Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henning Tholstrup, jeden z policistů, kteří byli v kauze zabití zadrženého mladíka z přistěhovalecké rodiny zproštěni obvinění, byl unesen ze svého domu, a pátrání po něm rozdmýchává občanské nepokoje. Vše se ukazuje jako součást plánů Teroristy pravdy, který coby čtvrtý bod na svém programu neduhů soudobé společnosti stanovil problematiku integrace přistěhovalců, potažmo neochotu ji adekvátně realizovat a akceptovat přistěhovalce jako rovnocenné občany. Henning tentokrát není v moci pachatele, nýbrž jeho osud doslova závisí na milosti rodiny zabitého mladíka. Právě k nim do domu ho Terorista pravdy doručil. Jak se otec a bratr, kteří se u soudu nedovolali spravedlnosti, vyrovnají s předloženým morálním dilematem? Martina Rohdeho vyhnala žena a navíc u Sagy doma najde svého syna Augusta. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Empatický (a záletný) Dán Martin a patologicky racionální Švédka Saga pokračují ve vyšetřování série zločinů, přičemž jsme se přehoupli do druhé poloviny první série. Únos jednoho z obviněných policistů je patrně součástí plánu našeho ústředního pachatele, který předložil další potíž současné společnosti: problematiku integrace přistěhovalců. Martin do toho řeší soukromý problém, navíc při ranní návštěvě své kolegyně s čerstvými croissanty u ní doma najde nečekaného nocležníka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do hry sa naplno dostali imigranti a zrazu sme tu z toho mali také krátke Prisoners, ale inak o nič horšie. Súkromné problémy tu pomaly prevažovali nad vyšetrovaním, ale zase nie natoľko, aby mal človek pocit deficitu vyšetrovania. Pokiaľ sme minule krútili hlavami nad Martinovým sexuálnym životom, tak teraz budeme krútiť nad tým Sagiiným a jej chovanie, i keď ona za to chudák predsa nemôže, trochu presahuje aj medze pôvodne vytýčené tvorcami. Ale ako jej povedal Martin, nechajme to radšej tak...:) Záverečná desaťminútovka totiž opäť všetko nakopáva... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínám mít lehký problém s pamatovákem na všechna ta cizokrajná jména, na která nejsem zvyklý. Jináč rodina Rohde se prozatím prezentuje velmi zvláštním vkusem na něžné pohlaví. Zatímco senior vyhledává staré odporné ojetiny, tak junior si libuje v podstatně pohlednějších, avšak lehce odchýlených blondýnkách. Každopádně, juniorova exkurze byla tentokrát podstatně vtipnější, než ten seniorův nechutný kousek. Další velmi napínavý díl, který tentokrát poukazuje na nejméně závažný problém společnosti s nakládáním s přistěhovalci, které k sobě do vlasti zpravidla nikdo nikdy nezval. Úplně nejsem velkým fanouškem, když se v podobných seriálech začnou více řešit rodinné problémy na úkor toho podstatně zajímavějšího pátrání po vrahovi, ale stále spoléhám na to, že minimálně Saga má v tomto ohledu velmi zdravě nastavené priority, takže tam snad nesklouzneme. Moc se mi líbí, že se seriál s mrtvolami moc nemaže a padá to jako přezrálé hrušky. Slabší 4 kousky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestou epizodou jsem vkročil do druhé poloviny první sezóny a nebyl to vůbec špatný krok. Tvůrcům se podařilo to, co se politikům nedaří; začlenili osmahlé přišelce do seriálu způsobem, který mi vcelku vyhovuje. Díl byl navíc tradičně chmurně atmosférický, jen napětí bylo nahrazeno scénkami z osobního života vyšetřovatelů a medvídek Pú z úvodních epizod se pomalu mění ve špatně naloženého grizzlyho. / Poučení: Zkontroluj si sklep. ()

Reklama

Reklama