Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (543)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že Oplevov drsný štýl bol na impulz americkej produkcie zaobalený pomerne zbytočnou dávkou romantiky, aby sa stal prístupnejší širšiemu publiku. Avšak presne tento fakt sa stal skalou úrazu a nakoniec ani širšie publikum sa nekonalo, keďže v kinách výrazne prepadol. Dúfam, že Oplev sa jedného dňa obzrie za týmto filmom, nase*ie sa a natočí zostih, ako to spravili jeho kolegovia Helgeland, či Donner. Zostrihať tento film cca o štvrťhodinku sladkých rečí a siahnem aj po piatej hviezdičke. Nechcel by som podceniť Oplevove schopnosti a napísať, že tento žánrový mix bol pod jeho sily, no mám dojem, že to, čo mu bolo predurčené, je točiť chladné filmy s tajomne hustou atmosférou. Tie tento film nepostráda, nechýba prefíkaný scenár, premyslené zvraty, dobrí herci a režisérska nápaditosť. Tým ale ani nechcem povedať, že tá romantika bola totálne zlým ťahom, nakoniec Noomi Rapace ťahá tento film s Farrellom minimálne fifty-fifty a celková pointa dáva filmu príjemnú ľudskú a civilnú podobu, len to mohlo byť trošku viac držané na uzde. 80%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný. Temnej, ponurej a pomalej thriller o pomstě otce vyvražděné rodiny, který se dostane do gangu, který toto spáchal. Film má hlavně hodně suprovou formu, úžasnou kameru a vizual. Je zde snad jen jedna světlejší pasáž s vycházejícím sluncem a pak úplněj závěr v metru. Jinak samá temnota. Sice ohraná písnička typu Punisher a stovky dalších, ale slušně natočený a vyvážený s jednou suprovou akční scénou na úplném konci. Líbilo se, doporučuju. Collin je zde fakt dobrej. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Okrem hlavného hrdinu (že je Colin dobrý herec je jasné!), lepšieho režiséra a rozpočtu sa tento film v ničom nelíši od "klasického" akčného filmu na jedno pozretie. Téma pomsty na miliónty možný spôsob, záver ako z Ramba alebo Komanda, nič sofistikované alebo "logické", klišé vládne. Dobre sa na to pozerá, ale pridaná hodnota okrem jednorazovej zábavnosti (čo tiež nie je málo!) asi žiadna...Film, ktorý sa veľmi ľahko stratí v záplave jemu podobných... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mrtvý muž s genetickou, chromozomální anomálií (opět genitální verbalův tip na počeštění názvu) je přesně to, co mají mazlíčci rádi. Šťavnatý, lehce stravitelný mix s kousky masa, po němž nelze než zavrtět ocasem, utřít hubu do koberce a slastně si na gauči olizovat koule. Albánská mafie, negerská mafie, do toho fešácký Maďar Kolín na pomstychtivé misi, a i té švédské obludě to docela slušelo, když jí někdo konečně upravil obličej řezákem na koberce. Měla by to takhle nosit pořád. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Maďarský Colin Farrell a sexi zjazvená Noomi Rapace je kombinácia, ktorá sa len tak nevidí, ale musím povedať, že mne sa tu ľúbilo. Dead Man Down je síce jednoduchý príbeh o pomste, ale je slušne zrežírovaný. Nechýba tempo, napätie či atmosféra ktorá je tak svetla ako slnko vo filme. Herci sú dobrý ako som spomínal, no jediné mínus filmu je slabá hudba, pri ktorej sa strácajú aj emócie. 80% - 4* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, kde Alphonse (Terrence Howard) preberá hovor od svojho človeka, chytí telefón naopak, ale aj napriek tomu ďalej veselo telefonuje. (vander19)
  • Názov filmu sa objaví až v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)
  • The Guardian nazval film „intenzívne nezmyselný a hlúpy, násilný a nudný nezmysel, kde Farrell tlie tvárovou nehybnosťou“. (Arsenal83)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama