Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henrik si snaží zvyknout na svou staronovou rodinnou roli. Jenže navázat na pouto, které bylo jednou násilně přetržené, není vůbec snadné. Saga pak výrazně pohne s případem a podezřelá osoba se dokonce sama přiznává. Jenže řešení není tak přímočaré, jak to zprvu vypadá… Finále čtvrté řady fenomenálního Mostu, která je podle tvůrců zároveň řadou poslední. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosud zničený Henrik se už nemusí propadat do zoufalství a může za to děkovat své kolegyni. Zvyká si tak na svou staronovou rodinnou roli, a ač to nebude vůbec snadné, chce bojovat. O své místo hodlá bojovat i Lilian, která se oklepala z nepříjemného „dárku“, a chce dál šéfovat svému týmu. Zdá se, že vyšetřování je u konce. Viník, důkazy i doznání. Nakonec je pachatelem někdo, koho bych nečekal. A u výslechu se tak trochu chlubí i cizím peřím, což nakonec docvakne (ano, opět) naší blonďaté kriminalistce s patrnou poruchou autistického spektra, takže vyšetřování ještě nekončí. Henrik mezitím navštěvuje hrob druhé dcery a myslí si, že bude už jen líp. Návštěva u něj doma ho přesvědčí o opaku. Finále silné. A nakonec i Saga nachází jakýsi vnitřní klid, a kdo ví, kde nakonec skončí. Výtečný seriál. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svoje chyby to má, ale aj všetky klišé tu použité sú jednoducho funkčné, pretože diváka na tento záver postupne pripravovali. Osobne by som sa zaobišiel aj bez záverečnej dvadsaťminútovky, pretože súkromné záležitosti hrdinov tu nabrali na obrátkach a hlavne na dokonalej prekreslenosti a bolo radosť sledovať každú konfrontáciu všetkých zúčastnených. A som rád, že cliffhanger z konca prvej časti našiel svoje opodstatnenie, tvorcovia z diváka v tomto seriáli nikdy blbca nerobili. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! I když to dělám ze srdce nerad, tak se znovu musím od srdíčka pochválit. V rámci 6. epizody jsem psal, když jsem vyloučil dosavadního podezřelého číslo 1 - Franka, protože bylo patrné, že bude mít spojitost pouze s druhou dějovou linkou ohledně Henrikových ztracených dcer, tak se mi nově jevil jako největší podezřelý právě mrzák fingující svůj hendikep. Dost mě překvapilo, když se v 7. epizodě ukázalo na rákosničku a už jsem si začínal myslet, že poprvé budu totálně mimo. Ani mrzákem jsem si nebyl zcela jistý, protože mi zkrátka nepřišlo pravděpodobné, že by Bron okopíroval rozuzlení z minulé série, ale jevil se mi jako jediný podezřelý mimo Franka. No, nebudu to natahovat, zase jsem měl pravdu a poprosil bych si sochu v nadživotní velikosti. To, že jsou vrahové v tomto seriálu odhadnutelní však svědčí o jeho nesporné kvalitě. Nikdy si tvůrci nevytáhli z rukávu nějakou nesmyslnou postavičku jenom proto, aby šokovali (snad s výjimkou předchozího dílu a falešně zvolené žluťačky), nýbrž vždy to byl proces pozvolný s hromadou skrytých indícií. Skvěle sestavený strojek ze severu. Skvěle vymyšlený scénář, nesmírně sympatické postavy (budou mi všichni chybět a nemusíme zůstávat u Sagy a Henrika, ale nesmírně sympatický mi byl i kolega ajťák, či umělec v pitevně), a soundtrack, který mi bude znít v hlavě pěkně dlouho. Smekám! [95 %] ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záver možno nie dych berúci a za päť, asi hlavne preto, lebo nevybočil so schém predchádzajúcich sérií. V konečnom dôsledku ma však potešil, pretože som videla už aj zopár spackaných záverov. Tento k nim našťastie patriť nebude. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem obavy z toho, jestli se tvůrci dokáží alespoň vyrovnat výkonu, který předvedli v předchozí epizodě, ale byl jsem příjemně překvapen. Děj se v tomto dílu ubíral k cíli jiným způsobem, ale fungovalo to na mě výborně. Nechyběl poslední twist ve vyšetřování (i když jsem ho po zkušenostech ze tří sérií očekával) a závěr to dotáhl k úplné dokonalosti. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední případ v rámci ve všech ohledech nejpůsobivějšího kriminálního seriálu uzavřen. Stejně tak i příběh jedné dokonalé postavy s těžkou minulostí, komplikovanou přítomností a pro nás nejasně snad už poklidnou budoucností. Sbohem Sago Norenová, policie Malmø! ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásné finále, dojemné, nostalgické, měl jsem takovou chuť zavolat do práce, že pár dní nepřijdu, jelikož se musím znovu od začátku kouknout na tento skvostný severský seriál s fantastickou hl.hrdinkou..Přijde den, kdy se opět setkáme :) ()

nikus120 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočné vyvrcholenie seriálu! Už od počiatku som si myslela kto je vrah ale tvorcovia dobre zamiešali karty. Posledná epizóda priniesla opäť rozuzlenie vraždy no čo sa týka Ságy.... Ten je osobitný. Skončil a začal druhý. Mrzí ma že seriál skončil no koniec nie je aspoň veľmi otvorený ako býva. Pokračuje ďalej ale nie už do tohto seriálu. ()

MovieMan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je prostě totální mix všech možných emocí, Saga a Most končí, opět skvěle promyšlený závěr série i celého seriálu, Henrik a jeho dcera. Nemám co dodat, mám na krajíčku, hlavně z té scény se Ságou a pak ta znělka. Počtvrté a naposledy dávám Mostu maximum. 100% ()

Kodousek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem ráda, že konec zůstal jakoby otevřený, kdyby se rozhodli pro sérii 5 atd. Vůbec bych se za další díly nezlobila, chemie Henrik/Saga funguje neskutečně a ta atmosféra diváka úplně pohltí. Jedna z nej detektivek a herecký koncert vše funguje jak dokonalý strojek. ()

Reklama

Reklama