Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Švédští a dánští kriminalisté pomalu stahují smyčku kolem skupiny ekoteroristů. Ti sami vědí, že je jim policie v patách, takže se snaží uchýlit do bezpečného úkrytu, kde budou vyčkávat na další úkoly. Ve skupině se ale objevují trhliny, což nahrává policii. Mezitím přítel Sagy, Jacob, zjišťuje, že jejich vzájemné soužití bude náročnější, než předpokládal a Martin ve snaze najít vnitřní klid pokračuje v návštěvách ve vězení s vrahem jeho syna Jensem. Ten ale zatvrzele odmítá projevit jakoukoli lítost nad svými činy. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra, napětí, šedivý vizuál, gradace, herecké obsazení a velmi propracovaný scénář. V první sérii jsme věděli, na co chce dotyčný upozornit, ale neznali jsme jeho tvář, postavení ani bližší motivace. Tady to víme od začátku, ale záhy nás tvůrci vyvedou z omylu, protože u skupiny ekoteroristů to pouze začíná. Navíc zrovna dostává na frak, vyšetřovatelé jsou jim v patách, nehledě na to, že se ve skupině opakovaně objevují trhliny a rozepře. Finále v kontejneru rozdmýchá další otázky. Nové postavy zajímavé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria si ma omotáva okolo prsta stále viac a viac a mám dojem, že ma začína baviť viac ako tá prvá. Príbeh ide dopredu akosi svižnejšie, menej to drhne (nie žeby to predtým skutočne drhlo) a túžba vidieť ďalšiu epizódu je ešte silnejšia ako pri prvom prípade. No a máme tu tie neuveriteľné cliffhangery. Akoby sme treťou časťou a jej poslednou scénou uzavreli dejom nabúchané prvé dejstvo a dostávame sa zrejme k niečomu rozsiahlejšiemu a zložitejšiemu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série za tou první zatím zaostává každým coulem, nicméně jsem rád, že závěr dílu dává divákům naději lepších a atraktivnějších zítřků. Snad to nebude jen ta pomyslná první vlaštovka, která jaro nedělá. Také jsem rád, že bylo ve rovnání s předchozím dílem věnováno podstatně méně času soukromému životu vyšetřovatelů, který mě ani za mák nezajímá a nebaví. Naopak mě baví hodně ústřední vrahounek z první série a začínám tušit, že k němu brzy Martin začne chodit pro rady ohledně vyšetřování. Jejich dialog a popichování bylo to nejlepší, co tato epizoda nabídla. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda druhé sezóny přinesla zajímavý vývoj příběhu s občasnými náznaky akce, a to celé tvůrci doplnili tradičně kvalitní, pochmurnou atmosférou. Děj tohoto dílu taky ukázal, že sovy zase jednou nebyly, čím se zdály být, a vypadá to, že seveřané mají po kapsách ještě nějaké to překvapení. Výsledný dojem mi trochu kazily nové vedlejší postavy, o nichž jsem se zatím nic podstatného nedozvěděl, a i když je mi jasné, že budou mít později pro děj význam, zatím ho spíš brzdily. / Poučení: Aktivní blb je horší než třídní nepřítel.  Tohle bude asi platit vždy a všude. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten masochismus v podobě zapojení záporáka z předešlé řady i bokem do této je zajímavým krokem, byť je mi sakramentsky líto, jaké to má důsledky na mou oblíbenou postavu. Stahující se smyčka kolem skupinky ekoteroristů signalizuje, že ta pravá hrozba teprve přijde. ()

Reklama

Reklama