Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ekoteroristické útoky pokračují a stupňuje se jejich rozsah. Hrozí útok na chemičku a s ním i zamoření zdroje pitné vody. Saga, Martin a jejich tým musí odhalit, kdo je hlavním pachatelem útoků, pokusit se přijít na jeho motivy a zastavit ho. Saga mezitím zjišťuje, že partnerské soužití je pro ni větší výzva a zátěž, než původně předpokládala. Martin se rozhodne zapátrat v Sagině minulosti, což ale může mít dalekosáhlé důsledky pro jejich spolupráci. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak tu a tam sledujeme toho hegešáka, co cosi vpouští do těla svých obětí a zapisuje si časy a další údaje, tak mnou projelo jisté vnuknutí, jaká by mohla být pointa celé série. Nově se mi tedy vyrojil na obzoru nový podezřelý, kterým není nikdo menší než brácha (alespoň předpokládám sourozenecký vztah, ale nějak mi to ušlo) od té chcípající číče, který by se klidně mohl pokoušet hledat vakcínu či lék na její podivnou nemoc a tuto vakcínu testovat a ladit právě na již nepotřebných zesnulých. Tato myšlenka by mi vcelku zapadala prozatím do celého konceptu všeho, co jsem doposud viděl. Jeho posedlost touto ženou je evidentní a incestní lásky jsou na severu velmi často skloňovaným tématem. Trošku mi tvůrci nalomili mé přesvědčení scénkou, kdy chlapce vykreslili pouze jako sledovače a honimíra, ale myslím si, že se v něm bude skrývat podstatně větší potenciál a jeho sklepní komůrka bude plná divů a překvapení. Moje podezření ovšem narostlo i u otce od své lesbické dcery, protože se mi v mysli nenabízí moc jiných scénářů, než že si její poslední únos objednal právě otec, neboť dceruška viděla někoho, koho by si zrovna moc nepřál, aby viděla. Každopádně oba tito kluci mají společného sledovacího koníčka osob, které jsou jim blízké, takže předpokládám, že by snad společně mohli táhnout za jeden provaz. Každopádně jsem moc zvědavý, jaká další propojení si pro nás tvůrci připravili. Osobní život Martina a Sagy se zatím táhne stále ve stejně nezajímavých kolejích a představuje v poslední době jediné nezajímavé pasáže. Vyšetřování je naopak na top úrovni a rochním se v něm blahem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi podobná epizóda tej predchádzajúcej. Rozvíjané motívy sa proste ďalej rozvíjajú a smerujú k teraz už celkom vytušiteľnému rozriešeniu. Tomu iste nebude chýbať nejaký moment prekvapenia. Pokiaľ sme v prvej sérii išli od veci obecnejších k tým osobným, tak tu ideme skôr opačne, od fungovania malej skupinky teroristov po veľké konšpirácie, niečo ako v tretej sérii Mr. Robota, teda ak by niekto potreboval vopred nejakú charakterizáciu... No a niektorí chudobnejší jedinci tu dostanú návod, ako sa dá jednoducho prísť k nejakým tým peniazom... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U hodnocení sedmé epizody druhé série jsem se dlouho rozhodoval mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Enormně mi totiž vadila ta očividná neschopnost policie chránit případnou klíčovou svědkyni, zvlášť když  už se ji někdo pokusil dvakrát odživotnit. A právě proto jsem měl původně v úmyslu hodnotit jen čtyřmi kousky, pak mě ale napadlo, že třeba nejde o minelu ve scénáři, ale že to tak možná vážně chodí. Čert ví, já nejsem odborník. Já jen vím, že díl měl opět kvalitní atmosféru, děj obsahoval humor i mírné napětí, a co by to byl za sever bez pořádného úchyla. / Poučení: V dnešní přetechnizované době lez do vany radši v neoprenu, bo Oko jedna, Oko dvě. 5*- ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakoby se nám krapet ztratila nosná linie. Skáčeme od jednoho k druhému, tempo lehce zakolísalo. Pro Sagu již není partnerské soužití výzvou, ale spíš zátěží. A sice její diagnózu známe, ale pokud mnohé nemá sociálně zautomatizované, a jelikož je inteligentní, myslím, že na stále se opakující situace, které vyžadují slova, jako děkuji nebo prosím, by měla reagovat jinak. Ale nejsem odborník. Martin se navíc rozhodne zapátrat v její minulosti, což může (i bude) mít značné následky. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama