Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Zánik

  • USA Justice League: Doom
Trailer

Obsahy(1)

Liga spravedlivých sestává z nejlepších superhrdinů a ochránců lidstva. Pro Temného rytíře však zároveň představuje ty nejnebezpečnější lidi planety. Batman proto sestavil super tajný nouzový plán pro případ, že by se některý z hrdinů vymkl kontrole. Když tato data ukradne skupina nových záporáků, musí se Liga připravit na střetnutí, které prověří sílu jejího spojenectví. Animovanému dobrodružství ze světa DC Universe propůjčili své hlasy v původním znění hvězdy jako Kevin Conroy, Tim Dally nebo Nathan Fillion. Připravte se na příběh, který obrátí vzhůru nohama vše, co znáte o Lize spravedlivých i o samotné podstatě hrdinství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Komiksová režisérka Lauren Montgomery si svým novým počinem výrazně vylepšila pošramocenou reputaci po značně nepovedeném Green Lantern: Emerald Knights(výborný Batman:Year One až tolik nepočítám, jelikož tam se o režisérskou stoličku podělila se Samem Liu). Nový příběh z mytologie "superfriends" se snaží tvářit dostatečně temně, což je po zlomu, který přinesla nolanem restartovaná Batmanova série samozřejmě nyní v kurzu. Bohužel to ne úplně "do puntíku" vychází, jelikož nikdy nemáte o Muže z oceli a spol. opravdový strach, jelikož je prostě jasné, že se z toho všichni bez velké úhony dostanou. Viz třeba zastřelení Supermana kulkou z kryptonitu a jeho zpomalený pád, jenž se snaží působit tak epicky, až to hezké není. Nicméně nechci, aby se můj komentář nesl jen v takové negativní rovině, jelikož celkově mně nový snímek z Justice League universa velice potěšil. Líbila se mi i použitá animace(jen Wonder Woman to nějak neslušelo) a celkově příběh. Vandal Savage je vždy zárukou nějakého ďábelského plánu. Jak jsem se dočetl, film je volně inspirován komiksem Tower of Babel od Marka Waida z roku 2000. Ten jsem bohužel nečetl, nejsem nějaký extra znalec papírových komiksů. Zajímalo by mne ale, zda se scéna, kde se Bruce Wayne dostává z rakve, když byl pohřben zaživa Banem, objevila už v samotné předloze a Quentin Tarantino jako fanoušek komiksů se tím nechal inspirovat pro Kill Bill 2, nebo naopak Lauren Montgomery lehce "opisovala" od Tarantina. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co komiksové hrdiny hrají skuteční herci, jsem vlastně neviděl žádný opravdový komiks dnešní doby. Musím tedy uznat, že jsou kolikrát lepší než ty hrané - např. nejnovější Ninja želvy. Dnes už to mají zmáknuté a nejsou to jen filmy pro děti, ale užije si u toho i dost ostřílený nadšenec. ... SA ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Začátek dost přeplácanej, až se mi to nelíbilo. Od druhý půlky filmu všechno mělo parádní spád a do odhalení plánu na zničení světa tomu nebylo co vytknout. Naprostým vrcholem filmu je pohřbení Bruce, to by se vyjímalo i u Nolanovy trilogie. Zbytek je klasika boje mezi dobrem a zlem, nic zde nepřekvapí, takže průměr. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě měla J.L. možná až velké sousto, které během 73 minut nemohlo být podáno tím nejlepším způsobem. Ze všech těchto kreslených DC komixovek, co jsem viděl (a neviděl jsem jich málo), je tohle asi největší globální skáza se kterou se potýkají a má to jisté rezervy. Ovšem co si budem nalhávat, stopáš kolem 75 mint je u všech těchto filmů záměrně dodržena, protože základem je pobavit diváka, vytáhnout na ně tu "nostalgickou" kreslenou akční kanonádu, která je skvělá a přitom nepřestřelit jakýsi standard, možná i finanční náklady a neřešit příliš scénaristické díry. V téhle kinematografické podobě, je totiž scénář až na druhém místě. Nejsem zklamán, ale mohlo to být údernější. PS: Pro mě je Justice League asi potincálně zajímavější materiál než Avangers, takže doufám v jejich brzkou hranou podobu. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Hodnotím vysoko všechny filmy od Lauren Montgomery. Je to přesně můj šálek kávy.. V pohodě si drží svůj vysoký standard. Animace se mě líbí, zbytečně se tam nekecá a jde se do akce.. Opět se potvrdilo, že můžete mít svaly ze železa, laso od bohů, zelenou lucernu od strážců, ale nejdůležitější sval i pro komixovýho hrdiny je mozek !!! Batman je prostě vždy o krok napřed a nikdy nezklame. !!!!!! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Film je volně inspirován komiksem „Tower of Babel“ od Marka Waida z roku 2000. (Caszidy)
  • Film je věnován památce zesnulého Dwayneho McDuffieho, autora komiksové předlohy, který zemřel 21. 02. 2011 ve věku 49 let. (Conspi)
  • Jedná se o první film o Lize spravedlivých, ve které se objevil skutečný Cyborg z naší reality. (jh666)

Reklama

Reklama