti Öresundské oblasti zaplatili 20 milionů. Tentokrát jsou vyšetřovatelé o krok napřed před pachatelem, neboť Bjorn jim na videu mrkáním morseovky dává indicie k tomu, kde se nachází. Charlotte Söringerová, vdova po jednom z pachatelem vytyčených magnátů, zjišťuje, že manžel měl dlouholetý poměr, což ji vede k nečekaným rozhodnutím. Anja Björková, která utekla od matky, nachází útočiště v bytě podivínského mladíka, který má zřejmě s aktuálními událostmi něco společného. A policista Henning Tholstrup, který má s kolegy stanout před soudem v kauze zabití zadrženého, zpytuje svědomí z křivé výpovědi. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Luxusní uzavřené a skvěle vypointované vyústění epizody "Jakou cenu má lidský život?" Naprosto skvěle zde bylo ukázáno smýšlení společnosti v podobě ceny lidského života. Zatímco zaplatit 5 milionů za život bezdomovce se zdá být hodně peněz a nikomu za to nestojí, tak 20 milionů jako posmrtná pomsta nevěrnému manželovi se zdá být skvělou investicí. Kromě toho, že je seriál skvěle napsaný a napínavý jako kšandy prostorově výrazného žrouta, tak nám přináší navíc jakýsi myšlenkový přesah. Ať už se jedná o hru s penězi, nebo o otevření otázky bezdomovců, tedy rozvíření diskuzí o nich (a zajištění potenciální pomoci), pravda dosti nevybíravým způsobem (jejich odstraněním), ale je to jediný způsob, jak si dnes reformátor získá trošku pozornosti. Ani se mi nechce věřit, že to má pod režisérskou taktovkou žena. Moc se mi líbí nová mrazivá linka u ochotného pohostinného samuraje a jsem zvědavý, jak se vším bude souviset. Konečně se hrdinové po skvělém nápadu s morseovkou, seznámili blíže s člověkem, který by mohl mít co do činění s celou severskou taškařicí. Zatím to odnesly jen koule a pochroumané ego. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakou cenu má lidský život? Dál je ve hře splacení vysokého výkupného čtyřmi realitními magnáty z obou zemí. V opačném případě zařve další bezdomovec. Ten každopádně ovládá morseovku, takže vyšetřovatelé přeci jenom nějaký trumf v rukávu mají. Rozjíždí se další vedlejší linie skrze dívku prchající od matky. Útočiště nachází v bytě podivínského mladíka, který má s aktuálním děním evidentně něco společného. Hlavním tvůrcem seriálu je Švéd Hans Rosenfeldt, který rovněž napsal americkou verzi. V případě té severské sakra dobře věděl, co dělá. Vsadil totiž na správně temnou a nekompromisní atmosféru a solidně napsané postavy. A já už se přeci jenom lépe orientuju. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sage to poriadne páli a tak sa aj zápletka s únosom uzavrie po dvoch častiach. Samozrejme bez toho, aby bol dolapený vrah. Inak jeden záber doslovne odkazuje na Se7em a ak sa trochu bližšie pozrieme aj na to, čo vieme o vrahových motiváciách tak aj celá séria. A možno aj preto je seriál tak populárny. Každopádne pribúdajú nové dejové línie, tá policajná o krytí kolegov je trochu klišé, ale snáď sa v celkovej mozaike ukáže ako odôvodnená. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh první sezóny se zatím vyvíjí skvěle (z mého úhlu pohledu) a tvůrci dělají všechno pro to, abych si celou záležitost užil. Čtvrtá epizoda nezaostala za předchozími díly a přinesla tu správnou kombinaci atmosféry, napětí i akce, a přestože se scénář nevyvaroval některých klišoidů (profláklá pasáž s nesprávnou budovou byla asi nejhorší), jako celek to na mě nepůsobilo vůbec špatně. / Poučení: Jak věděl už Karotka Rudykopalsson, policista by měl ve službě vždy nosit Ochranu. 5*- ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama