Reklama

Reklama

Vychytralý pan Hlava (F. Filipovský) rád chodí do kavárny na kulečník. Během jedné partie vypráví svému kamarádovi o tom, jak jsou lidé hloupí a sednou na lep kdejakému prodejci, který se je pokouší ošálit a okrást. On sám tvrdí, že má všechny nekalé obchodní praktiky v malíčku a že se mu to samé nikdy nemůže přihodit. Jenže, jak to tak bývá, pýcha předchází pád. A když pan Hlava dostane nabídku na koupi úžasně výhodných kalendářů, neodolá a v tu chvíli už je svému vlastnímu pádu blíž, než sám může tušit… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Sebejistý starší pán, který rád poučuje druhé, protože má pocit, že ho nikdo nemůže doběhnout a že ví všechno nejlíp, naletí sám podvodníkovi a ještě přitom nechtěně odhalí svůj sobecký charakter. Docela vtipná miniatura, která má i patřičný spád, i když je to všechno přitažené za vlasy. U komedie se to ale může. A navíc mi to i někoho konkrétního připomnělo, takže figurka hlavního hrdiny byla dobře odpozorovaná ze života i přesvědčivě zahraná Františkem Filipovským. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Napálený podvodník. Pokud mě paměť neklame, vyprávěl tuto příhodu v lehce pozměněné podobě scénárista František Vlček již v šedesátých letech v populárním rozhlasovém cyklu Sedmilháři. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama