Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je jako roku 1998. Do třídy přijde nový žák Sakakibara Kóiči. Necítí se zde zrovna příjemně, má pocit, že se tu děje něco zvláštního, a tak po tom svým způsobem začne pátrat; co ho nutí mít takový divný pocit? Navíc ho přitahuje tajemná, ale pohledná spolužačka Misaki Mei. A pak je tu ta osudná událost. Co se proboha v téhle třídě děje? (Zíza)

(více)

Recenze (75)

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra. Hodně mi to připomínalo Ringu a Final Destination. ■ Všichni Seiyû odvedli dobrou práci, ale nějak se nemohu zbavit pocitu, že se stále v anime seriálech opakuje dvacet hlasů a ostatní jako by ani neexistovaly... ■ Animace je sice na dobré úrovni, ale já mám vizuálně raději osmdesátá léta a první polovinu let devadesátých. Nějakých posledních 10 let mi přijde moc nabubřelá, postavy snad ani už nemůžou mít větší oči, jinak by jim vypadly z hlavy a bohužel se mi zdá, že drtivá většina současné produkce je spíše než nějaký umělecký počin, jen položka xyz na běžícím pásu, kam se dolévaj peníze namísto originality. ■ Naštěstí příběh je zde velice silný a určitým způsobem i napínavý. Až na poslední díl, který mi přišel nejslabší, jsem se náramně bavil a čekal, jestli je vrahem zahradník ^_^ ■ Celé jsem to zhltnul jak malinu, už se těšim na přídadek ve formě hrané verze, která mě čeká co nevidět... ■ (R) [89/100] ■ (K) [79/100] ■ (V) [77/100] ■ (♫) [89/100] ■ (E) Ringu (1998) ● Shiki (2010) ● Final Destination (2000) ● Twin Peaks (1990) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pondělí, 7-VIII-2017; 00:15] [720p] [ϿϾ] [PZ-cz] [89/100] ■ (CSFD) SokkaSubjektivJacindaCedrAya.chan ■ (C) [89/100] ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek paráda. Říkala jsem si, že je tu konečně anime, co má něco do sebe. Mělo. Asi pár dílů. Pak to pomalu ztrácelo na přitažlivost i napětí, jen si člověk říkal, že i těch 12 dílů je až moc, že už je to protahovaný, ať už konečně najdou a zbaví se toho extra navíc. Pak se z toho stala vyvražďovačka, kterou v podstatě každý přežil a konec dobrý všechno dobré a vyšumělo to úplně do ztracena. Ovšem ztracený čas to nebyl – alespoň ne na začátku. Opravdu velmi lituju toho, že se to tak zvrtlo. Slabé 3*. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"NĚKOLIK VĚCÍ MI PŘIPADÁ DIVNÝCH..." Zajímavý nápad s hororovým tématizováním ostrakizace, ale vychtěný, hrozně roztahaný a přitom překombinovaný (zdravíme ZÁPISNÍK SMRTI) a s pokulhávající logikou. A je fakt otravné, jak dlouho není hlavnímu hrdinovi nikdo schopen vysvětlit, co se děje, a kolikrát se opakují informace nebo jen jalově plácá. Za vynalézavou bych označil jednu jedinou smrt - pád na deštník, ale finální vyvražďovačka v hotelu dojem poněkud napraví. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Jak jsem si tu četl ostatní komentáře, tak mi přišlo, že všichni hodně přechvalují první půli seriálu, ale mně nepřijde, že by byla o něco lepší než ta druhá. Hodně se lišily od sebe, ale to ještě nic neznamená. V první půli to bylo napínavý a tajemný s tím, že jste vůbec nevěděli o co vlastně šlo. Ale svým způsobem mě to fakt bavilo. Ta druhá půle mě ale bavila mnohem víc. Jako fanoušek hororu jsem byl spokojenej vším. "Žák" navíc mě neskutečně překvapil, hudba skvělá, námět taky, zkrátka mě to bavilo. Hodně bavilo! ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Another mělo tu smůlu, že mě jeho první část nedokázala pořádně zaujmout a pak už bylo velice těžké se chytnout. Přesto jsem to se sledováním nevzdala a řekla, že to dám až do konce. Druhá polovina už začala být o něco zajímavější, když postavy začaly postupně přicházet záhadě na kloub. Škoda jen, že finále místy tlačilo až moc na pilu a toužené vyvrcholení nemělo vlastně téměř žádný vrchol. Příběh má velmi zajímavou myšlenku, ale chvílemi mi dělalo problém pochopit charakter kletby a její okolnosti. Slabší tři hvězdy. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (3)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné novely "Another" ( v japonské výslovnosti Anazā ) spisovatele Yukito Ayatsuji. Ilustrace měl na starosti Hiro Kiyohara, novela byla poprvé publikována 29. října 2009 nakladatelstvím Kadokawa Shoten a má 5 dílů. (bejkovec)
  • Úvodní píseň „Kyoumu Densen“ je od kapely Ali Project. (CarnTheNunya)
  • Závěrečnou píseň „Anamnesis“ nazpívala zpěvačka Annabel. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama