Reklama

Reklama

Obří sopka

(TV film)
  • Česko Super erupce (více)

Obsahy(1)

Sopka nedaleko Yelowstonského národního parku se probouzí. Valí se z ní hustý dým a černé mraky sopečného popele. Jsou ohroženy životy milionů lidí...

Yellowstone: První americký národní park. Nedaleko parku leží Yellowstone Caldera, obří sopka... kterou vědci nazývají supervolcano. Nyní po stovky tisíc let, ležící a spící hrozí, že znovu propukne. Tato erupce by toho mohla hodně zničit a zabít miliony lidí ve Spojených státech. Náhle, bez jediného varování, malá část caldery praskne... teplota začne klesat, valí se hustý dým a černé mraky sopečného popele... Láva se začne valit přes kráter, 100km rychlostí za hodinu, ničí lesy, zabíjí zvířata a turisty. Teď je na správce parku, aby zastavil vybuchující calderu a zachránil tak svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Klasický zástupce nízkorozpočtového katastrofického filmu. Má nelogický scénář, je mizerně natočený, samozřejmostí jsou otřesné efekty a podprůměrní herci, hledat smysluplnost v příběhu je asi jako hledat jehlu v kupce sena. Obří sopka i přes svou relativně rozumnou stopáž šíleně nudí, nezaujme prakticky ničím, vše působí extrémně amatérsky a hloupě. Tady se tvůrci navíc snažili vykrást kdeco, takže ve výsledku je tahle blbost ještě neoriginální a trapná. Podruhé už ani omylem. 0/10. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 2/10 Efekty 5/10/// +Richard Burgi, Juliet Aubrey, MyAnna Buring, nebo by jste od televizního filmu čekali jiné obsazení?, přiměřená délka filmu zaručí, že se úplně nudit nebudete, efekty taky nejsou úplně nejhorší a určitý sci-fi prvek spíš potěší -logika tu dostává pořádně na prdel a to celý vynásobte dvěma, protože klasické klišé tu je taky od začátku do konce/// Jsou katastrofické filmy a filmy, které dopadají katastrofálně. Vzhledem k tomu, že ani ten nejmenší vulkanolog nevěří filmům, které se o tomto přírodním úkazu točí. Tak ani já jako nezasvěcený k tomuto oboru nebudu věřit tomu co vidím. I proto jsem si nedělal přehnané iluze a film mě celkem bavil./// Celkem 34%/// ()

Reklama

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak, když si někdo pustí Rozpoutané peklo, a dostane chuť natočit něco podobného. A když už to tu bylo, proč to nevylepšit o něco jako bylo ve Frekvenci. A proč pár scén neudělat tak parádních, jak vypadaly v Ohni nebo Skleněném pekle? Možná fajn nápady, kdyby ten někdo uměl točit, kdyby měl slušný rozpočet a kdyby mu v tom filmu mohl někdo slušně zahrát. Bohužel nic v téhle televizní slátanině tak není. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Budu k téhle "BoMbĚ" přívětivý a tu jedu ušmudlanou hvězdičku tomu dám ač je to tak na 10%. Kdo tohle zase vymyslel ví bůh... Nudné nesympatické charaktery pronášející vědecké bláboly, aby pro lidi s IQ kolem 50 vypadal film hustokrutě, jsou trapné až na půdu a působí až nepatřičně komicky. Ale co dokoukal jsem to a zase jsem se jednou vytrestal za všechny své špatně skutky. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

dam 3* protoze jsem vzhledem k reziserovi cekal opravdovy odpad ale byl jsem velice mile prekvapen! samozrejme to neni zadny acko ale dalo se na to divat a ono "narusene casoprostorove kontinuum" zde bylo zakomponovano velice citlive aniz by to vypadalo smesne. v ramci rozpoctu to bylo vcelku slusne zvladnute a dokonce jsem se pristihnul ze jsem byl chvilicku napnuty co dal prijde ;-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Kdyby skutečná Yellowsonská sopka vybuchla, erupce rozmetala 2000-3000 krychlových kilometrů sopečných hornin. Jen během první hodiny by bylo vyvrženo 100 milionů tun lávy, hornin a popela, a to silou tisíce hiroshimských bomb. Více než čtvrtina USA by se stala neobyvatelnou. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama