Reklama

Reklama

Příběh mého syna

  • Itálie Venuto al mondo (více)
Trailer 2

VOD (1)

Svobodná matka Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před 16 lety ji museli kvůli bosensko-srbské válce opustit. Gemma se tak vrací do míst, která v ní probouzejí dávné vzpomínky.Před lety se tu zamilovala do Diega (Emile Hirsch), Pietrova otce. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat…Nyní na Gemmu čeká minulost, která ji postaví tváří v tvář ztrátě milovaného manžela, ale také poznání síly lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (159)

seale 

všechny recenze uživatele

1:05:12 Jeden z nezajímavějších kameramanských záběrů, jaký jsem v kinematografii viděla. Krásný. (Místnost, bílá hrdlička na římse). Film po dokoukání nepůsobí příliš sourodě a budí podezření na nedokonalou scénaristickou práci. Je to ale ten typ příběhu, který ještě v divákovi dozní a uzraje. Chápu, že je spletité válečné a mezilidské téma komponované do dvou časových rovin obrovský filmařský level. Nakonec s malým odstupem musím uznat, že se toho zhostili tvůrci obstojně a s grácií. Soundtrack: https://www.youtube.com/watch?v=dZmxv-ASkQg ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Příběh mého syna mi přípomněl Saviora - Zachránce (český komerční název Ve službách legie) a Grbavici jak občanskou válkou v Bosně, tak tématem těhotenství a mateřství v ozbrojených konfliktech. Podobnost s Grbavicí je pro časový odstup, kdy i přes značnou dobu po válce ovlivňuje osudy lidí. Válka dokáže strávit lidské bytosti, ale spousta lidí nedokáže strávit válku. Překlad, že Pietrův (nevlastní) otec je četník místo karabiniér je možná nechtěným paradoxem. Bohužel nejen paradoxy k válkám patří. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, asi se příliš snažil být umělecký a vznikl z toho takový žánrově nevyvážený mišmaš. Není to špatné, ale nijak mě to nenadchlo- dvojí časová osa tomu nepomáhá, konec je taky takový makový, největší předností filmu je válka v Bosně. I ti herci spíš přehrávají- je vidět snaha, aby to nebylo americké, což se povedlo, ale na úkor kvality...50% ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Little girl, I wanna mary you..objavil som nadhernu piesen v neskutocne silnom pribehu, ktory rozplace aj najtvrdsich borcov. Pribeh lasky dvoch ludi, ktorym nie je sudene mat vlastne dieta a tak hladaju moznost na mieste, kde sa zial udeje jedno z najvacsich zverstiev v dejinach ludstva, v Sarajeve. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €13miliónovTržby Celosvetovo $9,046,000▐ strašne pasívny dej, ktorý sa chce strašne ale strašne hrať na veľkú hlbokú artovú drámu, herci tu nemajú skoro čo hrať a záver chce uhrať veľké prekvapenie, nuž ale to by 3/4 deja nemohla byť suchuprázna nuda točiaca sa okolo nezmyselnom nahánaní po nejakom adoptívnom decku /35%/ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Gojko (Adnan Haskovic) rozpráva o svojej mladšej sestre počas jej gymnastickej zostavy, že by sa chcela stať druhou Nadiou Comăneciovou. Rumunka Nadia Comăneci bola veľmi nadanou a úspešnou gymnastkou a počas svojej bohatej kariéry v 70-tych rokoch minulého storočia získala okrem iných aj 8 olympijských medailí či 4 medaily na svetových šampionátov. (MikaelSVK)
  • Ve scénách v bytě Asky kde se domlouvá "přirozené" početí dítěte jsou na stěnách obrázky skupiny Nirvana. Obsahem jsou i fotografie z koncertu Nirvana: Unplugged in New York (1993). Ten se ale odehrál až v roce 1994, nikoliv před obléháním Sarajeva. (Paserak)
  • Natáčení probíhalo v Bosně a Hercegovině, Itálii a Řecku. (Terva)

Reklama

Reklama