Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej je zasadený do bizarnej podoby druhej svetovej vojny šesťdesiatych rokov. Tím Danger 5 je zostavený z medzinárodných špiónov, ktorí sa snažia prekaziť najneuveriteľnejšie plány Osi Zla na ovládnutie planéty a, samozrejme, zabiť Hitlera. Našich hrdinov čaká boj nielen s nepriestrelnými nepriateľmi, ale dokonca aj s nacistickými dinosaurami. (muti)

(více)

Recenze (21)

JFL 

všechny recenze uživatele

"Danger 5" si zaslouží pozornost především coby doklad pomalého, ale nevyhnutelného pronikání online fenoménů a from-fan-for-fans videí do tradičních a zkostnatělých médií. Po "Iron Sky", jímž vrcholí cesta jeho tvůrců od nadšeneckých cosplay kraťasů do kinodistribuce a na přední světové festivaly, se v australské sérii dostává hypertextová zábava pro zasvěcené i do televize. Máme zde tedy pastiš popkulturních prvků minulých desetiletí, odkazů a asociací typický pro desítky webových sérií, které v souladu s eskapismem internetu volí jako hlavní styl absurditu, nadsázku a velkohubou prostořekost v mezích dobrého vkusu. Konkrétně lze v "Danger 5" vystopovat naivitu superhrdinských/dobrodružných televizních seriálů 50. a 60. let, frivolnost i stylovost šedesátkových tajných agentů i něco z modílkové papundeklovosti starých japonských kaidžú a tokusacu blockbusterů. To vše je pospojované stylem anything goes a "čím absurdnější tím lepší". Na druhou stranu v televizi toto možná může působit jako zjevení, ale v celkovém kontextu všemožných webových projektů i bizarních britských televizních sériíá ala "The Might Boosh" či "Garth Merengi's Dark Place" se rozhodně nejedná o nic výjimečného a v zásadě ani osobitého. ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Třikrát sláva přeponovaně brakovým seriálům. Spolu s Garth Marengis Darkplace výborná absurdní podívaná. Pro milovníky vkusně podané nekvality (nasazené na všech frontách) plně doporučuji. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Totálně nakažlivej úlet a vtipná aktualizace béčkových monsterfilmů z 50/60 let v jedinečné atmosféře surfové muziky a grindhouse a-go-go s partičkou agentů, kteří v kuse kouří a chlastaj. ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

Výbuchy! Kosení desítek nepřátel najednou! Krásné nebezpečné ženy! Krásní nebezpeční muži! Zlotřilé plány nacistického zla! Láska! Smrt! Napětí! Touha! Zkorumpovaní vlčáci šňupající kokain... ()

Javad 

všechny recenze uživatele

DANGER 5 - Bizarná alternatívna verzia druhej svetovej vojny inšpirovaná šesťdesiatimi rokmi. Sledujeme osudy týmu piatich špiónov, ktorí majú za úlohu zabiť Adolfa Hitlera. Tvorcovia ITALIAN SPIDERMANa sa opäť raz vytiahli! Takýto humor ale určite nie je pre každého. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jestli mě na tomhle víc fascinuje forma, nebo obsah. Danger 5 kombinuje roztomile naivní efekty monster movie 50. let, optimistické pastelové barvy 60. let, obraz italských giallo kriminálek, momentek z grindhouse filmů a komiksové kostýmy jako obšlehnuté z Flashe Gordona. Co se náplně epizod týče, tak ty jsou ještě šílenější. Postupně se v seriálu mihnou vražední roboti, nacističtí dinosauři, pošahaní vědátoři, mluvící vlčáci a restaurace schovaná ve Stalinově kníru. A to jsou jenom první tři díly. Všechno je zakomponované do podivně absurdního humoru, který sice občas přechází do totální zmatenosti a úpadku, ale nikdy do trapnosti. Tohle není tak špatné až je to výborné, tohle je špatné záměrně a proto výborné. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Budu na 100% upřímný - nedivím se, že někdo quitnul v průběhu nudné a repetetivní první série. Já osobně jsem seriál zkoušel dvakrát v průběhu let a vždy jsem se na to vykašlal během dvou epizod. Struktura je stejná a očividná u každé epizody, je to pomalé a počet slušných vtipů je malý. Jediný důvod proč jsem první řadu sledoval, bylo to, že jsem slyšel, že v druhé se seriál radikálně zlepší. To podpořilo i to, že jsem na Youtube viděl pár virálních částí (Agent Hitler, FBI). A opravdu 2. série s vánoční atmosférou otočí vše po Spinal Tapovsku na 11. Více než seriály ze 70. let to paroduje filmy 80. let. Dočkáte se narážek na Vetřelce, Blade Runnera, Star Wars, 21 Jump Street, Terminátora, Power Rangers a dokonce třeba i méně známý Return of Living Dead. Je tu víc akce, setů, rekvizit a gagů. Kadence vtipů je neuvěřitelná, tempo je jako v Kobře 11 vražedné. Vizuálně je to taky o dost lepší. Jen uvedu pár příkladů zápletek - "Hitler si chce najít manželku, tak vyrazí v přestrojení na americkou střední školu jako Johnny Hitler" nebo "Mengele za pomoci ještěrčích lidí předstírá, že je papež". Fakt druhá série stojí za to, první musíte pouze přežít. Ideálně si můžete pustit první a poslední epizodu první řady + epizodu s ještěry a máte úplný kontext pro druhou řadu. Zbylým třem se můžete vyhnout a vrátit se k nim, jestli budete mít chuť. Doufám, že mi uvěříte, protože "umím být velmi přesvědčivý". ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Vrchol absurdního humoru. Nemám rád vyjádření typu "tak blbý, až je to dobrý", ale na Danger 5 to sedí dokonale. Pierrovy koktejly a Jacksonovo pohrdání vším možným jsou perfektní. Vtipný je i koncept jazyků, kdy všichni mluví jiným, přesto si rozumí. Jen škoda druhé série, ta už je moc meta, navíc bez Claire a s jiným Pierrem. Jde o úplně jiný seriál, přičemž tu zásadní změnu jsem vůbec nepochopil. ()

joudas 

všechny recenze uživatele

Tak rád bych tady vypsal všechny blbosti, které tam jsou k vidění, jako jsou lidi ve formě zvířat, nacisty ovládaní dinosauři, mluvící psi, Hitler zachraňující se vždy výskokem z okna (vždy z toho stejného), postavy mluvící spolu jinými jazyky (a nikomu to nepřijde divné), postavy, které nezestárnou ani za 40 let (a nikomu to nepřijde divné), výměna herce včetně barvy kůže (a nikomu to nepřijde divné), sestřihy předchozích dílů na začátcích epizod se scénami, které v předchozích dílech nebyly nebo umírající lidé, jejichž poslední slova popisují recepty drinků a koktejlů či vytváří audio kazety. Ale nerad bych kazil překvapení (byť jsem teď už asi jednu desetinu promile stejně vyzradil) a nerad bych to všechno psal ještě i zítra. Zkrátka několik dvacetiminutovek plných absurdního bizarního meta dada humoru v ultra levném provedení ve stylu 60. let (a později dokonce ještě absurdnějšího bizarnějšího meta dada humoru v trochu méně ultra levném provedení ve stylu 80. let), které rozhodně nejsou pro každého. ()

ktL 

všechny recenze uživatele

Mimořádnej úlet vyžívající se v bizarnostech nejhrubšího zrna. :-) Je vlastně celkem fajn mít ptačí hlavu a nahánět Hitlera. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Považujem za pokrytecké, že toto má také vysoké hodnotenie, ale podobne ladený predchodca Italian Spiderman má podstatne nižšie. Raz darmo - niektorým ľuďom asi treba servírovať na zlatom podnose informáciu, že ide o paródiu, lebo sami by na to svojími obmedzenými závitmi neprišli. ()

muti 

všechny recenze uživatele

serial plny extremov az clovek zasne ze prichadza z Australie. myslel som si ze som videl mnoho, ale pri tomto serialy zistujem, ze som sa mylil. vrazda cez telefon, utok mincami z charity, corrupt police dog stories, manekineko chess checkmate, nazi vzducholode unasaju Eiffelovku, 8. nazi-div sveta, Patriotischer Hund, Nazi dinosaur, German plug, Japan relocation a mnohe ine. film sa snazi vyzerat ako zo 60. rokov, velmi potesia aj minimakety aut a domov, ktore vybuchuju, naco stracat peniaze na klasicke efekty. team Danger 5 je fakt klasa, sklada sa z predstavitelov spojencov, ktory postupne dostavaju tajne misije toho najsialenejsieho razu a samozrejme zabit Hitlera. v serialy uvidime napr aj pekne prevednie Ostrov doktora Moroea, kde budu mat hlavne slovo nazi dinosauri :D 25.2.2015 - druha serial drzi krok s jednickou a prinasa opat neuveritelnu akciu plnu zvratov, superhrdnov, nebezpecnych akcii a strasnych nepriatelov. must see. edit: serial je podobny kao rusky film Gitler Kaput! avsak kratsie serie su nabitejsie nazi gagmi ako dlhsi film, kde je viac hluchych miest a nie vsetky su vydarene. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

To je tak strašně debilní, až je to skvělý. The Diamond Girls a první díl byly slabší, ale pak je to jenom lepší. A i když bych neměl hodnotit tuto záměrnou nekvalitu tak pozitivně a na úrovní opravdu kvalitní tvorby, tak mi to nedá a dávám --- == 74 % == --- . ()

atiratha 

všechny recenze uživatele

Už mnohokrát tu byl zmíněn Garth Marengi's Darkplace. Ale jak se tu dívám na recenze, nikdo ještě nehodnotil podle druhé série. Kde první série je točena stylem "jak by mohli v 60. letech dělat špionážní seriál o 2. světové válce" 2. série se posouvá do 80. let. Těch popkulturních odkazů je tam snad ještě víc než v první sérii a většinu jsem jich ani nepobral. Ano, máme tam Blade Runner, Back to the Future, Strážce vesmíru, saxofonová sóla, Ramba, Terminátora a mnoho dalších. 2. série se snaží nastolit navazující příběh mezi epizodami a graduje do čím dál většího absurdna. Někdy si člověk říká, jak může obrazovka vůbec snést crossover Power Rangers a Wolfenstein 3D a neexplodovat. Obě série mají zcela jiné vyznění a snad by si zasloužily hodnotit odděleně. První série takřka dokonalá kolem 90% a druhá... musím počkat až se mi usadí mozek zpátky v hlavě. Kvalitní komentář k první sérii: JFL ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl takový nemastný neslaný, ale jakmile nastoupily ostrý kousky, by lo to naprosto něco jinýho. Rozhodně to hodně pobavilo, přestože v posledním díle první sezóny nastoupil i ten trapnější a nepohodlný humor. No nejsou to britové, takže tomu něco chybí. Nekvalita je taky forma umění. ()

MartinBFFan 

všechny recenze uživatele

Skvelý Australský absurdný a nádherne surrealistický komediálny seriál a paródia na dobrodružné filmy zo 60. rokov (prvá séria) a seriály z 80. rokov (druhá séria). Naschval naivne vyzerajúce špeciálne efekty a hudba tomu dodávajú tú správnu atmosféru a ak k tomu ešte pričítame absolútne bizardné príbehy epizód, kreatívny humor a surreálny štýl, ktorý je ešte silnejší v druhej sérií, tak dostaneme veľmi originálny a vtipný seriál, ktorý odporúčam. ()

Reklama

Reklama