Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je možné, že by Terorista pravdy byl někdo od policie? K tomuto závěru vede Sagu Norénovou řada indicií z předchozích událostí. Martin Rohde se po vyhazovu z domova stěhuje k Saze a současně se začíná sbližovat se synem Augustem. Pachatel mezitím realizuje pátý bod svého plánu, kterým je lhostejnost evropské společnosti k dětské práci a domácím podnikům, které ji ve svých výrobnách v zahraničí připouštějí. Za tím účelem unese autobus s dětmi mířícími do školy a za každé požaduje vypálení provozovny některé z řady firem, které přímo profitují z nízkých výrobních nákladů díky práci dětí. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veskrze zajímavá epizoda. Pátrání se nadále ubíralo nesprávnými cestami, přičemž bylo na každém kroku doprovázeno tou skvěle vytvořenou, mírně depresivní severskou atmosférou, občasným poryvem napětí a narůstajícími třenicemi mezi dvojicí vyšetřovatelů. Kromě toho ale tvůrci divákovi předhodili nejedno vhodné téma k přemýšlení a já jsem si musel na základě právě viděného přiznat fakt, že je mi Saga Norén s postupujícím dějem čím dál sympatičtější pro své názory. Což je dost znepokojivé vzledem k tomu, že trpí Aspergerovým syndromem. Co to pak asi vypovídá o mně? Její teorie malých lidí byla každopádně logická (ač prostá emocí) a mně se hodně líbila. / Poučení: Pokud ti někdo nabídne nocleh, nebuď překvapen tím, když se bude jen spát. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně došlo na ždímání emocí prostřednictvím dětí, i když to mohlo být samozřejmě o špetku drastičtější. Také jsem rád, že někdo konečně otevřel onu myšlenku, že se nabízí jako zločinec někdo z vlastních řad. Troufnu si předpokládat, že to zřejmě nebude momentální hlavní podezřelý (to by nemělo tu správnou šťávu, ale kdoví...). V současnosti bych se tedy nebál zredukovat své podezřelé na dlouhovlasého kamaráda novináře, případně skutečně někoho od policie, na kterého ukazuje zatím rozhodně skoro každá indicie. Celkem se těším, jak se to celé vyvrbí a jestli ze samého úžasu skončím se spadlou čelistí a 20 čísly v ruce. Jediná výtka snad jen k lince s nevěrou, kterou v kontextu děje prozatím musím pokládat za naprosto bezúčelnou a zbytečnou. Fakt nechápu, proč tam něco tak bezvýznamného bylo zařazeno, a pokud to celé skončí tím tuctovým, že teď pro změnu manželka podvede Martina a pak zjistí, jak moc se milují a vrátí se k sobě, tak se asi pozvracím. Doufám, že s tím mají tvůrci zajímavější plány. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo by to dokonalé, ak by scenár nerobil už nejakú dobu sem tam z policajtov blbcov. Nikoho nenapadne zistiť, v akomže sklade, teda akej firmy sa to nájdený autobus nachádza a proste iné maličkosti. Navyše v predchádzajúcej časti policajta nenapadlo búchať do potrubia, keď mal možnosť sa zachrániť, pričom presne tak chalan došiel na to, že je niekto v kotolni. Inak je to ale stále viac a viac napínavé, je cítiť, že to majú tvorcovia premyslené a že aj tá strohá pravdovravnosť Sagy má svoje opodstatnenie pri porovnaní s tým, čo sa deje okolo nej a ako pokrytecky sa chovajú takzvaní normálni ľudia. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se objevila postava jménem Sebastian Sanstrod. Jakmile promluvil, bylo mi to jasné. Prošedivělý, štíhlý pán. Myslím, že od filmařů nebylo prozíravé, když si mysleli, že diváci jsou hluší a nepoznají stejný hlas vraha a Sebastiana. To už pak není detektivka, když to divákům servírují na zlatém podnose. No, ale třeba se mýlím. Třeba je vrahem někdo jiný. Třeba jen já špatně slyším. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrtvé tělo na mostě bylo pouze začátkem. To jsme hned v druhém díle pochopili. Promyšlená hra s několika zlomy začala vzápětí. A v druhé polovině série má divák ještě větší důvod k radosti. Přichází zásadní odhalení: terorista může být z policejních řad. Zatímco vyšetřovací tým nad variantou dumá, dotyčný se vyjadřuje ke lhostejnosti společnosti k dětské práci. A unese autobus s dětmi. Atmosféra, napětí, šedivý vizuál, gradace, herecké obsazení a velmi propracovaný scénář. Klobouk dolů. Chladná, na cíl umanutá a věcná Švédka a bodrý, přátelský a empatický Dán ztvárnění Sofií Helin a Kimem Bodniou jsou velmi přesní. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama