Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Námořní loď se dostane mimo bezpečné vody a narazí do öresundského mostu. Když námořní police vstoupí na její palubu, nenajde ani stopy po posádce, ale v nákladovém prostoru objeví spoutané tři švédské a dva dánské občany. Vyšetřování se ujme Saga Norénová z kriminálky ve švédském přístavním městě Malmö. Případ zasahující do pravomocí švédské i dánské policie je pro ni příležitostí se po letech znovu vidět s dánským kriminalistou Martin Rohdem, který se stále pokouší vyrovnat se s vraždou svého syna. Saga požádá, jestli by společně mohli vyšetřovat nový případ, čehož se Martin chopí jako příležitosti, jak se svým démonům postavit čelem. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako bychom Martina a Sagu vůbec neopustili. Přitom je to třináct měsíců od tragických událostí z konce první série. Jemu přibyly šediny, jí zůstalo velmi přímé jednání, ač tedy občas položí i nějakou osobnější otázku. A dokonce s někým (pár dní) bydlí. „Náš“ most spojující dánské hlavní město Kodaň se švédským přístavním městem Malmö je opět v centru dění, narazí do něj totiž námořní loď. Bez posádky, se spoutanými lidmi v nákladovém prostoru. Švédy i Dány. A s podlomeným zdravím. Vyšetřování se ujme Saga, jelikož ale případ zasahuje do pravomocí sousedního státu, opět se schází s Martinem, kterého stále sžírají démoni minulosti. A soudě podle množství postav a nových událostí, bude to opět solidně zamotané a napínavé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový prípad, starí známi. A ten prípad je, minimálne na prvý pohľad, absolútne odlišný od toho minulého a záverečná scéna nám ukáže, že by mal byť taktiež poriadne zamotaný a motivácie páchateľov sa zdajú byť zatiaľ absolútne nepochopiteľné, čo je rozhodne veľké plus. Len sa obávam, že spätosť Martina s minulosťou môže byť tak trochu nadbytočná, očakával som, že Jens je mŕtvy a budeme mať od neho svätý pokoj. Nebudeme. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Opět převážně seznamovací díl. Přeci jen jsme svědky menšího časového skoku. Většina stopáže je věnována seznámení diváků s novinkami v osobních životech dvou hlavních vyšetřovatelů, což je to, co mě z celého seriálu zajímá nejméně. Martin nám vlivem lehce traumatické události prošedivěl a opět řeší píčoviny v manželství. Saga vším prošla bez jediné výrazné změny a snad jen ten asperger se jí lehce prohloubil. Zápletka této série vypadala zprvu velmi slabě, ale konec nastínil velmi příjemný zvrat s plicním morem a celkem jsem se s výběrem seriálu nechtíc trefil tématem do státy organizovaného zločinu, který se děje tam venku. Tudíž jsem rozhodně v očekávání, jako cigánka před osmým dítětem, co nám přivanou následující díly. Lepší 3 kousky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda druhé sezóny mě určitě nezklamala, protože tvůrci za rok nezapomněli, jak vytvořit tu správnou atmosféru, i když je samozřejmě pravdou, že se mnou chválené pochmurnosti dá mnohem snáze dosáhnout u Vikingů než někde v tropickém ráji. Nové vyšetřování začalo zajímavě, oba vyšetřovatelé už zase pracují společně, takže až potud jsem byl spokojen, jen jsem měl z celé záležitosti dojem, že se původně počítalo jen s jednou řadou, a proto teď museli tvůrci přijít s několika rychlými vysvětleními. / Poučení: Vykašláváš krev? Nepanikař; třeba je to jen tuberkulóza. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

......loď havaruje a...starí známi sa stretnú a začnú vyšetrovať....kým v prvej časti zápletka tajomná , zaujímavá - tu nič moc.....hádam to bude opačne ako v prvej sérii,kde bol výborný začiatok a horší koniec.... ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dozvuky finále první série se dostavují ve velkém, samozřejmě je ale upozaďuje nový případ, který svádí dohromady už teď mou snad nejoblíbenější dvojici vyšetřovatelů ze všech možných kriminálek, které jsem doposud zhlédl. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série odstartovala z mého pohledu lépe, ať už díky návratu ke starým známým, nebo díky všudypřítomnému napětí. Chemie ústřední dvojice je stále skvělá, předpokládám, že záběr “staršího bratra” švédského Palacha nebude tak přímočarý, jak se zdá. ()

Reklama

Reklama