Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Na-mi má coby žena v domácnosti, matka a manželka vrcholového byznysmena zdánlivě ideální život. Setkání s kamarádkou z dospívání jí připomene dobu, kdy se s rodiči přestěhovala z vesnice do Soulu a postupně se stala členkou tehdy nerozlučného spolku sedmi spolužaček nazvaného Sunny. Vinou nešťastného incidentu se ale kamarádky od střední školy neviděly a Na-mi se rozhodne po dvaceti pěti letech dát bývalou partu dohromady. Úsměvné melodrama režiséra divácky úspěšné komedie Průšviháři se v Koreji stalo druhým nejúspěšnějším filmem tohoto roku a potvrdilo sílu středně nákladných filmů, které v posledních letech přitahují domácí publikum více než nákladné spektákly. (Filmasia)

(více)

Recenze (31)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $51,116,421║ Zručne natočená dráma, ktorej nechýba miestami dravosť a drsnosť ale má to aj príjemné odľahčené scénky z ktorých saje energia. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Komedy-drama na zakusnutie o znovunajdeni sily priatelstva a oslavy zivota ako takeho. Skvely timing humornych situacii, vyborna chemia 2x7 hereckych predstaviteliek a hutne omamna retro atmosfera. Ak poznate co-to z korejskej historie (hlavne politicke a socialne pnutie v 80.rokoch), ste pozorny na malickosti v druhom a dalsom plane (plagaty, dobove rekvizity,...) a nebodaj ako-tak viete odchytat jemne nuansy v "soulskom" dialekte a usmevne rozvijanie nadavok skrz stvrtstorocie, film vam ponuka dalsie bonusove body navyse. Ovsem bavil som sa kralovsky aj bez nich. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Sunny" je ve všech ohledech ukázkový snímek pro současnou jihokorejskou kinematografii. Na jedné straně představuje další doklad triumfu středně nákladných snímků, které čistě na základě scenáristických a hereckých kvalit lákají davy diváků. Ale současně dává vhled do společnosti definované povrchností a umělostí. Vyprávění o ženě v domácnosti, která se vrací ve vzpomínkách do doby dospívání, je rozkročené mezi současností a flashbacky do 80. let. Zatímco minulost je v pelíškovském stylu naivizována, současnost ač zdánlivě zatížená problémy jako jsou životní zklamání či rakovina v pokročilém stádiu má podobu fantazie z lifestylového magazínu. Korejská společnost se tak ukazuje jako společnost růžových brýlí, kde pravicová diktatura je viděna jako doba apolitické nevázanosti, zatímco současnost je stylizována do pouze zdánlivě tíživé, ale při tom laskavě komfortní soapopery. Nelze se pak divit, že žena umírající na rakovinu je zde schopná i v pokročilém stádiu nemoci mlátit drzé školačky po hlavách značkovou kabelkou a vypadat jako výstavní modelka. Jako divácká ukolébavka je "Sunny" dokonale funkční i odporné zároveň. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jedná se o druhou nejlepší asijskou komedii, kterou jsem viděla. Na prvním místě stále zůstávají moji oblíbení Průšviháři. A jelikož jsou tyto dva filmy od stejného režiséra, tuším, komu za to vděčíme. Konečně začínám jejich humor pořádně chápat. Postavy jsou dokonale vybarvené, takže jsem měla pocit, že je už nějakou dobu znám. Propojení přítomnosti a minulosti včetně výběru hereček se také povedlo. Finální taneček rozhodně neměl chybu. Nikdy jsem ještě neviděla korejské "holky" takhle rozjeté..bravoooo! 4,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

V podstatě nemám co dodat více, než napsal JFL. Minulost naivní a současnost... ač se snaží hrát na reálnou strunu, je to spíše pohádka pro dospělé, u které jsem si říkala, že se nechám strhnout do toho víru nadšení a emocí, které se tvůrci snažili hodit na diváka, ale ten konec mě zklamal. Ani ne tak ty pohádkové dary, jako úplně poslední scéna, která pro mě byl úplným převrácením kombinace pohádkovosti s lehkou hořkostí. A upřímně jsem se nakonec nedokázala pořádně zorientovat v tom, která dospělá byla v minulosti kterou holčinou. 100% jasné mi byly jen tři a ta třetí jen díky tomu, že byla otylá všude. Chápu, že film dokáže učarovat, když člověka vtáhne melancholie a jiné podobné pocity, ale na mě se to nějak nepřeneslo. Tak snad příště už budu mít konečně štěstí na korejský film, který mě dostane. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Naprosto praštěný feel good biják s parádní hudební kulisou u kterého se dvě kamarádky rozhodnou dát dohromady po 25letech starou partu ze svých středoškolských let. Velmi příjemný film, kde se minulost a současnost lehce prolínají, ale i o tom že život není procházka růžovým sadem, ale na přátelé se vždy můžete spolehnout. Pro mě jeden z nejlepších koreských filmů roku 2011. 95% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá juhokórejská komédia. Má dosť dobrý príbeh o žene, ktorá má skvelú rodinu, ale aj tak cíti, že jej niečo chýba a že žije skôr pre iných, než pre seba. Ale keď sa znovu stretne so svojou výbornou kamarátkou z čias základnej školy, ktorá ale trpí ťažkou chorobou a už jej nezostáva moc času, rozhodne sa znovu spojiť starú partiu siedmych dievčat, spolu s ktorými tvorila skupinu Sunny a znovu začať skutočne žiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, po celý čas je film rozdelený na dve línie, súčasnú a školskú, kedy sa dievčatá zoznámili a spriatelili, obe fungujú aj samostatne, ale predsa len sa dopĺňajú a postupne vyvíjajú, takže to najlepšie funguje ako celok. Spočiatku ma to ale dosť sklamalo, nevedel som sa do toho dostať, obe línie mi prišli až príliš obyčajné, bez nejakého lepšieho nápadu a ani som nepociťoval výraznejší potenciál do budúcna, takže som bol pripravený len na priemerný zážitok, no ten sa nakoniec ani zďaleka nekonal. Niekedy po tretine filmu mi to už sadlo skvelo, zrazu si ma plne získali obe línie, aj keď tá z minulosti predsa len trochu viac, chválim ich prepojenosť, hlavne v niektorých priamych momentoch, získa to takú mimoriadne príjemnú atmosféru, ktorá je síce od začiatku filmu, ale sadla mi až neskôr, nájde sa tu plno skvelých scén rôznych typov, celé je to také hravé a milé a kvalita ide prakticky stále hore, takže veľká spokojnosť. Po humornej stránke som dosť spokojný, síce v prvej tretine ma aspoň trochu pobavila len jedna scéna, no potom ich počet rapídne pribudne, pochváliť musím hlavne perfektne podanú demonštráciu, na ktorej sa koná aj boj dvoch dievčenských skupín, alebo pomsta šikanujúcim dievčatám v súčasnej línii, no toto je jeden z mála filmov, kde ma bavilo aj využívanie vulgarizmov, bežne ich moc nemusím, ale tu je to často tak vtipne podané. Herecké obsadenie je skvelé, vzhľadom na počet dôležitých postáv, po sedem kamarátok v oboch líniách a viacero vedľajších postáv samozrejme nedostane každá až tak moc priestoru, no bavili ma prakticky všetky. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, tak toto môžem s čistým svedomím označiť za žánrovú špičku, perfektný vizuál, množstvo skvelých nápadov po obrazovej stránke, perfektné dosadenie hudby do jednotlivých scén, už si neviem predstaviť, ako by to mohlo byť lepšie. Škoda, že tá prvá tretina ma až tak moc nebavila, ale ten zvyšok je perfektný a tomu by som samostatne dal asi aj plné hodnotenie, určite si to ešte časom pozriem. 79% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný feel good biják, ale nebyli by to Korejci, aby v tom nějkdo neumřel. Všechno tu funguje tak jak má, když jsem se měl bavit, tak jsem se bavil královsky a když po mě tvůrci chtěli slzavé údolí, tak ho většinou dostali. Spousta maličkostí českému divákovi ujde, jako vtipy ohledně nářečí či dobové reálie, které hrají významnou roli, ale i tak je to prvotřídní komedie s řadou úžasně vtipných scén. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Vtipné. V Ázii spravia aj teenagersky film ako akčný biják. A to je veľké plus. Akčné scény sú na celom filme najlepšie. Vtipný je aj soundtrack. Problém mám s dejom. Strácal som sa v množstve postáv. Je to viac-menej sled epizód a aj tie sa ešte dosť rozbiehajú, čo spôsobuje strácanie pozornosti, najmä keď nie všetky humorné scény sú rovnako kvalitné. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Mám trochu dilemu. Seonni je pekný film vo filme. Na jednej strane žena v domácnosti istým spôsobom zmierená so svojím osudom (vrátane toho, že jej vreckové je nižšie než dcérino), ktorá však zrazu utečie do spomienok na detstvo v búrlivých osemdesiatych, aby splnila prianie umierajúcej kamarátky a dala opäť dokopy ich starú partiu, s ktorou ich spája spoločné vystúpenie na "Sunny, yesterday my love was......." . V zásade snád všetko je nadnesené, brané s humorom, vrátane prostestov a stretov s ozbrojenými gardami, šikana, zdoslovnenie korejského slova manželka "anae" (jedno z možných), ktoré znamená "tá, čo je vo vnútri". Sseoni týmto vlastne stojí voči všetkému, čo som mala možnosť vidieť ako veci a a udalosti, ktoré sú vnímané ako PROBLÉM, alebo niečo, na čo Korejci nie sú príliš hrdí. Kým osemdesiate roky brané s nadhľadom sa dajú brať ako pohľad dievčeniec, ktoré viac zaujíma vhodná kabela, resp. fešák počúvajúci "Dream is my reality", tak zvyšok by pravdepodobne mal oveľa väčši problémy, nebyť tak neuveriteľne (ergo korejsky) pumpovaných dojákov a smajlíkov a smajlíkov cez dojáky. Aj preto je veľmi ľahké pochopiť úspech SSeoni u domáceho publika: nostalgia a silné emocie zaberajú (a ešte aj správny myšlienkový základ priateľstva a pomáhania si až za hrob). A áno, ako písal Adrián, nadávky boli skvostné aj v čínskom preklade. Ale možno sa len Korejci priučili od západného suseda, že ako treba robiť sebaprezentáciu :P. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Počínaje tímto filmem budu nedočkavě vyhlížet každý další od Kanga. Nevím jestli jsou jeho filmy pro mladší nebo starší ženy, ale rozhodně jsou vhodné pro mě :) Je to zábava a super oreagování, přestože zdaleka nejde o čistou komedii. Člověk jen musí být shopný dívat se na některé scény s nadhledem jako režisér. Kdo bude brát vážně bitku patnáctek a čtyřicítek, tak si film asi moc neužije. Takové nezvrácené lidi ale naštěstí neznám. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Pořád říkám, jak je ta Korea jiná:-) Ale tentokrát moc hezky. V tomhle melodramatu, v kterém se prolíná život dnešních čtyřicátnic před pětadvaceti lety coby spolužaček na škole a teď, když je hlavní hrdinka Na - mi znovu hledá, jste mohli najít úplně všechno.Hašteření praštěných puberťaček, které mě šlo časem na nervy, mírně švihnuté členy rodiny, smích, emoce, které ve vás vyvolají slzy, ale nenechají truchlit, jen vás opředou nostalgii.Scéna při konání demonstrace, při které se ozbrojenci, demonstranti a tlupy holek propojí, to bylo něco neuvěřitelného:-) Tohle poloviční retro ve vás vyvolá spoustu vzpomínek a těch pět hvězd dávám bez mrknutí oka. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení - kdo by řekl, že komedie o puberťačkách může být tak povedená - ale je to docela slušná sranda, hudebně vydařené a i ta dramatická část vyšla dobře, celkově se na to hezky dívá, ač k dokonalosti ještě něco málo chybí. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej filmů, který jsem kdy viděl a obrovský překvápko. Naprosto parádní retro sonda do jihokorejského prostředí osmdesátek s 2 časově příběhovými liniemi. Fakt nechápu, jak mohla být taková hříčka takhle kvalitně zpracovaná a proč jsem nic podobného neviděl z našeho prostředí a vůbec Korea tehdejšího období neuvěřitelně zajímavá ve srovnání s tím, co tu bylo tou dobou u nás. Pravděpodobně jsem geograficky i genderově dost mimo cílovku, ale opravdu mne to chytlo u srdíčka. Obě sedmičky kamrádek špičkově obsazené i zahrané a na to, že jedna byla moc mladá a druhá moc stará mi přišly některé bohužel hot. *:D* 10/10 ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Tady nehodnotím dopad na psychiku ani dojetí, ale film jako takový. Je totiž krásný jak po stránce obsahové, tak i po té technické. Nějaké té smrtelné nemoci se člověk nevyhne, ale všechno je tu bráno s takovou lehkostí a nadsázkou, syrově a bez vyumělkovaných klišé, že to ani nevadí. Jistě, i tenhle film občas přehání bulicí scény, ale jinak je zahraný výborně, všechny herečky (včetně záporaček) se předvedly ve výborném světle. A je pravda, že to děvčátko Su-ji bylo tak půvabné že bych si ho snad vzala i já... vystavila doma na poličce a každý den oprašovala. :) Opravdu, přestože je Sunny film ubulený, uječený a plný násilí, nemůžu hodnotit jinak, než dát pět hvězdiček. 90% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, dostalo mě to holčičí retro blbnutí. Navíc mě to i celkem dojalo a korejská emocionální ždímačka zase zafungovala. A je to i střeleně vtipné, plus dobře obsazené, jak mladší, tak starší verze dívčího spolku. A nečekaně silně  mě to přimělo vzpomínat na moje dětství, holt nikdo nemládneme a nostalgie je sviňa, navíc jsem taky vyrůstal v osmdesátkách. I  když ne v Koreji, společné prvky tam jsou.  To jejich školní " Jedna za všechny, všechny za jednu " bylo nakažlivě sympatický a jejich bitky s druhou bandou navíc i vtipný. Hodně sluníčka, hodně nálady. Záviděl jsem. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých japonských sklamaniach konečne príjemné prekvapenie. Dobrá hudba, kamera, herečky, pútavé spracovanie hodné kórejskej kinematografie, vygradované do citového záveru na úrovni kvalitného hollywoodskeho rom-komu. Môže byť. ()

Kimm2 

všechny recenze uživatele

Vtipné, svěží, dojemné...Film, kvůli kterému v jednu chvíli brečíte smíchy a v další brečíte z úplně jiného důvodu. Do kina jsem šla aniž bych moc o filmu věděla, takže jsem od toho absolutně nic nečekala - překvapení se rozhodně konalo a to moc milé. Nesmím zapomenout ani na skvělý soundtrack, úžasnou zásobu sprostých i nesprostých nadávek a spoustu maličkostí, týkajících se prostředí a dění Koreje. Pro mě jeden z nejlepších filmů roku. ()

Reklama

Reklama