Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tahle rodina je složena ze samých žen, jejichž životy se nejednou otřásly. Postupem času se jim podařilo tlumit své vášně a nalézt určitou rovnováhu. Mužům je v této rodině vyhrazen malý prostor, a proto když jedna z žen propadne lásce, ovlivní to každodenní chod rodiny. Osud všem zúčastněným přichystá ještě nejednu těžkou zkoušku... (claudel)

(více)

Recenze (35)

Wally 

všechny recenze uživatele

Příliš francouzské...dlouhé tiché sekvence, které ne vždy byly hodnotné, docela předvídatelný děj a celé to bylo takové nemastné neslané bez nějakého dějového 'vrcholu'... ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Mélanie je nejen dobrá jako herečka a zpěvačka, ale i jako režisérka. To se mi líbí, že to zkouší i na jinde než před kamerou. Les Adoptés však nejsou ničím přelomovým, ani do srdce se vryjícím. Hezky se na to kouká a místy je to až trochu zdlouhavé. To je tak vše. ()

zalij.kytku 

všechny recenze uživatele

Chovám k Mélanie Laurent obrovský obdiv. A od teď už nejen k herečce Mélanie Laurent, ale i v roli režisérky si mě naprosto získala. Velice příjemný film, veselý i smutný, dojemný a lidský. Má v sobě neuvěřitelnou hloubku a spoustu otázek na které ani nepotřebujeme znát odpovědi. Hudba nádherná, decentní. Herecké výkony Mélanie a Marie Denarnaud dodaly filmu zranitelnost a ženskost. Denis Menochet jako okouzlující střet všeho se vším. Naprostá spokojenost. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade to nema nic spolocne s komediou,je to cista drama,francuzsku filmovu tvorbu milujem a vyhladavam,ale tentoraz ma to nejako nechytilo za srdce a hlavnym dovodom su herecke vykony,ktore ma bohuzial nepresvedcili,Melanie Laurent mam rad,ale jej som takmer vobec neveril to,co hrala,jednoducho povedane na takuto smutnu a tazku temu mi nevysla ani slza a dokonca som to ani nejako velmi neprezival,videl som kopec lepsich zalezitosti ohladom umierania,ale tato u mna skonci maximalne s troma hviezdickami,aj to slabsimi...:-) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Francouzské kinematografii asi roste jedna velká osobnost, nejen herecká, ale úspěšně se pokoušející i o zasednutí na štokrdle režisérské - zove se Mélanie Laurent. Mám ji rád čím dál víc a pokud toto měl být její režisérský debut, tak klobouk dole!! Příběh sice není až tak převratný, ale je to krásně natočené drama (to zaškatulkování jako komedie by se tu asi mělo poopravit), přesně tak, jak to Francouzi umí, a já takovým filmům začínám přicházet na chuť čím dál víc. Příběh sesterské lásky v čistě ženské rodině, kam se jen pozvolna a dosti neochotně vkrádá mužský element poté, co se jedna ze sester zamiluje (Marie Denarnaud) a druhá (Mélanie) si to zpočátku nějak odmítá připustit, aby o sestru "nepřišla", pokud se to tak dá nazvat, je vzápětí postavena před krutou realitu v podobě nehody sestry, která je navíc těhotná. Herecké výkony ústřední dvojice, ne, vlastně trojice, anebo čtveřice(??) jsou skvělé, vše dokresluje hudba, kamera, atakdále, tohle se zkrátka povedlo. Za mě plný počet. ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo napsáno, film vyniká kamerou (barvami, kompozicí, vším), střihem, výbornými herci, kterým věříte každý pohyb v obličeji, každý výraz. Příběh je krásný i smutný zároveň, ale nijak extra originální, nic nového nepřináší. Závěr mě na rozdíl od jiných vůbec nedojal, protože jsem ho od začátku očekával. I tak je to nadprůměrný film, který by si zasloužil rozhodně více pozornosti, než filmy, které se v našich končinách běžně ocitají v kinech a rozhodně doporučuji ke shlédnutí. Vhodné pro heterosexuálního muže: ne ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Za měsíc už nebudu vědět, že jsem tenhle film viděl. Ty tři hvězdy jsou jen pro Mélanii - za režii, její výkon a za obsazení toho roztomilého kluka. ()

principessa 

všechny recenze uživatele

Mám tak ráda francouzskou kinematografii, v mém srdci bude mít vždycky vyhrazené místo....její filmy mají občas v sobě něco tak nevinného, něžného a přirozeného... , něco, co mě dokáže inspirovat i přes občasná klišé (ale co, vždyť cliché je přeci francouzské slovo!)... U Les Adoptés tomu není jinak. Mélanie Laurent dokazuje, že v ní nedřímal pouze herecký talent... ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Okrem iného aj režijná prvotina krásnej Mélanie Laurent. Dosť dlho som počas filmu rozmýšľal aké hodnotenie udelím a popravde, chcel som dať menej. Ale ten záver, záver bol proste skvele spracovaný. K tomu skvelá kamera, hudba, herecké výkony. Táto snímka je určite jedno z najväčších prekvapení, čo som kedy videl. A už len jedna poznámka, Mélanie Laurent - skvelá, krásna, ako vždy! ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Neveľmi sympatickí herci, dokonca vrátane Melanie, kôli jej skoro permanentne depresívnej tvári. Dosť sa to vlieklo. A rozhodne by to nemalo mať v popise slovo komédia (a na IMDb ani nemá). Tunajších celkových 76% je nadhodnotených, zrejme vďaka neobjektívnym francofilom apod. ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele

Přidám se k fandům Mélanie nejen jako herečky ale i režisérky. Nápaditě natočený snímek. Kamera velmi příjemná, příběh moc hezky vystavěný, herci sehraní. Slzy jsem ronila asi v ty správné okamžiky. Klidně bych se podívala znovu. Snad bude Mélanie pokračovat a udrží si linku kvality. Francouzská kinematografie bude vděčná... ()

nataska 

všechny recenze uživatele

Síce príbeh nie je nejaký extra originálny, naprietk tomu som nemohla odtrhnúť oči. Nežné, jemné, vtipné, smutné. Všetko. A po technickej stránke, kamera, strih, skvelé! ()

BaMia 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých priemerných francúzskych filmov, pri ktorom sa nebudete ani nudiť ale ani oči vyvaľovať :) zaujímavý film, ale len tak do prvej tretiny, potom sa to už vlečie, čo je škoda lebo herecké obsadenie je fajn :) ()

Reklama

Reklama