Reklama

Reklama

Příběh života a smrti

  • USA Into the Abyss (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo, 2011, 107 min

Obsahy(1)

Příběh trojnásobného vraha Michaela Jamese Perryho, který čeká ve vězení na popravu, se snaží odpovědět na palčivou otázku, zda je trest smrti správný nebo ne... Světově známý režisér Werner Herzog se zaměřil se zaujetím a pochopením na osudy dvou mužů, kteří zničili život nejen sami sobě v případu trojnásobné vraždy. V Příběhu života a smrti nahlíží do propasti lidské duše a nechává je, aby vylíčili světu vlastní verzi krvavých událostí. Až tento rozhovor skončí, jeden z nich bude za osm dní popraven. Příběh života a smrti je ostrým a provokativním dokumentem, který patří k Herzogovým nejlepším filmům. Diváky rozhodně nenechá v klidu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Zabijete-li kvůli krádeži auta tři lidi, přestáváte být lidskou bytostí a trest smrti vykonaný na vás po deseti letech je více než milosrdný...Herzog s pachateli mluví až s příliš humanistickým akcentem a nepokládá ty opravdu konfrontační otázky, protože si je vědom faktu, že před sebou má muže čekající na smrt...Ale lítost není na místě... ()

Kmyn 

všechny recenze uživatele

hm takže uživatelé kteří schvalují trest smrti, dávají nižší hodnocení hodnocení, a jsou s tématem rychle hotoví. mě teda dokument vzal tak silně, že se mi o něm v noci zdálo, a jsem rozhodně proti trestu smrti - chtěl bych vidět ty zdejší hrdiny, jak suverénní by byli jako členové popravčí čety. zde vystupuje člen čety, který byl prý u cca 120 poprav, a když mu pak přivedli první ženu, tak se zhroutil a musel té práce nechat i za cenu ztráty služební renty. kněz kterej drží odsouzené při exekuci za kotník, dokud nezmizí tep, brečel, a nedokázal vysvětlit jaktože Bůh schvaluje tak krutý trest. já si taky myslim že společnost ve které probíhají tresty smrti, se jen snižuje na nízkou, barbarskou úroveň. brrr ty oči Perryho, který rozstřílel 3 lidi brokovnicí kvuli krádeži auta, ty oči byly naprosto šílené, během rozhovoru 8 dní před exekucí. poprava byla myslim 11 let po vraždách, a jedinej komu to údajně prospělo, byla sestra a dcera 2 zavražděných, která na popravu šla a pak řekla že se jí ulevilo. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Grizly007 má pravdu, a také mi vadilo, že Herzog to nikam nevedl. Pouze nastavil kameru, do které hučeli poněkud nesympatické existence. Ta obhájkyně (megapi*a) - to byl teda materiálek nebo tatínek "vzorňák" orodující za svého synka...málem jsem se pozvracel. Pokud to chtěl režisér pojmout jako citovou obhajobu antitrestu smrti, tak se mu podařil pravý opak. Plně podporuji trest smrti. PS: Jak ta kráva začala hrdě mluvit o dítěti, co čeká s kriminálníkem...no to už bylo příliš. 36% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ze všech mnou viděných Herzogových dokumentů je tenhle pro mě druhý nejslabší. Téma je zajímavé, silné a byl bych ochotný do jisté míry odpustit i tu jednostrannost, ale i tak je to celé průměrně natočené a tak moc se to snaží být hlavně proti trestu smrti, že to zapomíná pořádně představit lidi zde vystupující a o nějakém adekvátním trestu pro Michaela Perryho zde taky nepadne ani slovo. Trest smrti si podle mě nezasloužil, zas taková zrůda to nebyla, každopádně z celého tohohle dokumentu mám spíš průměrné pocity, aspoň trochu silných momentů je málo (ačkoli zajímavých zase málo není) a docela jsem se i nudil. Škoda, čekal jsem víc. 3* ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Herzoga mám rád, celkem chápu tuto poctu velkému Errolu Morrisovi, ale ona je to nakonec prostě sprostá vykrádačka Tenké modré čáry. Snad jenom ten (jako vždy) vtipný německý přízvuk páně Wernera můžeme považovat za vlastní autorský vklad v jinak zbytečném filmu. Na druhou stranu výpovědi na smrt odsouzených trestanců je tak silné téma, že dokáže diváka udržet v úžasu i napětí navícekrát. Není divu, že tento koncept Werner Herzog dále rozvedl do dokumentární série. 70 % ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama