Reklama

Reklama

Amanda

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2011, 19 min

Obsahy(1)

Martin Kordel je poslední hipisák z hornického městečka Rosemary. Jednoho dne uvidí ležet na břehu potoka bezvládné tělo. Neznámé dívce nabídne svou pomoc, aniž by měl sebemenší tušení, koho si to vlastně přivádí do svého bytu. Během chvilky se od ní dozvídá mrazivou minulost a s příchodem půlnoci se vše už stává noční můrou . Koho si to vlastně Martin přivedl domů? Jmenuje se Amanda !! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Jinpachi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jak mě dokázala zaujmout zahraniční tvorba, byl jsem nucen položit si i otázku, co na to odvětí ta naše? Samozřejmě, že jsem netušil, že dojde na křížení národností, kdy se někdo pokusí zkřížit něco tak nesmyslného jako je tvorba naše a cizí. Stejně nesmyslné a pošetilé jako křížit německého ovčáka s bavlnou v domnění, že se zrodí svetr ba dokonce ovce. Zároveň je tak i absurdní tento snímek. Tvůrce je asi jedním z těch, které bych si možná při rozjímaní nad pivem a povídání si o kinematografii nad sklenkou chlazeného piva a dunícího metalu v pozadí, rozuměl, ovšem jako režiséru mu rozumím asi jako čínskému úředníkovi, co se pokouší mluvit česky. Je to hloupé, infantilní a klišovité. O hereckých výkonech se tu nedá mluvit, i když přihlédneme na to, že se opravdu jedná o amatérský snímek, nemám pro to, jak se ti (ne)herci snaží o pokus něco zahrát, žádnou omluvu. Je to zřejmě stejné jako pokus opilého nezletilého, po návratu domů, zahrát střízlivého. Zda se tvůrci snažili o horor, nebo o komedii mi dosud zůstává nerozluštěnou záhadou. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je to docela komediální. Jestliže obecná kvalita Horrorwatch u posledních dvou filmů klesala jen proto, aby nabírala dech a sílu na zatím poslední, nejmonumentálnější a nejdelší počin Šest prstů v zeleném, dá se to i trochu pochopit a omluvit. Amanda má docela zajímavý a ze všech příběhů zatím nejoriginálnější příběh a zápletku, naneštěstí ji však nějak moc nerozvádí a závěr filmu spíše ještě více otázek pokládá, než aby na nějaké odpověděl. Amanda potěší zvýšenou prací venovanou maskám a trikům, košatějšími lokacemi a interiéry a snahou o obecný ucelenější celek (postava vypravěče), jež se však s dokonalostí trošku míjí. Snaha se však počítá. Martin je svéráznou postavou a k ní její představitel Milan Hudeczek přispěl mírou vrchovatou. Takoví lidé jako Martin jsou poměrně nefilmoví, přesto však v reálném životě existují a mnozí z nás na ně jistě narazili. A to tu postavu dělá sice komickou, přesto přijatelnou a reálnou (pokud se tedy Hudeczek nesnaží zrovna moc hrát). Na rozdíl od Amandy v podání Andrey Viktorové. Je jen škoda, že tajemná postava Honzy Jendrýska přesto, že vnáší do příběhu tajemno a trošičku té originality, se vůbec nerozvine a vlastně se o ní vůbec nic nedozvíme. Naproti tomu Ruda Schweser coby vypravěč se jen cvičně otrkal pro svůj povedený herecký výkon v následujícím Šestiprsťákovi v zeleném. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Co se týče dějové linie, je to zajmavé, co se týče tajemné postavy, je tajemná a dobře vypadající. Co se týče zbytku filmu a to od střihů po herecké obsazení a herecké výkony vše je nasákle Amatéřinou. Hypík na mě ač by měl působit trochu světaznale, když už ho pokousala ta Muréna v Jugoslávii, působí jako naprostá guma. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Další krátkometrážní amatérskej snímek z Lukášovi dílny. Opět řádná porce legrace a hipisák Martin je fakt hrubej. A narážka na Brněnskou Mordpartu je absolutně perfektní! To jsem vybuchl smíchy! A dost jsem se pobavil při závěrečných zkažených scénách, hahaha...Budu se těšit na další Lukášův snímeček. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, co si budeme povídat, na některé ty herce se zrovna moc dobře nekouká. Přesto ten námět není až tak úplně zlý. Jen je vidět, že kdyby se do toho pustili lepší herci, dopadlo by to celé lépe. To ale neznamená, že zde nejsou momenty, které rozhodně stojí za to. Například příchod toho divného s dlouhými vlasy, Amandino probuzení a následná temná scéna se skvělým hudebním podkresem. Tohle jsou momenty, kdy si řeknete, že "Amanda" by mohla fungovat ještě lépe, kdyby bylo víc peněz. Lukáš Bulava ale už s tímhle kouskem dokazuje, že v něm něco je. "Šest prstů v Zeleném" je pak jen potvrzení. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama