Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(17)

Tajným agentem Jejího Veličenstva na zapřenou. Hlavní postavou britského komediálního seriálu je prodavač elektroniky Tim, který nezažívá zrovna své nejlepší období. Rozvádí se s manželkou a nezletilý syn ho nerespektuje. Tim se proto rozhodne radikálně změnit svůj život a začne tím, že si najde novou práci. Při cestě na pohovor ale vstoupí do špatných dveří a suverénně zvládne testy do tajné služby MI5, která mu poté nabídne místo agenta. Jediná potíž je v tom, že se s tím nesmí nikomu, ale vůbec nikomu pochlubit.
Seriál, jenž premiérově vysílal na sklonku roku 2011 britský kanál Sky1, napsal a produkoval Simeon Goulden, který se již dříve podílel na scénářích k seriálům Tajný deník call girl (2007) a Armstrong a Miller (2007). Špion je jeho prvním samostatným projektem a jedná se o rodinný komediální seriál, jehož těžištěm je vztah mezi poněkud dětinským, leč sympatickým otcem a jeho devítiletým synem, který je vlastně mnohem dospělejší než on. Kromě svižně napsaných dialogů a situační komiky je hlavní devízou seriálu herecké obsazení. U nás je patrně nejznámější představitel šéfa MI5 Robert Lindsay, který má na svém kontě desítky filmových a televizních titulů, ústřední dvojici pak ztvárnili Darren Boyd v roli otce a Jude Wright v roli jeho nesnesitelně přemoudřelého synka. Darren Boyd získal za Špiona v roce 2012 prestižní cenu BAFTA za nejlepší mužský herecký výkon v komediálním televizním pořadu, celý seriál byl nominován na mezinárodní cenu Emmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po 5 dílech: Není to záplava vtipů, najdou se momenty, které bych označil jako "blbé", ale jinak to je celkem nenásilně Britsky vtipný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ano, je pár chvil, kdy se člověk pobaví a zasměje. Ale proti tomu stojí spousta wtf vtípků, jež nejsou vtipné ani trochu, všechny ty gay narážky jsou časem trapné, přemoudřelé dítě jakbysmet. Nejvíc mi ale asi vadí, že to odnikud nikam nejde, jsou to jen vtípky pro vtípky, neřeší se vlastně nic bokem, svět jako by neexistoval, a i když se všichni chovají jako idioti, všem všechno prochází. Parodie na to, že být dnes ve vysokých funkcích mohou být jen idioti a podle toho to s Británií tak dnes vypadá? Možná. Ale pro mne tam chybí nějaký nosnější příběh, nebo alespoň každý díl aby někam směřoval. Nebo aby se objevilo něco veselého i z té špionské akce. Těch pár dobrých vtípků vedle mnoha trapných to nezachrání. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 2 = 4.7.2015, réžia českého znenia (ČT 2014) = ZDENĚK ŠTĚPÁN - Minimálne nudné, absurdné aj zábavné, a Anna Skellern ako psychopatická klientka programu na ochranu svedkov brutálne zvodná. (27.7.2015) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Kontrast dětinskýho otce a mrňavýho einsteina ani zdaleka nefunguje tak, jak by měl - a vzhledem k tomu, že jde docela nesmyslně o hlavní a skoro jedinou linku první řady (přestože se to jmenuje Spy!), tak... bída. Jinak humor je obecně nevyzrálej a z velký části založenej na nekonečnym opakování stejných gagů v (ani ne tak) různých situacích a formách, což se po čase zákonitě musí omrzet. A fakt že omrzelo. Brzo. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Proč Spy sledovat (anebo tomu alespoň dát šanci)? 1) Přesto, že je to jeden z těch méně sofistikovaných seriálů, nepůsobí trapně (až na velmi malé výjimky), což se zas tak často nestává. 2) Je to krátká, příjemná oddechovka jako stvořená ke snídani, kdy stejně ještě nejste pořádně vzhůru. 3) ROBERT LINDSAY.. velmi důležitý bod! Kdybych někdy měla mít za šéfa samolibého zvrhlíka, chci aby byl jako Robert Lindsay. 4) Postavy jsou sympatické (až na oba psychoterapeuty, kteří jsou ale stejně vedlejší). Nato, že těch postav není zas málo je překvapivé, že si je docela rychle oblíbíte, i ty blbce. Dítě není otravné, teda je, ale ne obvyklým způsobem - většinu seriálu totiž působí jako o metr menší dospělý. Celkově, já jsem spokojena. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po první řadě musím přiznat lehké zklamání.Od britského komediálního seriálu očekávám víc,snad se mi toho ve druhé řadě dostane.Zdá se mi,že se scénář drží zbytečně při zdi,neškodilo by,kdyby se tvůrci odhodlali přidat na humoru,neustále se opakující vtipné momenty přestávají být vtipné už při druhém shlédnutí,při čtvrté repríze jsou už vyloženě otravné.Taky mi není absolutně jasná hlavní zápletka,proč chce mít Tim syna ve své péči,je masochista?Zřejmě.Tři hvězdičky jsem udělil hlavně za obsazení,hlavně Robert Lindsay je přímo fantastický. Po shlédnutí druhé řady měním hodnocení na čtyři hvězdičky, protože mě druhá série překvapivě bavila více než ta první. Pobavilo mě, jak se tvůrci vypořádali s očividnou výměnou představitele Phillipa, nový účes vyřešil vše. Bavily mě časté odkazy na filmy a Examinator na vánočním večírku byl luxusní. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat jménem mého oblíbence Roberta Lindsayho, který vypadá věku navzdory čím dál lépe a který rozhodně nezklamal, nicméně jinak však po první sezoně těžko Špiona jakkoliv vyzdvihovat, když se prostě v rámci britkomů rozhodně nejedná o nikterak zásadní počin, to ani omylem.. Podivný mix bizarní frašky, britsky černého humoru na hraně a (bez)účelné trapnosti však dle mého názoru nemá dál příliš co nabídnout.. Tak uvidíme, s čím Simeon Goulden ještě přijde.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka. Není to tradiční sitcom, a právě o tom to je. Humor je nenucený, ale skvělý, vtipů je spousta a herci jsou naprosto parádní, zejména pak Robert Lindsay a Matthew Baynton a hlavně pak ten Examinátor je bezkonkurenčně nejlepší postavou a až na torchu do očí bijící přeobsazení Phillipa ve druhé sérii si nemám na co stěžovat. Tenhle výsostně britský sitcom mi vyloženě kápnul do noty a to snad ještě víc, než třeba Miranda, takže je velká škoda, že to má tak málo dílů. První série je lepší, ale ta druhá je horší jen o hodně, hodně malý kousíček, tu ale svým příchodem perfektně okořenil příchod Portise a celý seriál pak vztah Tima a jeho kolegyně. Nápad na sitcom originální, herecký koncert jak herců, tak i dabérů, zejména Pavla Rímského, skvělá hudba, záplava lehkých, ale skvěle fungujících vtipů a povedené, svižné zápletky. Špion je prostě další, neprávem opomíjený seriálový klenot, který stojí za pozornost a pro mě osobně představuje svěží vzduch a čím dál větší srdcovku, u které se neuvěřitelně těším na další díly. Za mě bez debat všechny palce nahoru a obrovské doporučení. Robertovovi Lindsaymu bych opravdu dal nějakou cenu, je skutečně geniální a já ho v té roli žeru. 100%. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Poměrně tradiční a neobjevná špiónská komedie zakládající si na neschopnosti hlavního hrdiny nepřináší příliš třeskutý humor a namísto prezentování přestřelených a příliš šílených situací je seriálové dění překvapivě civilní a umírněné, což je poměrně osvěžující přístup. Seriál začne celkem vlažně, ale postupem času si najde svojí vhodnou polohu a od té chvíle jde o sebevědomý kousek, který nesází jeden vtip za druhým, ale místo toho jednotlivé situace pečlivě buduje a po celou dobu si udržuje pohodovou atmosféru, která dokáže nenápadně pohltit, že ani vlastně nevíte, jak se to stalo. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Jak Tim k pistoli přišel (a zase málem ztratil) aneb dívejte se do kterých dveří vlastně lezete. Nový britský komediální seriál o Timovi, prodavači z elektra (takový Chuck), se kterým se rozvádí na prášcích závislá manželka, jeho syn ho pravděpodobně nesnáší a jeho kamarád je dement. -- Po pilotu jsem byl nadšený, doufám že si podobnou kvalitu udrží i dál. {update} Po první sezóně musí uznat, že je to dobrý seriál, a rád bych vidět jeho druhou sezónu. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Infantilní nápad s infantilním provedením, britský humor nezabodoval. Většinou je mi trapno, že to vůbec sleduji, toho spratka moje nervy nějak ne a ne unést. Nekonečné opakování stejného typu humoru: tatík hovoří jako dítě a synek se chová a mluví jako otec-tyran. Pořád, neřád jeden. Špionská linie se vcelku brzy zvrhne do blbnutí bez logiky, kde roli synka tak nějak přejímá šéf, se stejnou otravností. Z britských seriálů hrozná slabota. ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený britský humor v trochu jiném hávu. Není taková záplava vtipných dialogů prošpikovaných hláškami a sarkasmem, ale člověk se u toho zasměje i tak. ()

Saleas 

všechny recenze uživatele

Seriál s dokonalými charaktery, parádním britským humorem a celkově jeden z nejpovedenějších podzimních nováčků. Darren Boyd jako ňouma/špion je dobrý, ale co tenhle seriál velmi odlišuje od Chucka kromě lepšího motivu pošahané rodinky je naprostá ignorace akce, ale přesto se parádně bavíte celých 25 minut a chcete víc. Za všechny pošahané charaktery musím vyzdvihnout především syna hlavního hrdiny, který je vlastně dospělejší než jeho skutečný i nevlastní otec dohromady a scéna kdy ho vyzvedá táta z fotbalu a on tam na něj čeká rozhodcovském dresu naplno vystihuje jak absurditu tak humor celého seriálu. Britové to znovu dokázali ;) ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Shlédnul jsem jeden díl v rozpoložení, kdy zapnout mozek nebylo řešení, a královsky jsem se bavil. Co dnešní svět může chtít víc? ()

Reklama

Reklama