Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Groteskní aranžmá mrtvol z minulých dní dostává nečekanou spojitost se sbírkou uměleckých děl, která je momentálně vystavena v nově otevřené části muzea umění a patří zámožnému kodaňskému podnikateli Freddiemu Holstovi. U něho se navíc sbíhají také osudy těhotné dívky Jeanette i životního kouče Claese Sandberga. (Česká televize)

Recenze (8)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra, napětí, šedivý vizuál, gradace, herecké obsazení a velmi propracovaný scénář. Šestý díl mi sedl, konečně se vše začíná propojovat a velké množství postav má své opodstatnění. Samozřejmě jsem to čekal, ale divák v téhle otázce musí být trpělivý. Dočasná šéfová kriminálky v Malmö Linn se pokouší Sagu více začlenit do sociálního života, další ranou je ale skutečnost, že naše vyšetřovatelka přišla o posledního člena rodiny. Chápeme už i souvislosti mezi životním koučem Claesem a podnikatelem a milovníkem umění Freddiem, přičemž i další vražda je spojená právě s ním. Právě Freddie Holst žije s Claesovou bývalou ženou, pánové byli obchodními partnery, přičemž Holst měl kolegu podrazit. Claes navíc musí odolávat útokům fanynky jeho přednášek, která navíc vlastní pohřební službu a stará se o poslední rozloučení Claesova otce. Zajímavě se rozjíždí i linky okolo těhotné dívky Jeanette. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tretej série Mostu sa nám tak trochu stáva variácia na Príbeh služobníčky a nie že by sa to do mrazivého škandinávskeho prostredia nehodilo. Podfarbené ešte snahou o takmer až fetišistické snímanie severského dizajnu interiérov rodinných domov a špeciálne milionárovej megavily. Stáva sa ná z toho aj psychologická ghost story a opäť len treba skonštatovať, že sa to sem hodí a parťáci v práci sú si aspoň ako blázni svojho druhu o niečo bližší... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně se nám děj lehce pospojoval a některé souvislosti dávají dobrý smysl. Snad každý dosud zobrazená postava je magor a ti dva ze všech největší to celé vyšetřují. Hlavních podezřelých z krásných uměleckých zločinů mám hned několik, takže si stále netroufnu udělat uzávěr, za což jsem moc rád, protože s toho seriálu konečně něco taky mám. Každopádně jsem znovu uhádl, že vraždy mají jakýsi umělecký podtext. Za to se ovšem nebudu ani nikde chlubit, protože to napadlo snad každého. Takže se nejvíce nabízí asi Claes, či mladý všeználek umění. Ale jak ty kluky ušaté tvůrce znám, tak si určitě připraví nějakou lepší delikatesu. Sagu v této sérii vůbec nešetří a nakládají ji, co jen se do ní vejde. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šesté epizodě třetí série začínám nabývat dojmu, že už snad ani nejde o kriminální seriál; mám stále silnější pocit, že se tvůrci pustili do psychologické studie na téma: "Patologické změny chování vlivem severského klimatu". Každopádně to nehraje roli, protože by na mě celá záležitost fungovala jako kriminálka i psychologický thriller. Vůbec to nehraje roli, protože i tato řada disponuje kvalitním (i když tradičně velmi košatým) příběhem, parádní atmosférou a zřejmě ještě lépe vykreslenými postavami. Já se tedy bavím velice velmi. / Poučení: No a co, že jsou na tebe lidé zlí? Když se vás šest vzájemně podpoří, můžeš se těm pomluvám o schizofrenii klidně vysmát. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojitost s uměleckými díly v mých očích trochu nešťastně zastiňuje prvotní téma homofobie a obecného genderového rozporu ze začátku série, jinak se ale tempo vůbec nezastavuje, ba naopak. ()

Reklama

Reklama