Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek diváka navrací zpátky do 90. let 20. století do Belfastu, hlavního města Severního Irska. Člen vojenské organizace IRA, Irské republikánské armády, se stává zvědem a poskytuje tak velmi cenné informace MI5.
Drama režiséra Jamese Marshe bylo promítáno na filmovém festivalu v Sundance a ucházelo se o ocenění na filmovém festivalu v Berlíně. (ellegrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (23)

gicous 

všechny recenze uživatele

Největší problém pro mě tkví v pomalém a nevzrušivém tempu, v němž je celý film vyprávěn. Dále jsem tam postrádal větší zapojení samotné IRA. V celém filmu dojde na jednu plánovanou vraždu. Tímto proto nechápu naverbování Collete na špehování nedůležitých členů, přičemž se vůbec nedostane hlouběji do organizační struktury. Vyzdvihnul bych výkon Andrey Riseborough, která je v roli trpící matky velice přesvědčivá. 5/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnudnějších filmů, co jsem (aspoň za poslední dobu) viděl. Plyne to děsně pomalu, nic moc zásadního se tam neděje, resp. to je spíš na pozadí a divák si to musí nějak domýšlet a doplňovat, aby dal mozaiku dohromady. Nicméně to absolutně postrádá atmosféru, nevytvořil jsem si ani k hlavním postavám nějaký pouto, takže cokoliv komukoliv kdyby se stalo, bude mně to srdečně jedno. A tohle nikdy není dobře! V podstatě už teď zapomínám, o čem to bylo. No, bylo to hodně náročných 101min. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film, ktery mnozi i pres zajimavou zapletku zavrhnou pro jeho pomale a misty mozna az prilis klidne tempo. Paradoxne az lehce sniva mi prijde atmosfera tohoto tematicky mraziveho filmu. Z nejakeho duvodu jsem se ale nenudil tak jak mnoho ostatnich recenzentu. Mozna pro velmi presvedcivy herecky vykon puvabne Andrey Riseborough. Ta tu s lehkosti prehrava nejenom Gillian Anderson, ktera se zastavila jen na skok, ale i Clive Owena, jehoz vykon by se zde dal charakterizovat jako neutralne pusobci standardka. Tento film rozhodne nepatri k filmovym vrcholum tematiky IRA, za videni ale podle me stoji. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Zcela otevřeně přiznávám, že mě k filmu přivedla Andrea Riseborough, do které jsem se zamiloval v Oblivionu. :-) Ani v tomto snímku mě rozhodně nezklamala, ba naopak. Film samotný, ačkoli je vyprávěn komorní formou, je překvapivě napínavý a sympatické na něm je to, že se na celou problematiku okolo IRA a celého Severního Irska dívá z pohledu obyčejných lidí (byť s poněkud radikálním pohledem na svět). Za zmínku stojí i docela překvapivý závěr, který nechá divákovi dostatek prostoru k přemýšlení. Potěšila i menší role Gillian Anderson. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi "odskrtnuty" nezazivny film s GA (zde ji ovsem mohli nahradit kymkoliv...na ty tri vety ta jeji pritomnost nemela stejne jiny smysl nez reklamni...navic tu byla chudinka takova osuntela, coz je obzvlast skoda a hanba!) Jinak je to takova story jak kdyz pijete hořký britsky caj s mlekem...nemastne, neslane a i ta "sokujici pointa" vyzni tak nejak nudne...nevim, nevim. Musim zamhourit obe oci, ale i za zvlastni a krasnou Andreu Riseborough nakonec zvysuju na 3... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Na monitoroch viacerých počítačov je vidieť, že sa používa operačný systém Windows 95. Dej filmu je však zasadený o 2 roky skôr, t. j. 1993. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. ledna 2012 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Celý film sa natáčal v írskom hlavnom meste Dublin a jeho blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama