Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podezření, že bývalý švédský policista Jesper Andersson by mohl být Teroristou pravdy, se ukázalo jako mylné. Nové stopy ale naznačují, že by pachatelem mohl být bývalý dánský policista. Lze k němu stanovit spojitost a motivace se všemi zabitými či cílenými oběťmi, ale může to opravdu být on, když byl před roky prohlášený za mrtvého? Navíc se jedná o bývalého kolegu a blízkého přítele Martina Rohdeho. Jenže kousky skládanky s ním coby středobodem do sebe nepopiratelně zapadají. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově kriminální příběh nebyl špatný. Sice slabší, než jsem čekala, ale dobrý. Tento díl mě vážně ale rozsekal. Dostal mě a rozbrečel. Ne co se týkalo kriminální stránky, ale svojí lidskou stránkou. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci moc dobře vědí, že nestačí kastrol s oschlými zbytky jídla zalít vodou, osolit, převařit a čekat, jak si divák zase pošmákne. Nepošmákne, pokud mu nedají něco navíc. U devátého dílu je už naprosto evidentní, proč bylo celou dobu věnováno Martinovu osobnímu životu podstatně víc času než v případě jeho kriminalistické partnerky. Sestra plastického chirurga si naštěstí schovává část lékařské dokumentace, což diváka „mile“ překvapí. Druhá polovina dílu je tak výtečně vyšponovaná a vygradovaná. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mě jednoznačně nejslabší díl. Prvních 30 minut bylo vyloženě rekapitulačních, kdy se mi potvrdilo všechno, co jsem již dávno věděl. Celé se to tedy neslo pouze v duchu ověření toho, že se skutečně stane to, co si myslím, že se stane. Scénář k této epizodě jsem mohl napsat klidně ráno na toaletě během sraní sám. Zde divák nemá šanci zavadit o jakýkoli náznak překvapení a všechno působí totálně šablonovitě. Tohle už jsem viděl opravdu milionkrát a doufal jsem, že mají tvůrci v rukávu podstatně lepší zápletku. Za něco stálo až závěrečných 10 minut, kde všechno vygradovalo v napínavou honičku. Nemůžu se zbavit dojmu nedůstojného zakončení skvěle rozjetého seriálu. Nepřehlédnutelné jsou i všudy přítomné scénáristické kličky, kdy se jednotlivé postavy chovají naprosto nelogicky. Ale v rámci dramatizace nad tím asi každý divák rád přimhouří oko. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předposlední epizoda první sezóny byla parádní. Tvůrci tentokrát dovolili napětí, aby svou kvalitou dorovnalo skvělou atmosféru, mocně se vyšetřovalo a příběh se znatelně pohnul kupředu, přičemž byla zároveň doplněna i některá bílá místa z minulosti. Děj mě dokonale vtáhl od první chvíle, nedovolil mi ani na moment polevit v pozornosti a závěrečné titulky mě překvapily a nemile zaskočily, protože jsem si myslel, že se na devátý díl zatím dívám maximálně třicet minut. Neseděla mi tady jen jediná záležitost; vzhledem k tomu, že obranný granát rozhodí střepiny v okruhu dvou set metrů, přišlo mi to přihlížení jeho explozi poněkud naivní (kulantní náhrada termínu idiotské). / Poučení: Vždy si pečlivě vybírej svůj doprovod na výlet. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak teraz sme sa na začiatku ocitli v situácii, kedy vieme viac ako vyšetrovatelia a tým pádom sme na informačnej úrovni páchateľa. Popravde vzhľadom na jednu vedľajšiu dejovú líniu asi každému došlo, kto je vrah, len sme nepoznali súvislosti. Škoda, že mám stále trochu problémy s logikou myslenia vyšetrovateľov (prečo hneď nevyrazil Martin do ZOO, ale zastavil sa ešte doma?), inak by vážne nebolo čo vyčítať. Snáď len celý ten humbuk okolo, ktorý páchateľ vymyslel, dalo sa predsa aj priamočiarejšie pomstiť, ale to sú tí postmoderní kriminálnici... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama