Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek diváka navrací zpátky do 90. let 20. století do Belfastu, hlavního města Severního Irska. Člen vojenské organizace IRA, Irské republikánské armády, se stává zvědem a poskytuje tak velmi cenné informace MI5.
Drama režiséra Jamese Marshe bylo promítáno na filmovém festivalu v Sundance a ucházelo se o ocenění na filmovém festivalu v Berlíně. (ellegrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (23)

emma53 

všechny recenze uživatele

Od Marshe Jamese jsem čekala rozhodně daleko větší zážitek a taky nevím, kam dal Clive Owen oči, že do toho šel. Možná nebýt jeho, tak se po tomhle snímku slehne zem úplně. Právě Clive byl pro mě tím lákadlem, ale ani on to nezachránil. Mělo to docela dobrý potenciál, stačilo si s ním trochu víc pohrát, dát tomu trochu víc té irské horkokrevnosti a možná by to bylo koukatelnější. Takhle se to neskutečně vleklo a nechápu, co mě drželo až do konce, který to už zazdil úplně. Po Red Ridingu opravdu velké zklamání. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film, ktery mnozi i pres zajimavou zapletku zavrhnou pro jeho pomale a misty mozna az prilis klidne tempo. Paradoxne az lehce sniva mi prijde atmosfera tohoto tematicky mraziveho filmu. Z nejakeho duvodu jsem se ale nenudil tak jak mnoho ostatnich recenzentu. Mozna pro velmi presvedcivy herecky vykon puvabne Andrey Riseborough. Ta tu s lehkosti prehrava nejenom Gillian Anderson, ktera se zastavila jen na skok, ale i Clive Owena, jehoz vykon by se zde dal charakterizovat jako neutralne pusobci standardka. Tento film rozhodne nepatri k filmovym vrcholum tematiky IRA, za videni ale podle me stoji. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi "odskrtnuty" nezazivny film s GA (zde ji ovsem mohli nahradit kymkoliv...na ty tri vety ta jeji pritomnost nemela stejne jiny smysl nez reklamni...navic tu byla chudinka takova osuntela, coz je obzvlast skoda a hanba!) Jinak je to takova story jak kdyz pijete hořký britsky caj s mlekem...nemastne, neslane a i ta "sokujici pointa" vyzni tak nejak nudne...nevim, nevim. Musim zamhourit obe oci, ale i za zvlastni a krasnou Andreu Riseborough nakonec zvysuju na 3... ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Největší problém pro mě tkví v pomalém a nevzrušivém tempu, v němž je celý film vyprávěn. Dále jsem tam postrádal větší zapojení samotné IRA. V celém filmu dojde na jednu plánovanou vraždu. Tímto proto nechápu naverbování Collete na špehování nedůležitých členů, přičemž se vůbec nedostane hlouběji do organizační struktury. Vyzdvihnul bych výkon Andrey Riseborough, která je v roli trpící matky velice přesvědčivá. 5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,COLLETTE, NA SEMAFORU TI SVÍTÍ ČERVENÁ. NEOPOUŠTĚJ BELFAST. JEŠTĚ JSME NESKONČILI“..... /// Collette ,,kope“ za IRA. Teď má nabídku, která se neodmítá…(KDYŽ UDĚLÁTE CHYBU, JSEM MRTVÁ,ŽE?). Prostě drama holky, která se rozhodla (?) v rozehraný sezóně změnit dres. Ve hře jsou ovšem i hrátky uvnitř tajný služby a tak bude dost záležet, jakou taktiku zvolí kouč Owen… Vono se řekne drama… spíš takový čekání na to, komu že bude prohnána hlavou kulka. Jestli těm špatnejm, nebo těm míň špatnejm. Celkem zajímavý, lehce napínavý a s irskou koncovkou. Co bych tak ještě…. tak třeba ta Andrea Riseborough… řek bych, že zajímavá hérečka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 1998 Tom Bradby, číst nebudu. 2.) Jmenuju se Martin McGartland a chcu zjistit, kdo že to byl ten ,,Shadow Dancer“. 3.) Thx za titule ,,Janakulka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Na monitoroch viacerých počítačov je vidieť, že sa používa operačný systém Windows 95. Dej filmu je však zasadený o 2 roky skôr, t. j. 1993. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. ledna 2012 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama