Reklama

Reklama

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je útěkář na objednávku. Živí se totiž jako expert na infrastrukturu vězeňských zařízení. Nechává se v nich zavírat a hledá skuliny v zabezpečovacích systémech, které jsou pak následně na základě jeho analýz  - a efektních útěků - odstraňovány a zdokonalovány. Nyní nastupuje výkon trestu k nové zakázce, ale ouha: vězeňský komplex, ve kterém se ocitl, byl kompletně postaven na základě jeho dosavadních poznatků a připomínek k zabezpečení věznic. Ty Ray před časem vydal knižně a pro tyranského ředitele tohoto „nápravně výchovného zařízení" se jeho manuál stal doslova biblí. Ray se tak ocitá ve své vlastní dokonalé pasti. Nikdo navíc neví o tom, že by byl něco jiného než řadový vězeň, takže propustka na svobodu po dobře odvedené práci jaksi chybí... Po obvyklých počátečních neshodách se Rayovým parťákem v novém „domově" stává místní vězeňský boss - Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), který si zde odpykává trest za kyber-terorismus. A jemu se ve vězení moc nelíbí. Ale kdo jiný, než tihle dva chlápci by se měl dostat přes Rayovo bezchybné zabezpečovací systémy a celou armádu dozorců pod vedením fanatického ředitele? A je to, že se oba ocitli v této bezvýchodné situaci, opravdu jen nedorozumění a shoda náhod nebo něčí pečlivě promyšlený plán? (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 428)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Miles Chapman, Jason Keller | Hudba: Alex Heffes | Produkcia: Robbie Brenner, Mark Canton, Randall Emmett, George Furla, Kevin King Templeton | Distribúcia: Summit Entertainment Lionsgate | Štúdio: Atmosphere Entertainment, Emmett/Furla Films | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 135,449,554 $ || Za pár rokov, keď už nebudú, to bude ešte silnejšia nostalgia. Zábavný potenciál to má zo všetkých aspektov, Stallone má tu lepšiu rolu, Schwarz-cík sa blískne najviac s mashinegunom. Caviezel fajn záporák. Že superväzenie? To je už viac diskutabilné :) 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Plán útěku je po dlouhé době snímek s opravdu zdařilým drajvem. Nicméně funguje hlavně ve své první fázi. Postupem času na povrch vyplouvají čím dál větší scénáristické nesmysly a přihlouplé berličky, a v poslední části se děj zvrhne v nesmyslné pobíhání, kde prim hraje notná dávka štěstí a nikoliv Breslinova intuice. Je to škoda, protože z toho všeho scénáristického balastu se Håfströmovi podařilo vykřesat téměř maximum. A Schwarzeneggerovi ukecaná role vězně v současné době sluší přeci jen víc, než snaha o akčního superhrdinu, která se dá akceptovat je díky nostalgii. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V kině je to nesledovatelné. Teoreticky by se to dalo užít někde na párty, kde by to mohl každý nahlas překřičet a dodat těm nicneříkajícím výjevům nějaký smysl humornou poznámkou k debilitě děje, nesmyslným náhodám, smutně se tvářícím hercům. Jinak je to ale nudné a prázdné až hrůza a nechápu, jak lze s Arnoldem a Slyem v jedné místnosti dojít tak zoufalého výsledku. Tenhle film měl potenciál, ale neproměnil nic. Snad jen jsem poprvé slyšel Arnolda nadávat německy, tak druhou hvězdu za to. Ta režijní i dějová rutina, co zařadila autopilota už pět minut po začátku, si ale stěží zaslouží průměrné hodnocení. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak to máme tady, tak to pojďme zhodnotit. Asi nejočekávanější film tohoto roku dorazil do kin a zde je podrobný report Wacoslava1 : Takže ačkoliv spokojenost u mě rozhodně převažuje, tak se jistých rozporuplných pocitů nezbavím. Zkusím se o nich trochu rozepsat. Takže určitě je fajn, že se tyto dvě legendy sešli v jednom filmu něco takovýho se opravdu nevidí každý den. No a já vzal film jako možnost k tomu abych je mohl oba dva vzájemně porovnat. Možná nejsem úplně objektivní, protože ten Rakouskej kulturistickej terminátor byl pro mě vždycky největším frajerem a tento film mi to potvrdil. Stallone má sice větší akčnější a víc propracovanou roli, ale co naplat Arnie ho strká do kapsy a to na plný čáře i když jeho role je jasně ta menší, tak když je na scéně, tak si krade naprosto nekompromisně veškerou pozornost pro sebe. Sice se tu drží trendu ze svých nových filmů což znamená, že je to spíš pohodářský hláškař co si ze sebe dělá srandu, ale zase ve chvíli kdy vezme kulomet do ruky je naprosto bez diskuze kdo že je tu bůh akce. Ve chvíli kdy potom začne klít v Němčině přivadí osazenstvo kinosálu smíchem do mdlob. Ne já si nemůžu pomoci, ale pan Schwarzenegger je prostě tím kdo táhne tenhle film. Stallone má napsanou možná více akčnější a přemýšlivou postavu zároveň která určitě není špatná, ale jeho herecký výkon mi přišel takový dost strojový bez nějaké nadstavby. Další věc kterou bych pak lehce vytknul je to, že film je v podstatě moderní akčňák z oldschol herci ovšem se všemi neduhy které k moderním akčňákům patří. Za prvé na rozdíl od např Konečné nebo Expendables 2 tak z tohoto snímku z vyjímkou závěrečného akčního finále žádný extra osmdesátkový look nevyzařuje. Kamera a střih jsou místy chaotické. Na rovinu bitky nic moc a ani na tu nejvíc očekávanou se příliš netěšte. Pošťuchování které jste viděli v traileru je i tím co uvidíte ve filmu. Víc tam toho fakt není. Jo a taky musím podotknout, že ta prosklená věznice mi moc cool zrovna nepřišla no a ti strážní ve vyloženě úchylných kostýmech to bylo fakt WTF... No ale aby jste mi neřekli, že to tady jenom odjebávám a hrabu se v píčovinách, tak vězte, že já rozhodně nemám s tímhle filmem problém jenom očekávání holt možná byla z mojí strany nepřiměřená. Zkrátka nemůžu si pomoci, ale na plný počet to prostě nevidím. Škoda, že to nevzniklo před 20 lety mohl to být kult, takhle se člověk pobaví nostalgicky zamáčkne slzu, ale ničeho z čeho by šel do kolen se prostě nedočká. Tolik můj report možná tu budu za kacíře, ale co nadělám takhle to prostě vidím Escape plan je určitě bezvadnej akční filmek na odreagování z přítomností dvou S, ale už teď vám určitě řeknu, že další kult tím rozhodně stvořen nebyl. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zábavná upomínka akcím, které se dnes už netočí (protože dnešní akce jsou dementní úplně jiným způsobem) a také film, v němž se objevuje až něčekané množství známých tváří - vedle dvou ústředních svalovců ve výslužbě např. Sam Neill či James Caviezel. O inteligenci obsahu jako takového je zbytečné spekulovat, jelikož ač vypadá efektně a ohromně sebevědomě, až příliš spoléhá na pofidérní náhodu (tenhle bachař si půjde za tři minuty zapálit a bude tam sedm minut) a typická akční klišé (zbraně hrdinů trefí vždy a všechno, záporáci netrefí ze dvou metrů stodolu). Přesto nedokážu scénář nazvat hloupým, protože film přes bezmála dvouhodinovou stopáž rychle uteče, vytrvale baví a udržuje konstantní napětí. Co na tom, že mu v tom napomáhají ony jalové momenty, spoléhající na náhodu a totální chaos. Co na tom, že jsou jisté zvraty a podzápletky odhadnutelné od samého začátku. Co na tom, že těch několik málo digitálních triků vypadá jak z desetimilionové videoprodukce. Abych nezapoměl, film má dva vrcholy - poprvé, když Arnold v němčině spustí svůj božský žalozpěv (Arnold hraje a je to neskutečným způsobem působivá i vtipná záležitost) a podruhé, když Arnold uzme kulomet a dělá v úžasně přepálené momentce to, co kdysi dělal pravidelně. Fajnová věc, tendlectenc plán. V intencích možností zručně natočená, vtipná a v tom nejlepším možném smyslu devadesátková prča. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (25)

  • Ve vězeňském komplexu často objevuje klávesnice Microsoft Wireless Keyboard 800. Nachází se v operačním středisku, na ošetřovně a také ve strojovně. (Shadowrat)
  • V prvej samotke, ktorá bola vo filme ukázaná, je cez mrežovaný strop vidieť oblohu. To však nie je vidieť zo žiadnej samotky, dokonca ani z ciel väzňov so zvýšenou ostrahou. Odopretie pohľadu na oblohu je druh psychického nátlaku, ktorý je bežný nielen v Európe, ale aj vo svete. (Jumar)

Související novinky

Druhý Plán útěku shání obsazení

Druhý Plán útěku shání obsazení

14.03.2017

Když Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger spojili síly, aby utekli ze supermoderního vězení, nebyla z toho v zámoří žádná velká hitparáda. Jejich Plán útěku ale nakonec vydělal 137 milionů… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama