Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 2

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

boshke 

všechny recenze uživatele

Mám rád komorní filmy o málo postavách. Třeba jako v tomto případě o třech. Problém je, že nemám rád filmy o dementech. A tady jsou dementní postavy všechny tři. Základní myšlenka / pointa filmu mi nepřipadala příliš uvěřitelná, zároveň mne ani moc nebavil fakt, že film má v podstatě o půl hodiny míň, protože polovinu filmu divák vidí díky různým perspektivám dvakrát. Takže ve finále i vzhledem k hodnocení a nadšeným komentářům dost silné zklamání... Chtěl-li bych si přivlastnit komentovací schéma kolegy Fr, tak jediný důvod, proč film shlédnout, je vaše touha přidat se do fanklubu Martiny Garcíi, který o členy nouzi nemá, jak si to tu člověk pročítá. Já si však tuhle kolumbijskou pipku klidně ujít nechám... 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bez trailerů, bez čtení obsahů a jakýchkoliv informací (doporučuji) jsem se do téhle nenápadné španělské thrillerové lahůdky bez krve pustil, a právě oproti jiným jsem si naplno užíval (některými) odsuzované i první desítky minut, kdy si s námi tvůrce spíš pohrává. Jenže právě tahle červená knihovna báječně naladí na to, co bude následovat. Nečekal bych, že mě další minuty čerstvé originality tak pohltí. Atmosféra honosného osamoceného sídla funguje na jedničku, herci jsou patřičně sympatičtí, a i když jsou některé zvraty už lehce čitelné, maestro Adrian a jeho dvě (tři) kočičky se úderným příběhem prodírají s takovou lehkostí, až tuzemský divák závidí, že se něco takového netočí u nás. Pohled z druhé strany, skvěle vygradované scény, hudba, hodně tvrdé prozření, minimum nelogických záchvěvů. Jen ten závěr si žádal o krapet lepší péči. Snad Američané nebudou chtít natočit remake. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Prvních padesát minut se jenom souloží a ve zbývajících čtyřiceti se sem tam něco děje s to dost předvídatelně a vtipně. Na druhou stranu musím uznat, že jsem se několikrát zasmála tak, jak se mi ani u komediálního žánru moc nepoštěstí. Španělská verze Sophie Marceau každopádně ladila oku. A horor? Nenašla jsem ho tam. 50% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Miluju originální nápady. La Cara Oculta je na jednom postavený a díky hravému scénáři promakaný do posledního detailu. Atmosféra osamoceného venkovského sídla funguje jak má, udržuje napětí a to i přes relativně brzké odhalení pointy, protože i nadále z ní sálá možnost nečekaného zvratu. Na zajímavosti přidalo i lehce erotické ladění. Maestro, mimo jiné chronický "zasunovač" (ale kdo by se mu divil) je sice na ránu, ale holky to dokážou bez problému vykompenzovat. Za mě prosím více Fabián, silikonu mám dost v koupelně. Závěrem jen dodám, že film přímo dráždí k aplikaci nějakého zlomyslného českého přísloví jako: Kdo chce kam, pomozme mu tam... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)

Reklama

Reklama