Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Burke, vlastním jménem Jacob Burkowitz, je zestárlý herec před sedmdesátkou, který se kdysi, před třiceti lety, proslavil v televizním seriálu. Lidé ho dodnes poznávají a ztotožňují s postavou, kterou hrál, nikdy se ze stínu „Eddieho“ nevymanil. Vrchol kariéry má tedy dávno za sebou, dnes vystupuje jako stand-up komik v klubu v newyorské židovské čtvrti Levittownu, který vede skutečná legenda komedie Jimmie Walker (hraje sám sebe), ale pořád ještě dokáže lidi rozesmát. Nechybí mu sarkasmus a životní rebelantství. Jeho osobní život není nic moc, je dávno rozvedený, jediný syn mu před lety zemřel na předávkování, a s bratrem Jamesem (a jeho ženou) má dost konfliktní vztah, ostatně jejich dětství bylo neradostné. Při jednom ze svých vystoupení se Jackie dostane do konfliktu s arogantním divákem, popere se s ním a přerazí mu nos. U soudu se také nechová moc pokorně a soudkyně mu napaří třicet dní ve vězení a sto dní veřejně prospěšných prací… (TV Nova)

(více)

Recenze (46)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle měl De Niro udělat už dávno. Povedené bilancování postavené na filmech, které ho proslavily, takže se Špinavými ulicemi prochází Král komedie. Jelikož mám Krále komedie velmi rád, tak je pro mě zajímavým nápadem pohrávání si s myšlenkou kde by dnes Robert Pupkin dneska byl a čím by se stal. Beru že zde přítomná postavička Jackieho Burka je daleko sprostější než jeho dávný předchůdce z počátku osmdesátek. Pro mě po delší době důkaz, že Robert ještě stále umí. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z Roberta De Nira sa na staré kolená stal celkom obstojný komik. Už predtým mal pár celkom príjemných komediálnych filmov, preto si myslím, že sa mu v tomto snímku podarilo zúročiť predchádzajúce skúsenosti svojich predošlých komických postavičiek - divák už vie čo môže čakať a to aj dostane. V tomto prípade však ešte pridal na hláškach a rôznych frkoch, pričom neišlo o nič trápne ani silene humorné. Musím uznať, celkom slušný komediálny nárez, v ktorom niekde v pozadí rezonuje aj pekný odkaz o tom, že na to, aby človek konečne dospel a našiel tie pravé hodnoty, nie je nikdy neskoro. 75/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nevím, když se dívám na de Nira, vidím pořád Kmotra, Zuřícího býka, nebo Mafiány. Tohle je sice jeden z těch lepších pokusů, ale to mně k větší spokojenosti zdaleka nestačí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro ako komik? Tomu som otvorený. Podanie filmu? To je už trošku iná story. Myslím, že ku koncu film sa celkom úspešne dvíha z prachu priemeru a nevtipnosti, no človek si musí odsedieť celý zvyšok filmu, ktorý by mohol byť trošku sviežejší, lebo niečo mu rozhodne chýba. Okrem toho by som asi bol radšej, keby sa to viac sústredí na humor a jeho stand up momentky, lebo tam sa film vracia do zaujímavejších momentov a začína ma baviť. Kde však zlyháva je podľa mňa pokus urobiť aj seriózny film a máme tu momentky, kde by som si prial, aby boli buď z filmu vyhodené, alebo okorenené väčšou dávku dobého humoru, ako to bolo napríklad v "Before We Go". Vyváženie jednotlivých situácií bolo spracované oveľa lepšie a nemáme tu zbytočné scénky s hádkou, ktorú sme absolútne nepotrebovali a skôr film spomaľuje a pôsobí otravne. Celkovo som rád, že som film videl aj keď sa priznám, že som uvažoval, či by nebol lepšou voľbou (keby ešte žil) Robin Williams. Pretože toto by bol film skutočne napísaný preňho. A mohol by v ňom správne improvizovať. De Niro je vtipný a snaží sa tomu dať čo film potrebuje, no miestami ma jeho vtipy nebavili. Ale keď zabil dobre, tak to fungovalo na sto percent. A kto vie? Možno si raz zaspievam - "I´m making poopie!" :D ... jop, to sa skutočne vo filme udeje. Zvážte si sami, či je toto niečo čo by ste chceli vidieť a uvidíte sami. Hodnotenie: C ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jejku, tenhle druh humoru založeného na vulgárních, fekálních a sexistických vtipech jsem nikdy moc nemusel. Podobně jako i některé postavy mě občas přiváděl i víc do rozpaků, než k výbuchům smíchu, a že by se zrovna důchodci tolik zasmáli na něčem podobném, si v našem prostředí vůbec neumím představit. Ale třeba je to v Americe jiné. :o) Těšil jsem se na tento film zejména kvůli Robertovi De Niro, kterého si osobně asi nejvíc pojím s postavou Roberta Pumpkina ve filmu Král komedie a byl jsem hodně zvědav na jeho návrat do role stand-up komika po víc než 30ti letech. De Niro skutečně nezklamal, stárne s obrovskou grací a stále se dokáže naplno rozehrát v komické i charakterní poloze. Do jisté míry mě překvapil, s jakou suverenitou a zápalem dokázal odříct i všechny ty vulgární vtipy a působit během toho pořád charismaticky a zcela nenuceně. Navíc je fajn i to, že zmíněný starší film s De Nirem v roli komika tenhle Hořký života komika ani v ničem nevykrádá, jak by jeden očekával, postava Jackieho si žije vlastním životem i De Niro jí vtisl odlišné pojetí a příběh kontroverzního baviče po zenitu a jeho potyček pramenící z vystoupeních plných vtipů za hranou dokáže ve více směrech zaujmout. Škoda jen, že se film trochu táhne a mimo De Nirova výkonu se občas utápí spíše v lepším průměru s naprosto rutinným stylem a nudnou režií. Přestože nejde o čistou komedii, dle mého názoru si zasloužila pro lepší účinek po celou dobu svižnější nádech s prostříháním na tradiční stopáž hodinu a půl. Z mé strany spíše lepší 3*: [70%] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Starý De Niro jako starý komik, který  má svou největší slávu už dlouho za sebou. Hořká komedie, která potěší převážně hereckými veterány, ale nedokáže zapůsobit tolik, jak by si asi přála. Úplně jsem se nebavil, ale De Nira můžu skoro ve všem, takže to zachraňuje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Řekla, že prý jsem lesba a kouzelnice. Tak jsem ji ošukala a nechala zmizet." Už jsem to u nějakého jeho filmu určitě psal, ale vážný De Niro mě vůbec nebaví tak, jako komediální De Niro. Na stará kolena se z něj stal hodně zábavný komik, který, když se zadaří, nandává jak prase. Tady mu pod nohy trochu házela polena zbytečně dlouhá stopáž. Naopak dramatičtejší linie jen dala povystoupit trefným a skvělým vtipům a frkům (ne vždy nutně z úst De Nira), u nichž jsem se smál nahlas. Do filmu jsem však šel kvůli Leslie Mann a to je prostě zlatíčko. Navíc zde hraje úplně parádně. A když říká "motherfucker", je tak rozkošná, že bych ji chtěl poňuňat. 3.5* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve filmu "Dirty Grandpa", i v The Comedian se nám Robert De Niro představí v komické roli, která mu, dle mého názoru, vážně opět skvěle sedne. Snímek mimoto nabídne i skvěle namixovanou směs drsného humoru, zvučná herecká jména a příběh, který je symbioticky provázán s perfektním jazzovým podkladem. Nebýt tedy zbytečně dlouhé stopáže, o plném hodnocení by zde vážně nebyl pochyb. Avšak i přes tento drobný detail je The Comedian skvěle střiženou komediální jednohubkou, u které se prostě nebudete moci přestat usmívat či se přímo smát. Skvělá práce! „Once you can make a woman laugh then you can make her do anything, they say. I don't know if that's true.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz davno som nevidel De Nira v hlavnej ulohe si tak vychutnavat svoju postavu. Evidentne bol tento projekt jeho srdcovka. Co dosvedcuje aj viacero jeho kamaratov-kolegov vo vedlajsich ulohach. Uz tu fakt chybalo len cameo Joe Pesciho. Film o starom nie dvakrat prijemnom stand-up komikovi s vulgarnymi sexistickymi vtipmi, ktory sa pretlka zivotom potom, co svoje najlepsie casy (medziiným ucinkovanie v sitcome na ktory je strasne alergicky) ma uz za sebou. Film tvori niekolko linii. Stand up vystupenia, ktore su fakt dost vtipne. Snaha jeho postavy ziskat na stare kolena nejaky slusny džob v TV s cim mu pomaha neskutocne pohodova manazerka Edie Falco. Rodinne vztahy s bratom (Danny DeVito), ktory je pod papucou neznesitelnej manzelky. A hlavne velmi dobre fungujuca romanticka linia s Leslie Mann s ktorou sa zoznami pri plneni verejnoprospesnych prac. No a cely film podkresluje neskutocne pohodova atmosfera New Yorku s vyraznym jazzovym soundtrackom. Az je k neuvereniu, ze to nereziroval Scorsese. Prve 2 tretiny su rozbehnute uchvatne a ani na chvilu film nenudi. Ale potom sa romanticka linia utne a az do konca film uz dost nemastne neslane preslapuje na mieste. Aj vtipne sceny ubudnu a objavi sa aj par trapnych scen. Nakoniec sa film dotrepe k neutralnemu finale u ktoreho som mal pocit, ze to autori nevedeli jak poriadne uzavriet. Akurat sa chceli vyhnut klasickemu happyendu. Ale pre fanusikov De Nira a jeho dalsich kolegov (Keitel, Grodin, Crystal atd) to je rozhodne povinnost. Ani rozpacity zaver mi nepokazil skvely pocit z prvych dvoch tretin filmu. 7/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro v tomhle filmu ukazuje, jak skvěle dokáže zvládnout hlavní role a jak je pořád velkým hereckým mistrem. Je neortodoxní, je hnusný, je hnusný a je vtipný. Ani jsem nečekal, že by ještě mohl natočit film o komikovi a být zase trochu jiný, ale přitom neskutečně uhrančivý. Měl ale i dobré herecké kolegy. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se nedokázala ubránit dojmu, že mám před sebou výtvor na zakázku pro přesluhující herce. Zkrátka a dobře, aby si Robert De Niro, Harvey Keitel a Danny DeVito měli kde zahrát. Vlastně i ten scénář je tomu tak trochu uzpůsobený. Bohužel jsem se při sledování filmu zrovna moc nebavila, jelikož to poněkud hloupé vulgární vtipkování mě vůbec neoslovilo. (55%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Liliputánska židovská lezba bol posledný klinec do rakvy nevkusu tohto filmu. Stan up filmy by proste nemali vznikať, ešte keď na pozadí riešime rodinné hovná a geriatrikov. Len za pár jeho hlášok, ktoré boli pekne na hrane. 1 z 5 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanda stand upů, ale mám rád De Nira. Sice některé hlášky byly fakt dobré, De Niro opět předvedl svou nevymáchanou pusu, v dobrém, ale celkově mě to moc neoslovilo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velice rád bych zde uvedl, vzhledem ke většině zde přítomných komentářů k tomuto snímku, něco velmi intelektuálního, abych také udělal dojem, jak mě The Comedian též oslovil a našel jsem v něm také hloubku a myšlenku, a k tomu jak jsem si v tom užil skvělé ,,komedianství,, Bobbyho De Nira, a jak to vše bylo zabalené do úžasné atmosféry, plné báječných vtipů, s více než vhodným hudebním doprovodem a blablabla, jenže já na nikoho tady dojem dělat nepotřebuji a tudíž napíšu čistou pravdu, a to že se jedná o dvouhodinovou nudu, kterou si popravdě nemůže užít snad opravdu žádný divák. Celý tento film je totiž až nevídaně prázdný, utahaný, bez jiskry a hlavně bez nápadu. Jak mě jako měl oslovit příběh zatrpklého zestárlého stand-up komika, který se tu po celou dobu jen poflakuje od ničeho k ničemu, trousí tu otravný, rádoby vtipný moudra, nikdo ho přitom nechce chápat, všichni jsou pro něj kokoti, jen on je hvězda, na což mu skočí jedna čučorjetka se sakra už přetočeným tachometrem, a vznikne z toho … no radši to ani nechci komentovat. Toť vše. Nezajímavá zápletka, nevýrazné postavy, hromada vážně nezábavných dialogů, o jednotlivých stand-up výstupech ani nemluvě, no a ten jazzový doprovod, ten mě tu tak strašně moc iritoval, že pokaždé, když to tam rozjeli, tak jsem raději ztlumil zvuk. A co se týče postav a jejich hereckých představitelů, tak očekávaně tu jediný za pozornost stojí De Niro, nicméně ani on to ve výsledku nějak zázračně nezachraňuje, příliš mě prostě v této roli nebavil. The Comedian je tedy zkrátka více než nezáživná podívaná, která mi neudělala vůbec radost. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Boby Mlíko je pořád ve formě. Vedle Harvey Keitela vypadá pořád svěže. Tahle "lehce" arogantní role stand up komika mi k němu skvěle sedí a že je takový i mimo pódium beru jako bonus. Leslie Mann se mi konečně líbila, tahle role ji vážně sedla a spolu s De Nirem film s klidem utáhnou. Jedna z těch lepších komedií, kde se řeší i životní hodnoty, avšak se netlačí na pilu a to mi vyhovuje. Jéééé a hraje tam i Edie Falco, kterou jsem od dob Sopránů neviděla, budu muset napravit. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Král komedie se vrátil. Od začátku do konce jsem řval smíchy. De Niro je bůh. A ty scény s Keitlem... ti borci si to neskutečně užívali. Kritikou neprávem nedoceněný film. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Oldschool comedy skombinovaná so standupovymi vystúpeniami, u mňa dobré, De Niro už len z nostalgie za 4* 😎 ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém De Niro naplno zúročil svůj v novém století objevený komediální talent. Jako sprostý stand up komik je naprosto úžasný, kreativní a též dost vznětlivý. S tou bradkou mu to navíc dost sluší. ()

Reklama

Reklama