Reklama

Reklama

Zkušenost exorcisty

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 17 min

VOD (1)

Obsahy(1)

FilmZÁPAS je monologem P. Vojtěcha Kodeta, líčícího svoji zkušenost s dušemi uchvácenými zlou mocí. Snímek proložený citacemi ze spisku Raula Salvucciho stojí na promluvě, jež se výhradně týká zapovězeného tématu exorcismu. Pouze chůze mezi stromy spojuje kněze s vnějším světem, který je na chvíli tichý a mírný, bez pokušení a posedlosti. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (5)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Primárně jde o obsah, na formu se v tomto případě nedívám. Bylo-li záměrem něco sdělit, pak se to povedlo na výbornou. Režijní práce mě v tomto případě absolutně nezajímá. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pro většinu lidí tohle povolání patří do hororů, ne do dokumentů. Jenže si ho filmaři nevymysleli a ti lidé vskutku žijí. Jestli to nezapadá do něčího pohledu na svět, může zůstat u strkání hlavy do písku. Režisérovi stačily promluvy dotyčného kněze v detailu, aby s tímhle málem natočil dost přesvědčivý snímek. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takové povrchní řeči. Jako věřící se domnívám , že jde o psychózy jako třeba schizofrenie. Na diváky většinou působí, když se někomu celý život hromadí v nevědomí vytěsněné obsahy a exorcista to propíchne. Zvukové hysterické efekty bývají velké. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Obsahově zajímavé a střízlivě pojaté kontroverzní téma se sympatickým protagonistou. Potíž tkví v tom, že stravitelná je jen zvuková stopa, dívat se na to nedá. Amatérská práce s kamerou (někdo nám tady objevil zoom a nebojí se ho použít), roztřesené a otravně zpomalené záběry (zřejmě v duchu „co bych tam tak mohl vrznout, abych vypadal jako umělec“) a jako vrchol tvůrčí bezradnosti jsou některé pasáže černobílé (protože je to takové jako originální, víme…). Inu, co by na VOŠ bylo odsuzováno, je na FAMU aplaudováno. ()

Reklama

Reklama