Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letadlo se čtyřiapadesáti cestujícími na palubě ze zřítí přímo před malým gaunerem Berniem LaPlantem (Dustin Hoffman). Coby první osoba, která se ocitla na chaotickém místě nehody, bez váhání nasadí svůj život a zachrání všechny lidi z havarovaného letadla. Protože mu však životní zkušenost velí zbytečně na sebe neupozorňovat, raději se z místa neštěstí vytratí do deštivé noci. Mezi zachráněnými je také ctižádostivá televizní reportérka Gale Gayleyová (Geena Davisová), která chce získat prvotřídní reportáž zjištěním totožnosti neznámého "Anděla letu 104". Je vypsána odměna jeden milion dolarů. Bernie však svoji šanci zmešká. Ocitne se ve vězení a jeho roli převezme bezdomovec John Bubber (Andy Garcia), jemuž Bernie celou záchrannou akci vylíčil. Zdrcený LaPlante ve vězení sleduje Bubberovu hvězdnou kariéru. Po propuštění se zkouší o peníze přihlásit, ale nikdo jeho historce nevěří. V dramatickém závěru dojde ke konfrontaci skutečného i fiktivního zachránce na římse luxusního hotelu. (Cinemax)

(více)

Recenze (125)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o manipulaci medií s davy i s jedinci. Jeden vandrák sem, druhý vandrák tam, na jejich osobních pocitech nezáleží, přibarvíme si je, jak je třeba, jen aby byla vyšší sledovanost a aby dav měl svoji modlu. Téma chytlavé, zpracování solidně průměrné, osobnost Dustina Hoffmana však zásadní. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já říkám, že Hoffmana nemusím. A tenhle typ filmových postav a vůbec tyhle zápletky mi taky moc neříkají. Ale i kdybych se postavil na hlavu, ten film nejde zdrbnout. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spíše než o jakémkoliv druhu hrdinství je tenhle film o síle médií, která dokážou udělat hrdinu z kohokoliv, ale na druhou stranu taky dokážou kohokoliv poslat nemilosrdně ke dnu. Upřímně řečeno, jde o jen lehce napdrůměrnou podívanou, v níž ani jindy dobrý Dustin Hoffman diváka nepřesvědčí o tom, jak je výborný herec. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Amerika se vším všudy. Média, realita a touha mít hrdinu. Frears dostal velkou šanci předvést co umí s velmi dobrými herci a zajímavým tématem, které se opakuje prakticky každý rok za oceánem v země (ne)svobody. Krom toho jde i o jeden z posledních kvalitních snímků Geeny Davis. Škoda, že ta holka prakticky zmizela z filmového světa, ale je tady opravdu dost dobrých herců i v menších rolích. Pěkná podívaná s dobrým tempem. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman se asi zamiloval do tématu mediální manipulace, protože hrál hned ve třech satirách s podobnou myšlenkou. Postupně povýšil z manipulovaného subjektu (Hrdina) na reportéra, jemuž dezinformace pomůže se skomírající kariérou (Město šílenců) a dotáhl to až na gurua daného oboru (Vrtěti psem). Každý z těch filmů mám rád, ale Hrdinu asi nejvíc, protože má nejpřehlednější příběh a nerozlišuje postavy na kladné a záporné, nehodnotí. Prostě vypráví a nechává zcela na divákovi, co si o tom má myslet. To nebývá v Hollywoodu zvykem. 80% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý Dustin Hoffman v roli cynického životního smolaře zlodějíčka Bernieho LaPlante, který náhodou zachrání pasažáry havarovaného letadla. LaPlanteho botu a pak i mediální slávu spojenou s finanční odměnou však získá jeho kamarád bezdomovec Andy Garcia, který byl jako zachránce vyhledán novinářkou Geenou Davis, pasažérkou havarovaného letadla. Pohodová komedie (i tak trochu parodie Popelky), kterou si vždy rád vychutnám. Trailer je ke shlédnutí zde: http://www.spout.com/films/Hero/15253/2932/trailers.aspx ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná satira na téma pokrytectví a účelové hry médií v honbě za (třeba i falešnou) senzací... Milion dolarů je dost velká suma, aby unesla jeden kšeft mezi >hrdiny< a nakonec i profesionální >hledačka pravdy< Gale pochopí, že ta mediální pravda je nakonec slepá, hluchá i němá, když má čemusi posloužit... Hoffman v roli všiváka Bernieho obzvláště i Garcia jsou skvělí, jen G.D. v roli Gale do téhle hry ke škodě filmu trošku nezapadla. Tři a půl hvězdičky za více jak dobrý film, za neskutečnou Hoffmanovu >antihrdinovskou< kreaci zaokrouhleno (-: po vůli ;-) nahoru... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní komedie. Jednak není ani za mák vtipná a pak taky u ní člověk neví, jestli se má více děsit zmalovaného ksichtu zpravo-rádo-dajky Geeny a nebo té koncentrace neupřímnosti, lží, sebelítosti a nezodpovědnosti. Pak se však dostaví chytrý konec na římse a vy si uvědomíte, že hrdina, často to uměle vybudovaný status, ani tak nemusí mít sklony k hrdinství jako spíše disponovat vhodným profilem. Bohužel v dnešním světě všemocné tvorby mediálních obrazů svatá pravda.. Apropo, někde jsem slyšel, že Andy Garcia jen svým fertilizačním pohledem přivedl k bankrotu tři kliniky reprodukční medicíny.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý, pri svojej pomerne slušnej a premyslenej komediálnej stránke dokáže spracovať aj vážny podtón momentálnej mediálnej situácii, ako aj sociálnej. Príjemná oddychovka, no len mierny nadpriemer. Veľa scénok je surovo naivných a Geena sa mi sem vôbec nehodila. 65%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jééé jak mě tenkrát štvalo, že Bernie tehdy promeškal šanci stát se hrdinou a dostat paníze, nakonec jsem pochopila proč nakonec veřejně neprotestoval ... zachráněná novinářka přece jen zjistila pravdu a ten konec na tom byl stejně ten nejhezčí. Aspoň vědomí, že zachráněný věděl, kdo ho opravdu zachránil a slávu pak přál druhému :-) wow ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků kritizující manipulaci skutečnosti ze strany médií, chytlavé téma, neokoukaná zápletka, Hoffman si ostatně vliv médií ještě později několikrát vyzkoušel (Město šílenců, Vrtěti psem – tady si tvůrci pohráli s vrstvením několika odděleně vzniklých obrazů, viz.albánská holčička), i tentokráte stojí film především na jeho hereckém mistrovství!! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Náhodou se ocitnout na správném místě a zachránit všechny cestující to je moc i na Dustina Hoffmana, který se stane hrdinou, ale než se jim stane musí projít velkou zkouškou. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh podvodníka Bernieho (Dustin Hoffman), ktorý zachráni ľudí z havarovaného lietadla, ale slávu a uznanie mu ukradne jeho kamarát, nie je prekvapivo čistokrvnou komédiou. Je to skôr satira na moc médií a ich manipuláciu s ľuďmi. Asi najpodceňovanejšie dielo Stephena Frearsa (High Fidelity, Kráľovná, Nebezpečné známosti) sa stalo vo svojej dobe veľkým komerčným prepadákom a už nikdy sa mu nepodarilo dostať na vrchol diváckeho a fanúšikovského záujmu. A je to škoda. Výborný a stále aktuálny film je v neposlednom rade aj skvelým hereckým koncertom tria Dustin Hoffman - Andy Garcia - Geena Davis. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle ve mně probudilo veliké nadšení. Opravdu humorná komedie, která má hlavu a patu, vtip i hlubší záběr a navíc veliké štěstí, že ji táhnou Dustin Hoffman a Andy Garcia. Je to ohromná zábava dívat se, jak si (výjimečně!) Američané dělají srandu sami ze sebe, ze své patetičnosti, sklonům k hloupé romantice, ze svého "amerického snu"... A jak se přitom vůbec nešetří. Moc jsem si pochutnal. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Je to dlouho, co jsem tehnhle film viděl. Přesto si pamatuji velice kvalitní herecké výkony, scénář a atmosféru. Hoffman byl naprosto skvělej. za mě 80% ()

Reklama

Reklama