Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Filmový štáb BBC zve diváky na speciální expedici do polárních krajů. Doprovodí je do úchvatných koutů světa, které obyčejný smrtelník na vlastní oči nikdy v životě zřejmě neuvidí. Seriál přinese na naše televizní obrazovky v kvalitě HD zmrzlou polární divočinu, kterou možná v této její podobě uvidíme naposledy. Globální oteplení ji totiž nezvratným způsobem mění a právě v této části světa ukazuje snad nejvýrazněji, jak ničivé síly dokáže rozpoutat. Původní komentář k tomuto televiznímu cyklu čte jeden z nejznámějších a nejuznávanějších tvůrců dokumentárních snímků o přírodě, Sir David Attenborough. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (64)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: British Broadcasting Corporation (BBC) // BBC stále a stále dokazuje svoju totálnu bezkonkurenčnosť dokumentárnych seriálov. Opäť úchvatné a hlavne nové filmové zábery, ktoré sú miestami až tak úžasné, že človek prestane žmurkať aj dýchať. ..... 100% ()

whack 

všechny recenze uživatele

Dopady klimatických zmien obrazmi zamrznutej divočiny Arktídy a Antarktídy, aké sme nikdy predtým nevideli. A mnohé z nich už ani nikdy neuvidíme... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na dokumentárne filmy som zaťažená od detstva. No posledné roky zažívam často rozčarovanie, keď sa z žánrového zaradenia "dokumentárny film" vykľuje trápna dokudráma alebo senzáciechtivý pseudo-dokument s ulízaným blbečkom v roli sprievodcu... TOTO je však niečo úplne iné... Dych vyrážajúci seriál plný úchvatných záberov, úžasných zvierat, neuveriteľnej prírody... Proste najkvalitnejšia klasika starých dokumentov, ale nakrútená pomocou najnovšej techniky a technológie. Vždy keď si pustím nahratú epizódu, takmer hodinu mám problém zavrieť ústa a je mi ľúto aj mrkať :-) Dokument s veľkým D. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Planeta Země skýtá mnoha zákoutí i rozlehlé pláně, které nám BBC ještě mnohokrát nabídne na našich 150cm úhlopříčkách a v té nejlepší fujjhd kvalitě. 90% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nádhera, na kterou slova nestačí... Oproti Sanitce 2, která běží na ČT 1 to působí jako z jiné planety ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád tučňáky a tady bylo hodně tučňáků. Pár scén s nimi bylo dokonce zrecyklováno ze známějších dokumentárních BBC bratříčku. Ale to se dá lehko odpustit, pořád je to nadupané unikátními záběry. Frozen Planet je více úzce zaměřený dokument a to znamená, že je sice o něco pomalejší a stereotypnější, ale zároveň je o dost hloubavější a není to jen takové letem světem. První epizoda je klasické úvodní shrnutí a jakýsi teaser toho, co nás čeká. Následují 4 epizody věnující se 4 ročním obdobím jak na jižním, tak severním pólu a sledujeme několik vybraných zvířat, jak si jednotlivými seasons procházejí. Zbylé dva díly jsou v bluray verzi věnovány k mému překvapení lidem a rozhodně působí jako velice příjemné oživení občas mírně stereotypního focusu na zvířata. Nechybí ani eko tečka, ale v tomto případě příjemně decentně, až asertivně podaná a velice nadprůměrně informativní. A jako vždy, "behind the scenes" dovětky u každého dílu jsou ještě snad zábavnější, než dokument samotný. Borci s velkým B. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Asi k tomu nemám, co víc dodat, prototože co záběr, to skvost. A každý komentář a hubení podklad tomu jen dodával třešničku na dortu. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ked pride na epicke zabery krajin a zvierat nenajdete nikoho lepsieho ako bbc a ich ikonu davida attenborougha... monumentalna hudba, nadherna krajina a bombasticke mini pribehy obyvatelov nehostinej arktidy a antarktidy... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Veškerá použitelná superlativa jsou na místě. Nejlepší trikové filmy nepřekonají skutečnost, kterou týmy BBC dokážou natočit. V hlavní roli totiž není nikdo menší, než příroda. Člověka pak napadá, jestli je člověk na Zemi jen nasazený škůdce odjinud, nebo pouze přemnožený parazit, či nepovedený experiment vyšší bytosti, nebo jsme opravdu součástí přírody a ona si s námi nějak poradí... . Ale myšlenka, že my jsme vládci přírody a že to tady bylo stvořeno pro nás...nějak se mi to při sledování toho, jak úžasně to vše funguje všude, kde nejsou lidi...nějak se mi to nezdá. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další perfektní dokument z BBC, další důkaz toho, že nejlepší scenáristkou je sama příroda, nejlepší kameramani jsou v BBC a že David Attenborough je prostě nejchytřejší člověk na světě, jeho komentáře byly opět perfektní. Zmrzlá planeta je další nádherná podívaná a je o to hezčí, že každý díl je vlastně o stejných zvířatech, jen v jiných obdobích roku. Série jako Lov nebo Život savců jsou sice lepší, ale tady není třeba porovnávat, v rámci jakékoliv dokumentární tvorby je to opět obrovský nadstandart, který nemá jedinou chybu. Je to nádherné, jedinečné, velkolepé, dechberoucí a geniální, dokument, který prostě stojí za to vidět, protože David Attenborough je zárukou kvality opravdu vždy. 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá kombinácia záberov živej a neživej prírody na okrajoch zemegule. Úchvatné scény ľadovej krásy, snahy o prežite rastlín, zápasov lovcov a koristi na snehu, ľade a v mori medzi kryhami. Pre mňa jednoznačne vedie putovanie ľadovcov v Grónsku s konečnou zastávkou v oceáne a nemotorná naháňačka tuleňa s tučniakom na suchu. – V poslednej časti, ktorá je ladená trochu viac ekologicky, vstupuje do deja aj David Attenborough a prihovára sa spomedzi tučniakov v Antarktíde. Pripomína veľký význam tohto kontinentu a sladkovodného ľadu obsiahnutého v ľadovcoch s niekoľkokilometrovou hrúbkou. Globálne otepľovanie a jeho prejavy sú najviac viditeľné práve tam, skryté ďaleko od nášho zraku. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ledové království z nichž se můžeme hodně vzít. Co se lidský druh naučil v Arktidě přenesl do Antarktidy a může to aplikovat někdy později na jiných planetách. Moře, pevnina, zvířata nebo majestátný Mount Erebus. Vše zachyceno v precizních obrazech matky Země. Budoucnost obou pólů je značně nejistá...92%. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Klasika, ako v minulosti, tak aj teraz a verím, že aj v budúcnosti budú BBC a David Attenborough i naďalej produkovať takéto geniálne dokumenty. ()

Reklama

Reklama