Reklama

Reklama

Česko na talíři

(pořad)

Obsahy(1)

Obliba pořadů o vaření neklesá, ba spíš naopak, a tak Televize Prima připravila zcela nový pořad o vaření s názvem Česko na talíři. Kromě zajímavých receptů, za jejichž kvalitu odpovídá legenda české gastronomie Jaroslav Sapík, se v něm dozvíte i spoustu dalších informací. Společně s šéfkuchařem Jaroslavem a moderátorkou Danielou Šinkorovou totiž vždy navštívíme nějaký český region a seznámíme vás s jeho specifickými potravinami, zvláštnostmi, zajímavostmi, představíme vám místní farmáře, bylinkáře, pekaře, pivaře, vinaře... Hlavní slovo bude ale mít pan Jaroslav Sapík se svou "pojízdnou" kuchyní. V každém díle nám předvede přípravu tří výtečných pokrmů, na nichž se budou podílet i populární hosté z daného regionu, kteří přinesou i své vlastní recepty. A samozřejmě dojde i na recepty, které si budete moci sami hned po skončení dílu vyzkoušet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Recepty zajímavé, ale když jsem koukal na díl se Skořepovou, kde dvěstěkilový upocený Sapík rval do perličky kilo špeku a pak jí prošpikoval, potřel vrstvou másla a dal na to druhý kilo špeku, tak se mi chtělo zvracet i přesto že vím, že perlička je "sušší". Myslím si, že správný kuchař, který se stravuje jen kvalitním jídlem nemůže takhle vypadat... Možná si řeknete: "co do něj rejpeš frashi dyť seš taky tlustej jako prase".. A já odpovím.. Ano jsem, ale já nemám tolik peněz na to, abych si dopřával ty nejlahodnější jídla, uvarená z nejlepších dostupných surovin... Češi se nepotřebují vyrovnat Americe.... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Svatá žranice, to je zase něco mňamínkovýho. Za vosoleného vopejkání tušašských celevřití a stálého míchání zprudka vylejvejte do hajzlu... Zbytn(ěl)ý sosík pak věnujte socíkům. Mmmmmm... %-(.. . . . A na toho jardotlího buřtipána bych vzal hnedle sapík... °-/ - - - - - (Nechtěně ochutnáno a vyblito v nedělní podvečer 11.12.2011 z >nepríma k/análu< , hovnocení 91., blimentář zde jako šestnáctý - 11.12.2011) ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu, že nejsem fňň ufff ufff v kategorii cílový divák, ale pořady o fňň ufff ufff vaření mám docela rád. Mám vždy takovou fňň ufff ufff podmínku. Za prvé. Moderátor by měl být nějaký hláškující ostřílený profesionál. Za druhé. Kuchař by měl být nějaký hláškující ostřílený profesionál. Za třetí. Případnými hosty pořadu by měli být nějací hláškující ostřílení profesionálové. Fňň ufff ufff. Za prvé. Máme tady odepsanou televizní hvězdičku, sice milou paní, ale moderátorka pořadu o vaření vážně ne. Za druhé. Fňň ufff ufff, udýchaný kuchař, byť uznávaný odborník, mě fňň ufff ufff opravdu nebaví. To je samé fňň ufff ufff a hláška, která by nakopla pořad do výšin počertech zábavných show nikde. Za třetí: Hosté jako třeba Eva a Vašek coby oživení pořadu o vaření je off topic (jak říkají místní anglicky hovořící intelektuálové) letošní nadílky pořadů na TV Krima. Ano, je to úplně mimo. Na druhou stranu musím ale pochválit jednu věc. Velkým plusem je, že si tvůrci přizvali do pořadu takovou kuchařskou kapacitu. Bývá totiž zvykem, že tyto kapacity stojí v ústraní a vaří třeba Honza Rosák a oni mu téměř doslova drží ruce nad sporákem. Když by se pořad stylizoval, aby byl trochu "in" a jak se říká "sexy" a trochu se změnily typ hostů, věřím, že pořad by měl šanci na úspěch. Takhle to působí jako podívaná pro nějakou tetku, která má doma hodně koček. Snad takovou to zaujme, mě ne. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, a je to venku, v minulém životě (či minulých životech) byl jsem sadistickým sériovým vrahem a Šinkorová je mým trestem. Ovšem, já se ptám, není tohle už příliš ???? Mazač běžek má konkurenci a konec světa je zase o kus blíž. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Jarda Sapík nemá ráži jako sapík. Je to sice téměř odpadová záležitost, ale Babicovy dobroty jsou horší, proto tu 1 hvězdičku dám. ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Oloupu středně velkou cibuli a omyji kapii. V lednici jsem měl červenou a žlutou, ať je to pěkně barevné a výsledek lahodí na talíři i oku. Zeleninu nakrájím na drobno a nechám okapat nad dřezem v sítku. Rozbiji tři vajíčka a jejich obsah vyklepnu do hrníčku. Musím vidličkou žloutek dokonale rozmíchat s bílkem. Nakonec rozbaluji uzeninu, dal jsem si záležet na jejím výběru, koupil jsem kvalitní a čerstvou šunku od kosti v Bille za 16,90,- . Pohlédnu na hodiny a trochu znervózním. Je za pět minut šest. Rychle vyndavám ze skříňky pod dřezem pánev, pokládám jí na největší hořák. Naliji trochu řepkového oleje a zažíhám plamen. Čekám vzácnou návštěvu z televize, už se nemůžu dočkat, co tomu řeknou slavní gurmáni, jejichž jména mi měla být do poslední chvíle skryta stejně jako televizním divákům. Dílo je hotovo, tohle je nejlepší hemenex jaký svět viděl. Ozve se zvonek, běžím ke dveřím a přikládám oko ke kukátku. Srdce mám až v krku a jsem celý rozechvělý. Snad si před miliony lidí, kteří právě sedí u obrazovek neudělám ostudu. Konečně spatřím hvězdy, které mám za krátkou chvíli uvítat. Ano, rozeznávám Danielu a Sapíka, ale ti dva zbylí jsou mi trochu skrytí ve světle reflektoru pana osvětlovače. Kdo to sakra může být? Mé nitro říká, že prostě musím otevřít. Odemykám zámek a tisknu kliku. Západka povolila. Nasazuji široký úsměv, před půlhodinou jsem ústy prohnal Listerin Whitening, takže se zuby nemám problém. Daniela můj úsměv opětuje. Vedle ní stojí legendární šéfkuchař Jaroslav, který vařil i hlavám států. Za jeho mohutným tělem se rýsují dvě postavy. Odkud já ty dva jenom znám? Eva a Vašek. Jsem v prdeli. K večeři pějí Bílou orchidej. Na závěr mi podepisují svoje cédéčko a s díky se se mnou loučí. Ať jdou do hajzlu, že jsem se vůbec do tý zkurvený reality hlásil, zejtra ve fabrice budu za debila a Venca mi přinese kytici a řekne, že jsem oranžová buzna. Navíc tomu dá nějaký hovado na databázi odpad a napíše, že jsem byl vřelý a pěveckému duu jsem vyloženě podlézal, Daniela kuňkala a byla mimo mísu, Jarda se potil a Eva s Vaškem byli trapný. Doufám, že se ráno probudím a zjistím, že příběh o tom, jak Česko na talíři vstoupilo do mého obýváku, byl jen hrůzný sen. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Prima tenhle pořad postavila na celkem zajímavém nápadu. Ale nevybrala zrovna moc dobré představitele, které pořadem provázejí. Sapíka jsem až do vysílání tohoto pořadu neznala. Šinkorová je bohužel děsně nezáživná. Vůbec si ji neumím představit, jak stojí s vařečkou v kuchyni u sporáku a připravuje nějaké jídlo. Nevyskytuje se tu nic, co by diváka nějakým způsobem zaujalo. ()

jezurka42 odpad!

všechny recenze uživatele

Šéfkuchař Jaroslav Sapík?! Nikdy jsem o něm neslyšela, byl mi nesympatický a bohužel ani Daniela Šinkorová mi tu vůbec neseděla. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je blbost, a vede k tomu několik důvodů.Stejné hodnocení u mě, jako čápi s mákem.A jestli parodovalo prostěřeno čápi s mákem,a tohle paroduje čápi s mákem,musí to být absulotní blbost.Pořady o vaření nejsou tak dobré,a jediné co mi ujde,je Pekelná Kuchyně a Prostřeno.Čápi s mákem,tescoma s chutí,česko na talíři,a další skažené pořady o vaření.Třetí nejhorší pořad o vaření je podle mě Česko na talíři,druhé místo patří pořadu Tescoma s chutí,a nejhorší pořad o vaření jaký jsem kdy viděl je Čápi s mákem.Ani nevím,proč to vůbec komentuju.Příště u Tescomy s chutí.A kdo ví jak zvládnu další pořadové nudy.Já si myslím že ano.Ale ještě poslední věc.Je to blbost ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, další pořad o vaření, ještě ke všemu paralelně s Babicí! Místo šikovného čisťoulinkého Emanuela, který se snaží, pravda někdy trochu překomplikovaně, vzdělat obtloustlé Čechy, tu máme náves nebo spíš pavlač, kde funí tlustý kuchař a obrací odpadlíky zpět na cibulovo tukovou víru a k tomu sekundují babky jak ze Slunce seno ... Myslela jsem, že ta osvěta ve stylu "i tlustá česká kuchyně může být dobrá" (což je pravda) bude daleko elegantnější a šmrcovnější, ale tohle je fakt humus. No a co dodat k Šinkorové? Je mi jí líto. Potkala jsem se s ní pracovně, když byla na vrcholu slávy a byla moc příjemná, nenafoukaná a odvedla perfektní výkon naživo, což jsem musela uznat i já, která muzikály nesnáším. Pak jí bylo všude moc (ale nevadila mi) a pak zase zmizela. Její křečovitý návrat na scénu tímto způsobem mě ale dost zaskočil, připadá mi, že se snížila na úroveň sereblit vymetajících různé talkshow a trapné vzpomínkové pořady. A překvapuje mě, že jsou lidi celí žhaví - nebo si to naše všechny televize evidentně myslí - nakukovat do soukromí celebrit: jak bydlí a vaří Petra Černocká, přesný to příklad výše uvedené vyčpělé sereblity, mě teda absolutně nezajímá!!! Určitě by to bylo lepší u pana Sapíka v domovské kuchyni s nějakou specialitou. Ale to je jedno, stejně se na to koukat nebudu....Po přečtení komentářů: naprostý souhlas s Fishem, jenom upozorňuji, že lidé 55+ dneska nejsou jenom dechovkáři v teplákách a v zástěře, ale lidi odchovaní bigbítem, kdysi zbožňující Elvise a Bardotku a Rolling Stones a bigbít vůbec, Lorenovou a Mastroianniho, lidi, kteří třeba tepláky nebo propínací zástěru neměli v životě na sobě a to je právě ten problém pořadů pro "seniory", jejich tvůrci to ještě nepochopili! ()

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Krok stranou. Absolutně proti proudu současných pořadů o vaření, kde nejde jen o recept, ale i o trochu šmrncu a zábavy. To Šinkorová nezvládne. Sapík má také charizma měřitelné v záporných číslech. A ti hosté!! Eva a Vašek - to je fakt gól! Celkově je asi značnou ukázkou neschopnosti dramaturgů chtít dnes upoutat pořadem, jehož polovinu tvoří statický pohled na recept a dlouhé vypočítávání ingrediencí. To se sneslo tak před 20lety, dnes je to neudržitelné. (Detaily si každý přece najde na internetových stránkách pořadu.) A když se toto faux pas u téhož receptu opakuje podruhé, to už nelze považovat za nic jiné než za natahování času do požadované stopáže. Tentokrát Prima po řadě úspěšných pořadů o vaření šlápla úplně vedle. Ne-li do h...a. ()

Reanimated odpad!

všechny recenze uživatele

Když chéf Sapík připravuje bůček na tuku a říká, že je to vlastně "zdravý jídlo", na což mu děsivě nesympatická Šinkorová horlivě přikyvuje, vím, že tady je něco špatně. ()

Reklama

Reklama