Reklama

Reklama

Bývalého agenta CIA v roli hostitele politické talk show si najme zaměstnankyně určité firmy, aby odhalil, že masakr v jedné jihoamerické vesnici byl pouhým zastíracím manévrem oné firmy. (Filmbox)

Recenze (28)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dovolím si s grizlym007 slabě nesouhlasit. Příběh je trochu umělej a každopádně hooodně nafouklej. Zato Andymu to běhání docela jde, sympatická je postava Foresta a moc to sluší někdejší zoufalé manželce Evě, tak moc, že jsem ji ani nepoznal. Abych se pokusil odpovědět kolegovi ywo666 z diskuze- tohle je kanadský film, a v tom je asi problém. Tak schválně, viděli jste nějaký jiný, dobrý, nekoprodukční kanadský film? Můj filtr říká, že maximum 3* u mě dobyl film Bezstarostný sex (2007). Tahle akční záležitost je tak čestná výjimka a já jsem zvědav, jak moc u diváků propadne (na imdb zatím padá na 53 %). ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem hledal důvod dát aspoň za něco tu jednu hvězdu, ale tak za co? Příběh naprosto nezáživná nuda, sem tam se vystřelí ale k čemu? Nevím co mam hledat za klady ve filmu bez děje, bez akce, bez napětí plným herců, ktery maji svoji hereckou kariéru za sebou hlavně diky shitum jako je tento..vybotoxovany xichty a kecy který nikoho nezajimaj. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Umelá botoxová tvár pani Ungerovej ma nechala dopozerať film až do konca. Je zázrak, čo dnešná medicína dokáže a z plastických chirurgov sú milionári len preto, že mnoho žien chce vyzerať ako kačena, čo často priamo úmerne zodpovedá ich intelektu. U pani Ungerovej to bol zákrok vyslovene nepodarený, avšak aspoň čiastočne naštartoval jej filmovú kariéru, v kuloároch sa hovorí, že najbližšie by už mohla dostať hlavnú rolu vo filme Drevo v kŕči. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Andy Garcia v béčkovém akčňáku, který se snaží tvářit maximálně vážně, ale nemá co nabídnout a nefunguje v rovině akčního filmu, ani jako napínavý thriller s politickým nádechem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud někoho zajímá, jak může vést nelegální čistička odpadních vod v Ekvádoru k masovému vraždění obyvatel vojskem, přičemž zde máme jedny uprchlíky, jednu šéfku a jednoho rozhlasového boye, kteří tomu chtějí taky přijít na kloub, prosím. Přitom jedním z uprchlíků je tlustý černoch, který podle mne má problém dojít si ráno na záchod, ale v džungli jó, to je jiná sorta, kam se hrabe Rambo. Tlusťoch umlátí vojáky pěstí, až se mu špeky kývaj ze strany na stranu - akční pohled! Abychom věděli, že jako jde o tu konšpiraci, jsou všechna ta úřední jednání snímaná modrými filtry, lidé div nešeptají, chladné interiéry, chladné duše. Nějaká filmařina v tom je, Andy garcia se mi docela líbil, ale Forest by měl mít větší soudnost, a Deborah konečně taky. Mimochodem, už samotná ta premisa je tak do značné míry ulítlá, že kdyby šlo o parodii, nemám problém. Ale jako vážně míněný opus je to přetažené (nejde o překlep) za vlasy. (A to už nezmiňuju ty "drobné" nelogičnosti jako že vojáci mají celý tábor na mušce, ale nestřílejí, a když střílejí, tak už zase tábor nemají v obklíčení. Nebo že vojáci asi nemají neprůstřelné vesty, jak padají po jedné ráně z revolveru. Nebo střílečka v ulicích města, několik minut, a nikde ani jeden polda nebo kolemjdoucí či kolemjedoucí - a pak najednou jsou v TV "amatérské" záběry skoro z detailu. Atd.) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Akčný film s morálnym presahom o tom, že už aj kvôli vode sa dnes zabíjajú ľudia a zase za to môžu nenažraní majitelia nejakej korporácie. Vidno, že za projektom stál nie dvakrát schopný béčkar, takže ani postavy nemajú nejakú veľkú hĺbku a aj to posolstvo je podávané až príliš doslovne, ale celkovo to funguje celkom dobre. Postavy zaujmú hlavne vďaka charizme skvelých hercov, myšlienka filmu je chvályhodná a asi sa raz dožijeme, že sa bude predávať aj vzduch. A aj tých pár prestreliek je celkom slušných. Trochu mi to pripomínalo Gibsonovku Edge of Darkness. Hlavne tá línia s nájomným zabijákom. Škoda, že nemal vo filme väčší priestor. 5/10. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám pravdu: Tohle je neskutečně trapná snaha o eko-antiglobal-konspirační film. Jedna velká nadnárodní firma, která někde postavila čističku je tak mocná, že si koupí celou armádu a chyba v čističce se prostě vyčistí doslova. Inženýr z této čističky jako jediný přežije a jedině on dokáže přežít v džungli, střílet jako Bourne a lámat vazy. Do toho se přimíchá bývalý agent CIA, který má vlastní rozhlasový pořad v USA (!) - a co rovnou talkshow anebo reality show. Ten se vydá na popud citlivé majitelky nadnárodní firmy najít tohoto MacGyvera a očistit své jméno či spíše duši. Neuvěřitelné jak blbě to zní a o to hůře se na to dívá. Starý Garcia se toporně drží jako by měl na zadek nalepený surfový prkno. Whistaker střídá polohy hodný tatínek - bouchač. Zbytek je doslova do počtu. Otravné dialogy, otravná kamera, otravné prostředí - vlastně celý film je otráven od první minuty a já si přál, aby mě také někdo střelil do hlavy. Hodnocení OST: nevýrazný, podpodpodprůměr a vlastně nebyl ani znát 2/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

I poměrně známá jména musí z ně+čeho žít a tak berou i takovéhle role. Ultralevná televizní záležitost, snažící se o jakousi relfexi toho, v čem žijeme s herci, kterým jejich role to prostě nevěříte (Garcia), případně jsou jsou jejich role poměrně zbytečné (Longoria) či se jich dokonce i bojíte (Kara Unger po zásahu imbecilního maskéra či vyšinutého plastického chirurga). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pravda. Co je to vlastně pravda? Jsme na pravdu připraveni? Pravda je obecně tématem, které je ve filmech zobrazováno a rozebíráno často. Snímek "The Truth" si asi myslel, že bude nějakým způsobem převratný, ale marně se snažím přemýšlet, z jakého důvodu by tomu tak mělo být. Když se na film podíváte, neuvidíte na něm nic speciálního. Ano, vypráví o hrozných událostech, které se staly kdesi v Jižní Americe, ale takové události se dějí i jinde ve světě. Stačí jen vzpomenout na snímek "Valčík s Bašírem", o kterém jsem nedávno také psal. Tak to prostě je. Děsivé věci se stávají, ať už skutečné, nebo částečně či úplně smyšlené. V podání filmu "The Truth" vypadá ukrývání se v lese jako poměrně nudná záležitost, jako kdyby se lidé celou dobu jen připravovali na to, až je sejmou. Když se tak děje, smutně nad tím zívnete. Film přece nemůže být tak nudný, když jde o vraždění nevinných obětí! Jenže snímku "The Truth" se to podařilo. Andy Garcia předvádí celkem ucházející výkon, ale ta jeho role je tak divná, že on to stejně nezachrání. Agent CIA - bývalý, podotýkám -, který má svůj vlastní rozhlasový pořad, kde chce mluvit o pravdě. Když je potřeba, je schopen se vrátit do akce a v podstatě sám rozstřílet armádu. Prostě divné. Forest Whitaker nemá vlastně co hrát, Eva Longoria se tu jen mihne a pořád jí to sluší. Film, co si myslí, že je o něčem, ale nakonec je vlastně opravdu jen o ničem. K čemu je pravda dobrá, když je podána tak, že nikoho nezajímá? Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/volte-me-sousedska-hlidka-universal.html ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fajny a namakany beckovy akcnak o tom, ze masaker istej juhoamerickej dediny nebol len zastieraci manever .... Andy Garcia na stare kolena ide jak zamlada, obrovsky cernoch Les BielyKer /Street Kings, Posledni skotsky kral/ hrat podla mna vie .. tempo vyborne a divaka nenudi ani na chvilu , po dlhom, ale fakt dlhom case som pocul kvalitne dialogy aj v beckovom filme. Spolu s King of Sorrow je toto najlepsi film neznameho rezisera Damian Lee-ho : 70 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Damian Lee neni žádnej velkej machr,a potvrdil to i tenhle film.Dvacet minut doslova nekoukatelný,s ambientní cvrlikavou hudbou,pomalej děj prokládanej dokola záběrama z masakru v Equadoru.Pak se film trošku rozběhne,ale žádná jízda to neni.Že veme roli v týhle slabotě A.Garcia,chlap kterej natočil jennifer 8 a nebo Vnitřní záležitosti,a kterej už drahnou řádku let hraje v samejch kokotinách mě nepřekvapilo,ale co Forest,taky je asi v krizi.Film,kterej když neuvidíte,nic se nestane.30% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Ohromná strata času tento film. Nezáživné, plné škaredých hercov, bez pútavého deja, plné životných právd a múdrych myšlienok. ODPAD! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Velice mě zaujalo hodně slušné obsazení, což bylo pro mě i lákadlem. Jak jsem se ale spálil, když jsem koukal na nezáživný snímek, který mohl být natočen mnohem lépe, protože v sobě má potenciál. Nechápu jak si herci mohli účinkování v takovém filmu zvolit dobrovolně. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Najväčším problémom inak dobrého námetu, ktoré neomrzia, je kanadská sterilita a servilnosť. K hercom, krvi, strihu a forme. Všetko dobré, aj Andy a jeho snaha o spásu je dôveryhodná, lenže v rukách bezvýznamného tvorcu sa to mení v štúdiový film plný nudnej akcie, obratu cucaného z prsta, zakončenia. Absenciu súdneho procesu snáď zachráni iba použitá pištoľ pri jazere... Námet dobrý spracovanie nie. (videné 27.5.2019, Dajto Archív ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Pekné myšlienky, v akčnom podaní. Tak by sa dalo zhodnotiť filmové dielo, ktoré je tak na rozhraní blábolu a drámy. Ale pozrel by som si to znovu. ()

Reklama

Reklama