Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon je králem dánské umělecké scény. Je úspěšný a bohatý, má krásnou ženu a mladou milenku. Jako blesk z čistého nebe se u jeho dveří objeví syn Casper, kterého dosud nepoznal. Casper, světově proslulý streetový umělec, který vystupuje pod pseudonymem Duch, vezme všechny v otcově okolí útokem. Jeho chování Simona vyprovokuje a zároveň postaví před velkou výzvu – rázem je tak připravena půda pro neúprosnou bitvu otce a syna, v níž se utkají štětcem a sprejem. Navzdory všem očekáváním spolu oba pozvolna naváží vztah a Simon začne přehodnocovat sebe sama jako člověka, manžela a otce. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Umelecky orientovaný film, ktorý okrem pár dobre vypadajúcich obrázkov má v sebe strašne málo „munícií“. Dosť povrchný a nevypracovaný. Osobné hodnotenie: 59% (*) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To jsem teda netušil, že jeden z nejzbytečnějších filmů, které jsem za poslední dobu viděl, natočí zrovna mnou oblíbení seveřané. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Svět egocentrického umělce je narušen příchodem syna. Dosud se vše točilo kolem Simona a on má najednou dovolit, že zlomek světa se nebude věnovat jen a pouze jemu. Nepřípustné! Malling je, jako vždy, úžasný. Simon bojuje sám se sebou, snaží se mezi spoustou sebelásky vykřesat i jiskřičku lásky, jde to ztuha, porodní křeče jsou obrovské. Simon je nadutý i depresivní, bohémský i odtažitý, při malování dává průchod svým běsům. Sielingová si nepotrpí na žádné pozlátko, metodicky rozebírá charakter velkého umělce a přináší tak dokonalou studii sebestřednosti. Ani závěrečná katarze na berlínské výstavě nepřináší jednoznačnou odpověď na ústřední otázku, zda si vystačíme s láskou pouze sami k sobě, či zda potřebujeme milovat i jiné bytosti. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

K úspěšnému umělci se nastěhuje jeho syn, který začne tátovi lézt do zelí. Ta sonda do vztahu otec-syn byla místy fakt zajímavá, jenže toho umění tam na mě bylo moc. Hlavně ty noční Casperovy výlety, aby polepil nějakou zeď, vůbec nebavily. Závěr ale dost nečekaný. ()

Související novinky

25. Dny evropského filmu

25. Dny evropského filmu

02.04.2018

Již 25. rokem nabízí Dny evropského filmu to nejzajímavější ze současné evropské kinematografie. Letos promítnou 49 filmů z různých koutů Evropy. Snímky rozdělené do 7 programových sekcí reflektují… (více)

Reklama

Reklama