Reklama

Reklama

Pravěk: Nový svět

(seriál)
  • Česko Primeval: New World (více)
Trailer 1
Kanada / USA / Velká Británie, (2012–2013), 9 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po události zvané konvergence, což je přírodní děj, při kterém se prohodí póly Země, se začaly objevovat anomálie po celém světě. Primeval: New World se odehrává v severní Americe, kde byl sestaven nový tým mladých odborníků, jejichž úkolem je udržet tyto anomálie v tajnosti a zabraňovat tvorům z minulosti i budoucnosti pronikat do naší doby.
V týmu se setkáme s odbornicí na predátory Dylan Weir (Sara Canning). Dále tu je geniální technik Evan Cross (Niall Matter) a dalšími členy týmu jsou Mac Rendell (Danny Rahim), Angel Finch (Miranda Frigon), Ken Leeds (Geoff Gustafson) a Toby Nance (Crystal Lowe). Na výpomoc jim přichází posila z britského týmu Connor Temple (Andrew Lee Potts). (Pod)

(více)

Recenze (15)

G04T 

všechny recenze uživatele

Britský primeval skončil a o rok později tu máme kanadský spin-off "Primeval: Nový svět", který není vůbec špatný, ale je rozhodně poznat, že to není britské a ze to nedělali stejní tvůrci. To ale nevadí, protože je stejně tak zábavný, jen mě mrzí zpracování některých epizod (ne všech), ale stejně je mezi mými oblíbenými seriály a to se nezmění. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Dinosaury jsem měl rád a rád je budu mí i dál. Takže má radost z každého podobného seriálu. Tenhle se navíc povedl a celou sérii šel nahoru. Proto zamrzí, že po skvělém finále s obrovským cliffhangerem, přijde konec. Příběhy z tohohle světa jsou s tímhle asi prokleté. Skončil tak původní Primeval a bohužel i spin-off. Série ale byla výborná. 80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Původní britský Primeval nám skončil a nastupuje americko-kanadský spinoff s názvem New World. Už jen to, že na seriálu pracují jména jako Amanda Tapping, Martin Wood a nebo Andy Mikita, slibuje mnohé. Postavy mi padly do noty a oblíbil jsem si je prakticky okamžitě. Stejně tak potěšila zbrusu nová znělka s hodně pěkným hudebním motivem. Škoda, že se soundtrack prozatím moc neukázal a během děje zazní spíše sporadicky. Co se týče scénáře, rozhodně není špatný, ale je škoda, že se hlavní dějová linka během první poloviny série nikam nevyvíjí. Za to polovina druhá začne nabírat na intenzitě po stránce příběhu a končí přesně v okamžiku, kdy bych chtěl strašně moc pokračovat dál. Budu se modlit za pokračování, seriál měl od počátku příjemně vzestupnou tendenci. Hodnocení série: 4/5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mrzelo mě hodně dlouho, když přestaly v trafikách vycházet nové díly Pravěku útočí. Když jsem po letech narazil na pokračování, nedošlo mi, že se nejedná o další sérii, ale o velmi laciný kanadský spin-off, který jsem ukončil již po druhé epizodě. A i ta mě lákala jen kvůli přítomnosti podmořského hada, který stejně ve finále nedostal téměř žádný prostor. Hlavně se nedalo dívat s absencí 90% původního obsazení. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neskutočná škoda, že skončil pôvodný Primeval a skončenie tohoto pokračovania v momente, keď sa úžasne previazal s britskou predlohou, tak to zabolelo. Škoda preškoda. Fakt nenáročná zábava, nič svetoborné, ale fakt zaujímavé a nenudilo. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Puvodnimu serialu tento sotva staci a zatim je znatelne pozadu... Typicky priklad jak amici prevezmou skvely britsky napad a vydrhnou s nim podlahu... Hodnotim po 13-ti dilech a je to bez jakehokoliv dalsiho napadu nebo posunu nekam dal a o neco lepsi vizualni efekty to fakt nezachrani... Zatim nejlepsi dily jsou ty, kde se objevuje Andrew Lee Potts z puvodniho serialu... Na druhou stranu ani britove uz asi nevedeli jak dal a po pate serii to uzavreli, takze zbyva jen cekat jestli se tohle "pokracovani" nejak vyvine... Zatim jsem vcelku zklaman, ale jeste tomu dam sanci... 50% ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Nový svět aneb jak zkazit skvělý seriál! Nebo ne? Zprvu mi to tak připadalo. Skvělá atmosféra původního seriálu byla ta tam. Mělo to sice své světlé momenty, které byly ale následně zabité stupiditou postav. Částečně jsem litoval, že jsem si Nový svět vůbec pouštěl. Celý seriál rozhodně nedosahoval kvalit původního. První polovina byla opravdu katastrofální, efekty pteranodona a jiných tvorů vysoce podprůměrné. Tak v polovině seriálu se ale něco zlomilo a jednotlivé epizody začaly být zajímavější a postavy se přestaly chovat, jako by jim někdo prováděl pokusy na mozku, které měly za následek pokročilé stádium demence. Ke konci mě Primeval dokonce začal znovu bavit a začal mít tu správnou atmosféru, která byla prostě potřeba! Takže pokud jste schopni zkouknout 7 nudných epizod, abyste pak viděli 6 dobrých, pusťte si to. Na závěr bych ještě vytknul katastrofální změnu českého dabingu Connora Templa. Za to ale samozřejmě tvůrci nemůžou. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Nepoznám pôvodnú verziu seriálu, takže nemám s čím porovnávať. Seriál som si vyhliadla ako možnú alternatívu sledovania TV, pokým čakám na ďalšie diely najobľúbených seriálov. Takže som neočakávala prevrat. Hodnotenie naň sedí, seriál sa buď páči, alebo až tak nie. Len veľmi ťažko sa tu dá nájsť stredná cesta. Pre mňa je to skôr slabší počin. Prácu režiséra Wooda poznám, preto som čakala vačšiu dynamiku deja, ale za to môže aj slabý scenár. Celkovo môžem povedať, že dejovo na mňa pôsobí dosť naivne a postavám som neuverila ani jedno slovo. Škoda, námet je naozaj zaujímavý, chýba mu ale misterióznosť, určitá dávka humoru a moment prekvapenia. ()

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Prečo musí byť v každom seriáli nasilu strčený deviant? Aj v sci-fi seriáli, kde to s tým nemá nič spoločné... Už nech táto propagandistická stoka skončí. :( ()

Allein4 

všechny recenze uživatele

Zatím trochu zklamání, zaostává za Britským originálem a rozhodně bych od Stargate týmu (Wood, Tapping, Mikita) očekával mnohem důmyslnější vývoj s dávkou nadsázky a humoru. Přecejen i tenhle seriál se dá v určitém měřítku ke Stargate přirovnat. Ale vzhledem k dobrému hereckému obsazení (jsem to jen já, nebo je skutečně Niall Matter vybrán přesně k podobě Joe Flaniganovi z Atlantisu) a skvělé režisérské struktuře to budu sledovat dál a doufat v pořádný vývoj děje. ()

Rain 

všechny recenze uživatele

Povodny Primeval ma celkom bavil tak som sa dost tesil aj na ,,New World,, ale zial, vobec nenaplnil moje ocakavania. Aspon ze posledne dve casti nieco priniesli, tak verim ze dalsia sezona (ak vobec bude) sa uz bude uberat lepsim smerom. Dam tomu este sancu ()

woi 

všechny recenze uživatele

Ze slušnosti dávám tomuto seriálu jednu hvězdu. Rozhodně nepatří mezi "červené" snímky,.. Bohužel značné zklamání... :( ()

Reklama

Reklama