Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní debut je portrétem skupiny znuděných puberťaček, které uzavřou nezvratnou dohodu. Když Camille náhodně otěhotní, podnítí své kamarádky a spolužačky, aby ji následovaly. Je jen otázkou času, než 17 dívek najde vhodné „dárce spermatu" a způsobí tak vlnu pozdvižení v jinak poklidných vodách přímořského městečka. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo takové nemastné neslané.. nijaké.. a tak jak nám to film podal, i velice nevěrohodné. Opakující se záběry na sedící dívky v pokoji čumící do blba, což mělo znamenat, že další jsou v tom. Pak záběry na pupky pod vodou, ogar co se nemůže rozhodnout, kterou těhuli chce mít, když je zbouchl obě. Starosti a deprese z toho, že jedna z nich nemůže otěhotnět, protože s ní nikdo nechce spát, jelikož ji považují za moc mladou.... no prostě kotel sraček a to jsem se na film opravdu těšila, protože vypadal velmi slibně, ale nakonec mě akorát tak zklamal. Asi jsem v těch dlouhých zamyšlených pohledech neviděla to jejich uvědomění si daných činů a nevím čeho ještě. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednoducho natočený príbeh, ktorý si vystačí bez dramatických scén a ktorého jedinou doménou je prerozprávať príbeh, ktorý sa skutočne stal a sprostredkovať pocity a dôvod divákom - teda tým, ktorý sú ochotný si ho vypočuť. Príbeh je vlastne jednoduchý. Jedno dievča otehotnie a druhé sa k nej pridá. Keď to vidia ich kamarátky povedia si prečo nie a hneď po tomto rozhodnutí a nájdení niekoho s potrebným materiálom sú zrazu konfrontovaný so svetom okolia - teda reality - ktorý ich počínanie ako inak odsudzuje. Vtipné je, že aj napriek odsudzovaniu, je to práve ten svet vonku ako rodičia a učitelia, ktorý si nevedia rady. Ak by sme chceli brať príbeh ako akúsi sondu charakterov, s ktorých každá má svoje špecifiká ktoré sú pre príbeh dominantné boli by sme sklamaný. Nie je to film ani o láske, ani o rodičovstve a už vôbec nie o vzťahoch. Je to film o jednom rozhodnutí a jeho dopadoch. Nedozvedáme sa o hrdinoch nič okrem ich 9 mesačného snaženia, ktoré končí pôrodom. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že 17 dievčat ma všetky atribúty dokumentu, pretože na konci zhodnotíme či sa im ich počínanie oplatilo, alebo nie. To značí že nás film akosi navádza vyjadriť svoj vlastný názor, bez toho aby sa snažil vyjadriť ten svoj. Len zaznamenáva a sprostredkuje. Rozhodne sa mu nedá ale uprieť čaro a sympatické hrdinky. ()

Reklama

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Coz o to, holky jsou vybrane dobre, napad je zajimavy a proti nasnimani a nastrihani, stejne jako proti hereckym vykonum se neda rict pul slova. Ale chybi mi tam nejake propracovanost vztahu, nejake napeti a neco navic. Film jen nakusuje, co se deje a delo a nejde vubec po podstatnych vecech, ktere by mohly byt stokrat zajimavejsi.Treba to, jak si ty holky predstavuji svoji "materskou komunu" v praxi nebo, co na to rikal socialka. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě mile překvapil. Příběh je jednoduchý, ale výstižný. Moc povedená je i kamera a celková atmosféra filmu, která se zajímavě mění. Chvíli maté pocit, že koukáte na poetický a přemýšlivý snímek a chvíli na středoškolskou parodii, která se lehce zvrhla. Je pravda, že jsem se vůbec nenudila, ale líbilo by se mi kdyby byly jednotlivé postavy trochu více propracovány, protože i přes pár povedených "niterních" momentů, je film celkem plochý. To co mě zaujalo, je že je film natočen podle skutečné události, přiznávám se, že by mě to nikdy nenapadlo a kdyby to nebylo přímo řečeno, pravděpodobně bych se tomu vysmála. Ale o to více je snímek působivý. Dávám silnější 3 hvězdičky. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Camille byla vůdčím typem třídy, a tak když otěhotněla, svou filozofií ovlivnila rozhodnutí dalších dívek, aby otěhotněly a tímto způsobem projevily vzpouru proti starší generaci rodičů a učitelů. Prostá, nezodpovědná, puberťácká akce nedozrálých a nevyzrálých dívek... Film byl natočen podle skutečných událostí a směřoval k jednomu cíli, totiž působit jak na rodiče a vychovatele, aby se více starala o své dospívající potomky, ale zároveň aby k nim byla otevřenější, vlídnější; a pro takové puberťačky měl být film varováním. Tragédie Camilly a zklamání ostatních dívek, které své děti donosily, jen dovršily nepěkný pocit z filmu. Camilla byla nafoukané mládě, která si hrála na kamarádku a ochránkyni, ve skutečnosti byla sobecká a namyšlená. Oč větší charakter měl její starší bratr, který byl vyštván do útočné války v cizí zemi... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se zakládá na skutečné události z roku 2008, která se stala ve městě Gloucester v USA. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve městě Lorient a blízkém okolí ve francouzské Bretagni, a to od 26. července do 15. září 2010. (Cheeker)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama