Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina kamarádek se vydává na kempování. Když se setmí, jsou nuceny spoléhat se jedna na druhou a na nové kamarády horolezce, než se z toho stane poslední výlet jejich života. (JasonCZ)

Recenze (35)

zolo23 

všechny recenze uživatele

The Hike patrí medzi najhorší exploitation horor aký som kedy videl. Pri tak krátkej stopáži aby ste sa prvých 40 minút nudili kecami primitívnych kamarátok o ničom je aj na mňa ako fanúšika tohto žánru priveľa. Stále rozmýšľam nad tým prečo každá jedna skupinka kamarátok v obdobných filmoch musí vyzerať ako keby vyšla z výrobne modeliek. Ja tiež chodím na pivo z viacerými kamarátmi a žeby sme boli každý tak sexy sa povedať nedá. Samozrejme patrím k tým krajším:) Scenár je totálne amatérsky bez štipky nápadu, alebo scénky ktorá by sa vymykala zo šedého priemeru "lesných" vyvražďovacích filmov. Herecké výkony sú "brutálne" smiešne na čele z Barbarkou Nedeljákovou, hudba tomu taktiež nepomáha, atmosféra tmavého lesa "ne"strašidelná a záver, ktorý tomu mohol pomôcť nejak podozrivo pripomínal ten z filmu eden lake. Nasratosť veľká a nebol som ďaleko od toho ,aby tento brak neskončil v ODPADovom koši. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pěkné prostředí, skvělý zvuk, herecké výkony ušly i když tlamy to byly hrozné. Ale do lesa se hodily, no a dobrý konec. Já jsem se pobavil! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád lesné exploiťáky. A toto je lesný exploiťák. Napriek tomu je to len za jeden bodík, a to tiež len kvôli spriaznenosti k subžánru. Hovadina jak delo! Už v úvode som vedel, že to bude shit. Ja neviem, ale podľa mňa by mal režisér divákov nejako nalákať, urobil však pravý opak. Ľudia pobehovali po lese, niekto ich tam naháňal a vraždil, samozrejme všetko mimo záber. Potom sa tam tradične vybrala skupinka na výlet, a už je to klasika - nejaké tie naháňačky, teror, vraždy. Čo z toho, keď boli všetky akčné pasáže zakryté úplnou tmou a gore scénka tam nebola ani jedna? Veď práve brutalitka robí dobrý exploit exploitom, už kašľať na to, že to bolo lacné, nezaujímavé, a ešte aj s hlúpym záverom. Možno je to aj jeden z najhorších lesných hororov v tejto kategórii, ale nad tým sa mi už nechce rozmýšľať. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vzpomeňme například na remake kontroverzního I spit on your grave. Měl na daný žánr hodně znepokojivou atmosféru a minimum logických zaváhání. The Hike je úplně jiné kafe. Úvod je i přes kvalitní hudební podkres neúměrně dlouhý k celkově velmi střídmé stopáži. Což by ani tak nevadilo, kdyby sličné tábornice, které jsou z poloviny dost hloupé a z druhé poloviny nadržené děvky, nepřirozeně neklábosily o ničem. Rozchod s přítelem-násilníkem nebo vzpomínání na mrtvého přítele-vojáka jsou klišé, až to bolí. Budování atmosféry se tak rovná bodu nula, u britského exploitation bych čekal syrovější podání, kterého se nedočkáme ani při konfrontaci s trojicí horolezců. Tam už jakžtakž nějaké pocity z předešlého dění debutující tvůrce naplno zašlapává do země. Je to jen pouhý výcuc násilných scén, které se bojí do toho pořádně opřít (neříkám, že po tom prahnu, ale taky se podobné kousky nenatáčí pro pětačtyřicetileté maminy hltající reprízy Pojišťovny štěstí). Posledních dvacet, třicet minut se tak namísto rafinované hry mezi trojicí magorů (proč si neužili, když se dívčiny samy nabízely?) a ječícími tábornicemi mění jen v nelogické noční pobíhání po lese v nepřehledném střihu. Zásadní věci se dějí mimo záběr a fakt nemůže nikdo čekat, že velký detail na nůž v břichu (trojice magorů navíc absolutně neví, zda si chce vrznout, nebo rovnou bodnout) někoho šokuje. Scénář je prostě šitý v poklusu na koleně, ve střižně se už s látkou asi nikomu moc pracovat nechtělo. Problémem filmu je pak i obsazení. Vztahy a „charaktery“ postav jsou vykreslené se spletitostí dětského hlavolamu, málokdo z modelkovského ansámblu svou roli ustojí se ctí, horolezecká paka jsou na tom ještě hůř. Závěr se pak veze na aktuálně populární vlně.. a mimochodem, je hloupý!! I Pach krve byl lepší, přesto dvě dám.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická lesní naháněčka, která nijak zvlášť nepřekvapí. Krásné lesy, nádherné přírodní scenérie, vodopády, skály...to si zaslouží nejméně dvě *. Horší je, že se jedná o film do společnosti, kdy si účastníci během popíjení mohou vsadit, kdo zařve jako další. Nelétají zde ani hlavy ani ruce (jedna asi létala, bohužel, let byl zřejmě vystřižen) o chybějících vyhřezlých vnitřnostech ani nemluvě (což by člověk vzhledem k častému máchání nožem a sekerou přeci jen očekával). Dosti mi ale vadí klišé, že ohrožená žena bude za každých okolností řvát nebo alespoň hekat. Myslím, že mnohá by se plížila v tichosti, což se ale zjevně tvůrcům nehodilo. Nebudu vypočítávat, na které filmy jsem si vzpomněl, ale závěr mi připomněl Eden Lake. Šťastné ani nebylo polámat hlavní hrdinku, čímž odpadl klon Ramba. Třetí hvězda za závěr, jelikož jinak to snad ani skončit nemohlo... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Hike není ničím jiným než bezduchou lesní naháněčkou bez jakéhokoliv napětí a atmosféry. Navíc film disponuje primitivním scénářem, otřesnou kamerou a nulovým gore. O postavách nevíme skoro nic a poslouchání těch pěti pipinek není opravdu nic záživnýho. Tahle pětice si určitě moje sympatie nezískala. Se zbytkem hereckýho ancáblu to bylo stejný. Tady prostě nejde fandit ani záporákům. Kdo přežije a kdo zemře je tak ve výsledku úplně jedno. Výběr lokace kde se film natáčel je tak jednou z mála věcí co se na filmu povedlo. Ztráta času. Tohle nebrat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Těch pět holek si o to v podstatě řeklo samo. Vypravily se kempovat do lesa ve kterém zrovinka natrefily na tři horolezce zpočátku vystupující jako ukázkový sympatáci a posléze se z nich vyklubou maniaci, co si s holkami pěkně užijí, než je zabijí. Britské exploitation jsou si poslední dobou velmi podobné nejen charakteristicky nezaměnitelnou syrovou atmosférou, ale také po scenáristické stránce včetně konce, který už byl v mírně pozměněné variantě rovněž k vidění. To, co tenhle film dělá zajímavým jsou jeho herecké výkony zejména tří šílenců, jež byli opravdu přesvědčivě ujetí. Dámské osazenstvo zase láká na slovenskou hororovou princeznu Barbaru Nedeljákovou, ale ani její čtyři britské kolegyně nebyly k zahození. Film měl dost pomalý rozjezd a bylo třeba si počkat asi polovinu stopáže na konfrontaci maniaci versus sličné tábornice. Je zajímavé, jak se film stavěl k nahotě a zatímco muže neváhal svléknout od pytlíku dolů, tak dívky to dotáhly maximálně do bikin a ještě to bylo blbě vidět, protože na koupačku došlo v noci. Stejné výhrady mám ke scénám znásilnění u kterých nebylo jasné, jestli k nim došlo nebo nikoliv, vzhledem k tomu, že holky byly pořád tak nějak oblečené. Scény násilí víceméně standardní, ale poměrně realistické, ale většina z toho se odehrávala v nočním lese. Pokáral bych občas i nepřehledný střih. Na syrovém stylu debutujícího režiséra Ruperta Bryana bylo znát, že toho nemá příliš natočeno, ale o to víc se mně líbila jeho snaha nepolevit až do konce a současně vnášet do děje prvky, které jsou pro začínající režiséry charakteristické a časem z jejich rukopisu vymizí anebo se otupí. Tohle byl svěží lesní exploitation ve fajn provedení, na rozhraní 3 až 4 hvězdiček, ale za lepší druhou polovinu se přikláním k vysokému hodnocení, kterého se, jak se tak rozhlížím kolem, stejně hned tak nedočká. 80% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě aspoň průměrná vyvraždovačka/naháněčka. Ale i tak mi tu přijde strašně moc nelogických věcí, třeba už jen to jak chlapa který má svaly jak hora a je to prostě bouchač se nechá zmlátit od křehký holky z města, to ale není jediný divná věc ono jich je ve filmu tucet. Nicméně když se odprostím od tohohle tak jsem se docela slušně bavil. Je to sice tupé a ze začátku dost nudné a nakonec i ty vrazi byly takový spíše k smíchu, ale prostě to rychle uteče a je to zábava. Co mě totálně vytočilo byla(SPOILER) smrt Hassana, ten chlap má koule a že najednou ke konci přijede autem a mimo kameru umře?(konec spoileru) to mi přišlo strašně trapný. Aspoň že konec překvapil. Ale jinak je to průměr. Ale na druhou stranu jsem nečekal ani ten průměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už ten negativní fakt, že film fakticky postrádá atmosféru a jede ve zcela předvídatelných nebo komicky odhalených (záporné postavy, to se prostě divák musí alespoň pousmát) navíc ještě podtrhuje bezuzdné vykrádání. Ať už hudebního motivu z Halloweenu v začátku filmu, nebo zdánlivě nečekaného zvratu v závěru, kterým si tvůrci tak akorát podřízli větev sami pod sebou, protože ho vůbec neukočírovali. S logikou nebo pohnutky postav si taky nikdo hlavu nelámal. Ani ten odkaz, pokud nějaký vůbec existuje není nic moc. Tohle je prostě jen ukázka neschopnosti tvůrců. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásna příroda par koček a nakonec honba o záchranu života ale nič nového překvapujícího nebo co by vás po celou dobu drželo u monitoru. Jeto škoda promrhat takhle film.Škoda že bylo vše mimo záběr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Exploaťák s výjimečně debilním scénářem, jaké překvapení. Zápletka je ještě hloupější, než je u tohohle žánru obvyklé, všechny mužské postavy jsou vylízaní násilníci nebo devianti, skoro všechny ženské postavy jsou přiblblé kravky, které s sebou na čundr do lesa tahají značkové kabelky a při táboření se ptají, kde je záchod. Film mohla zachránit Zara Phythian, ale tvůrci bohužel potenciál její postavy vůbec nevyužili (hlavně že jí ovšem v první části nalepili umělé řasy, degeni). Za něco stojí pak jedině samotný závěr, ale ten je zase dost okatou vykrádačkou závěru z Eden Lake, takže ani v tomhle směru žádné velké divácké uspokojení. Slabá druhá za Zaru a do koše s tím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bože to bylo blbý. Parta nesympatickejch, i když místy i pohlednejch, slepic se vydá kempovat do divočiny. Bez chlapa se stanou snadnou obětí stejně nesympatickejch hovad, který je honěj po lese a různě mučej. Ale jako na potvoru jedna z děvčic má nějakou vojenskou zkušenost, takže to vrahouni nebudou mít úplně jednoduchý. Tupá, neatmosférická naháněčka vzdáleně se dotýkající explotationu, která neupoutá vůbec ničím. Na film jsem narazil díky Tameru Hassanovi, ale ten je tam všehovšudy půl minuty čistýho času, takže pro ty, co se na film chtějí podívat právě kvůli tomuto herci, doporučuju nebrat. 10% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Hororové prostředí, které nám tvůrci nabídly, bylo v pořádku. V lese se toho dá hodně vymyslet. Jenomže film se opět a zase neobešel bez řady nelogičností, které zejména v druhé půli poslaly horor mezi ty klasické tupé vyvražďovačky. Hlavní pětice byla vybrána tak, aby si pánové přišli na své, což musím uznat, ale jinak to byl naprosto průměrný horor, který ničím nepředčil ostatní horory. 55% ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Tieto Spice Girls verzus úchylný horolezci by sa dalo považovať za celkom obstojný exploitation ale problém je,že toto všetko tu už bolo nespočetne krát. 40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Skoro půlku filmu sledujeme orientační běh.Já navíc nevěděl ,komu držet v závodě palce,poněvadž parta běžců se povážlivě ztenčovala.Podobnost s filmama Pád do tmy,nebo Jezero smrti je jen v detailech,ale kvalitou se ani nepřibližuje.Nic,co by stálo za doporučení.40%. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Již ze startu to závánělo céčkem, ale! Příjemný obrat nastal při zjištění že horolezčata to umí nejen s lany na skalách, ale i mezi stromy s děvčaty. Ty škatule co jely na výlet byly hloupé jak puštok...kdo si vezme do lesa kulmu na vlasy?? Náháněčky s né moc dobrou kamerou atd. konec by to možná mohl vyšvihnout k třetí metě, ale za příliš jednoduchou bazénovou scénu prostě ne! ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá kamera a ucházející herecké výkony. Ale udělat takovou píčovinu a neukázat ani jednu smrt? Tyhle horory jsou nejhorší. Těšíte se na pořádnou brutální vyvražďovačku a oni vám neukážou ani jednu smrt??!! Co to má znamenat? Slabé **. Tohle mě dokáže u vyvražďovačky fakt naštvat. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Banda hezkejch holek potká na čundru v lese partu kluků, kteří s nima rozhodně nechtěj jen opékat buřty u táboráku. Bohužel namísto rafinované hry pachatel vs. oběť se film změní jen v noční běhání po lese tam a zpátky... Nicméně, kdo má rád snímky jako No moriré sola a I spit on your grave, tomu by se i The Hike mohl celkem líbit. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Horor, na který za pár dní zapomenu, že jsem ho vůbec viděl. Ženské postavy jsou tak ploché, že jsem ani na konci filmu pořádně nevěděl kdo je kdo, vrazi byli bez charismatu a režie docela nudná. Nic moc. ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

A je to tady zase! Parta lidí daleko od civilizace, hluboko v lesích, kde není mobilní signál. Vyvražďování může vesele začít! Filmy tohoto ražení jsem viděl už nejméně stokrát a i v lepším provedení. Ženské nic moc, žádná z nich mě nezaujala. Mám lepší. Kdyby aspoň to vraždění bylo něčím originální, možná bych šel s hodnocením výš. Ale nebylo. Zaujaly mě snad jen krásné záběry přírody, jinak ale podprůměr ve všech směrech... ()

Reklama

Reklama