Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je jako roku 1998. Do třídy přijde nový žák Sakakibara Kóiči. Necítí se zde zrovna příjemně, má pocit, že se tu děje něco zvláštního, a tak po tom svým způsobem začne pátrat; co ho nutí mít takový divný pocit? Navíc ho přitahuje tajemná, ale pohledná spolužačka Misaki Mei. A pak je tu ta osudná událost. Co se proboha v téhle třídě děje? (Zíza)

(více)

Recenze (75)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Mno nic. Stejně jako mnoho jiných, i já se musím přidat k té skupině, která preferuje první polovinu seriálu. Náběh to mělo výborný: Záhady se jen kupí, vysvětlení žádné, zvláštní smrti vyvolávají neklid, chaos a divák je celou dobu zvědavý, napjatý, co dalšího nám přinese následující díl; jestli přitvrdí anebo už dojde konečně na nějaké vysvětlení. Po čase se dostáváme k jádru pudla, ale od této chvíle dochází nápady, překotně se sprintuje k naprosto mizernému závěru, který zkazí jakýkoliv do té doby vybudovaný pozitivnější dojem. Abych pravdu řekl, ono konečné vysvětlení mi nepřišlo vůbec dostačující, zvlášť, když se dozvíte o dispozicích, resp. možnostech jedné z hlavních hrdinek. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je Another průměrná, možná mírně nadprůměrná podívaná na postavičky pohybující se ve škole s pochmůrnou náladou. Když se prokoušeme přes kvanta nesympatických postav volící tvrdá slova, máme tu roztomilou holčičku s páskou přes oko Mei a nějakého hlavního hrdinu, který ničím nevyčnívá ze standartu hlavních protagonistů. Velikým plusem je ovšem kvantum krve a v zápětí několik zkamenělých ksichtů, kteří na to nemají žaludek. To všechno doplňuje roztomilý závěr, u kterého se člověk snad i zasměje. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerné anime zo školského prostredia, ktoré si moju pozornosť udržalo aj napriek tomu, že zo začiatku to je zdĺhavé a ku koncu mierne urýchlené. Príbeh s trochou psychologického rozmeru sa mi páčil a takisto ma chytila aj spočiatku neznáma, neskôr až mrazivá atmosféra. Postavy sa priebehom diania menia, no k ústredným postavám som choval sympatie po celý čas. Páčila sa mi aj animácia alebo gore podtón a vcelku som z tejto záležitosti spokojný, avšak aj toto anime je do určitej miery chybné za čo môže najmä veľmi predvídateľný dej alebo trochu mizivý scenár. Priemer zhliadnutých epizód: 78% | edit (16.9.2018): Po dôkladnom zvážení seriálu odčítavam jednu hviezdu. Zlé to samozrejme nie je, ale ak myšlienky nechám preležať v hlave, zistím, že tu je množstvo situácií, ktoré si zrejme tvorcovia vycucali z prsta. Vôbec nič tu nedáva zmysel, zvraty sú hrozné, rozbeh pomalý a záverečné rozuzlenie príšerné. Vlastne sa jedná o neškodný priemer, ktorý je preceňovaný. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Výborné a temno hororové anime z celkom slušným vyvrcholením a príbehom. Do školy v Yomiyame prichádza nový študent (Kouichi Sakakibara), ktorý absolútne netuší čo sa na škole dialo a čo sa môže stať. Na škole je zvláštna atmosféra. Tu sa začína mystično, ktoré potom je v celom anime. Kouichi sa snaží všetko pochopiť a postupne sa dozvedá nové informácie, ktoré mu vysvetľujú čo sa deje a čo sa dialo v minulosti na Yomiyamskej strednej škole. Je veľmi zaujímavé ako sa správajú deti na škole k Mei čo samozrejme bude divné pre Kouichiho. Tento zaujímavý fakt správania sa k Mei je celkom pochopiteľný a pre mňa podnetný (mám rád anime, filmy atď ktoré rozoberajú správanie ľudí a ich rôzne reakcie). V takom prípade je vždy otázka, ako by sme sa zachovali my? Boli by sme iný, alebo rovnaký? Podľa mňa by si každý vybral najľahšiu cestu prežitia (prežiť je najdôležitejšie). Another je anime plné smrti, strachu a niekedy aj beznádeje. Študenti si prejdú všetkými fázami beznádeje a strachu. Chovanie je zachytené celkom hodnoverne a veľmi v malých prípadoch môže pripadať divné (ale čo my vieme ako by sme sa zachovali my a ako Japonci, že kde je medzi tým rozdiel). Celé anime je plné krvi preto asi nie je vhodné pre mladších divkákov (hehe :D). Smrť prichádza náhle a umieranie študentov je nápadité. A pozor! Toto je nultá epizóda, ktorú ODPORÚČAM pozerať až po seriály : http://www.csfd.cz/film/305670-another-the-other-inga/, aby ste si nepokazili rozuzlenie anime. Napokon sa toho veľa dozvieme, ale nie všetko. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Seriál měl trochu pomalejší rozjezd, ale nakonec jsem času stráveného u obrazovky nelitoval. Druhou půlku, obzvlášť poslední dva díly si nemůžu vynachválit, a už vůbec se nemůžu ztotožnit s názory některých uživatelů (na vleklost, nebo očividnou předvídatelnost). Fanoušci anime se můžou těšit na nálož napětí, předcházející kuriózním úmrtím. Jako třešničku na dortu bych vypíchl znělku na konci každého dílu, která dokresluje atmosféru "hororu". ()

Galerie (322)

Zajímavosti (3)

  • Závěrečnou píseň „Anamnesis“ nazpívala zpěvačka Annabel. (CarnTheNunya)
  • Úvodní píseň „Kyoumu Densen“ je od kapely Ali Project. (CarnTheNunya)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné novely "Another" ( v japonské výslovnosti Anazā ) spisovatele Yukito Ayatsuji. Ilustrace měl na starosti Hiro Kiyohara, novela byla poprvé publikována 29. října 2009 nakladatelstvím Kadokawa Shoten a má 5 dílů. (bejkovec)

Reklama

Reklama