Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Saga Norenová a Henrik Sabroe se ženou za sériovým vrahem, jenž momentálně ve svých rukách svírá dva lidské životy. (Česká televize)

Recenze (13)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo bude třetí obětí na zinscenované vraždě? Jdeme do finále, které se odehraje na nedalekém ostrově. Vnitřní záležitosti, smrt obou rodičů, odpojení od přístrojů letitého přítele – na Sagu je toho zatraceně hodně. I Henrik je na pokraji sil. Po vyřešení náročného případu se navíc dozvídá o tom, že ve Švédsku našli před pár týdny lidskou kostru pod silnicí. Ležela tam pět nebo šest let, s identifikací pomohla DNA. Co z toho asi vyplývá? Na čtvrtou sérii se nedá netěšit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice důstojné dořešení formalit z minulé epizody a ta nejlepší pozvánka na příští sérii. Saga i Henrik jsou na pokraji zhroucení (jak já pravidelně v pátek odpoledne) vlivem přepracování a především vnějších vlivů, přesto musí setrvat. Záporák i zápletka v této sérii mi přišla prozatím nejlepší. Neskutečně nervy drásající díl, napětí by se dalo krájet. Koňská dávka deprese a beznaděje rovnou do žíly. Lepš 4 kousky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes velmi kvalitní závěr mě finální epizoda třetí řady, podobně jako předchozí díl, lehce zklamala. Po většinu času jsem byl přitom naprosto spokojen, znovu otravně vypíchnu skvělou atmosféru, fungovalo i napětí a já bych klidně pětkoval, jen kdyby se tvůrci neuchýlili ke klišoidu z nejotravnějších. Asi takto; pokud bych byl tak dobrý, že bych dokázal zpacifikovat vražedného zmrda, buď to s ním vyřídím na místě jednou provždy, nebo mu alespoň seberu zbraň. To, co tady tvůrci předvedli, vypadalo jako vystřižené z nějakého céčkového amerického thrilleru či hororu a úplně mi to pokazilo výsledný dojem. / Poučení: Máš-li nadváhu, nikdy před protivníkem neutíkej, radši ho zalehni. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

......tak kto je vrah sme sa dozvedeli v 9-tej časti....tu už len také polovydarené finále....poučenie:ak už sa vám podarí vraha omráčiť tak ho spacifikujte tak,aby vás nemohol zasa dostať a neutekejte od neho ako blbec.... ()

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by se psát o spoustě dalších superlativů nejen posledního dílu třetí série, ale celé řady. Já se ale chci zastavit u jedné dílčí otázky - v závěru posledního dílu se stáváme svědky něčeho, k čemu se vlastně schylovalo od samého začátku a jednotlivé události třetí série, které by každá sama o sobě "běžně" prožívajícího člověka úplně položily, tomu postupně "pomohly" ven - díváme se na spuštění laviny emocí u člověka, který je do té doby prožívá nestandardně a/nebo nedává najevo či potlačuje. Takže se místy zdá, že vlastně možná ani žádné emoce nemá. Tenhle určitý zlom je sám o sobě věcí, která na diváka intenzivně působí, pokud je ten člověk hlavní postavou, se kterou si už divák ušel pořádný kus cesty. Když jste si navíc tu postavu stihli během předchozích sérií oblíbit, třeba i pro její odlišnost a plni očekávání toho, kdy se ta na první pohled tvrdá skořápka pořádně prolomí a naplno odhalí tu křehkost, která je celou dobu pod povrchem, je to (prozatímní) finále pak o to intenzivnější, ta lavina emocí se vám spustí spolu s lavinou té postavy. Jako kdyby to ani nebyla "jen" seriálová postava... Bez přehánění asi jeden z nejsilnějších závěrů, které jsem v jakémkoli seriálu (dílčí sérii seriálu) měla možnost sledovat. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně jsem dost rád, že se celistvý případ podařilo uzavřít v průběhu dílu a v jeho zbytku stačilo dojít ještě na mnohem zajímavější dění kolem Henrikovy minulosti. Návnada na 4. sérii je velmi silná, lituju všech, co sledovali v době, kdy řada vyšla a museli čekat neuvěřitelné 3 roky na posledních 8 epizod. ()

Reklama

Reklama