Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 2

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Recenze (639)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jeden se sice k tomu musí prokousat čtyřiceti minutami zasrané, červené knihovny, ale poté mu kartely neservírují na stříbrném podnose luxusní lajnu originálního matroše, ze které mu příjemným překvapením zduří sliznice. Čerstvý, neotřelý závan z kokainových polí, který ukazuje, že k ukojení bohatě stačí dvě ploché cigošky a jeden slizký dirigent. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailer bezpečně nalákal. Jen škoda, že nalákal právě tím, co je ve filmu samotném odhaleno až kolem poloviny jako "hlavní překvápko". Mám tedy z filmu zkreslený dojem, neboť jsem ho neviděl tak, jak bych ho vidět měl. Přesto mě při sledování La cara oculta bavila a určitě můžu říct, že jsem s filmem spokojený. Pěkně vymyšleno. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku musím tvůrce ocenit, za ověření přísloví, že i s malým rozpočtem se dá udělat velký divadlo. Příběh na začátku dělá jakoby nic, ale postupně to šponuje. Po dvaceti minutách jsem si říkal, „aha tak už to máme venku, to sem zvědavej co se bude dít další hodinu". Jenže máme střih, děj se posouvá zpátky, do příběhu se výrazněji vkládá druhá ženská postava a všechno se rozjíždí úplně jinak než jsem si to před televizí naplánoval. Nečekej žádnej dějovej bordel, všechno je jasný a srozumitelný, jen občas překvapí ženský způsob uvažovaní, ale není to nic proti smyslu příběhu, který si dokázal udržet mou pozornost až do závěrečných titulků. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, co tady nemá v době mého shlédnutí ani český překlad, tudíž se k němu nedostala česká distribuce, a přesto ho tady ohodnotilo na více jak 4 tisíce uživatelů. To už samo o sobě něco značí. Minimálně to, že se tady mezi lidmi o tomto filmu asi docela dost mluví. No a není se vůbec čemu divit. Tenhle španělsko-kolumbijský film je totiž tak vydařený thriller, že by to vůbec nikdo nečekal. A o to je lepší, že vlastně bez varování okamžitě udeří. Ono totiž dobrých thrillerů není zase tolik, aby si člověk mohl vybírat a tady se ještě k tomu každých div ne dvacet minut přetočí příběh o sto osmdesát stupňů, což je jenom k užitku. Příběhově jsem si ho užíval, jako hodně dlouho žádný jiný film. A věřím, že nejsem a do budoucna nebudu jediný. Česká distribuce v tomto případě silně pohořela. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Adaptace hned tří přísloví za blbost se platí, příležitost dělá zloděje a... a jmenovat i to třetí by bylo příliš velkým spoilerem. Výtečná práce s hudbou a hravé pohrávání si se žánrovými klišé, které poněkud ztrácí na působivosti tím, že autoři vyloží karty na stůl přeci jen poněkud brzo. Což má za následek, že jednotlivé zvraty v závěrečné třetině jsou čitelné dlouho dopředu. Na druhou stranu nutno uznat, že jsou zároveň i jediným logickým důsledkem toho, jak se po celou dobu ty výtečně prokreslené; a silně nesympatické; postavy chovají čili ani tak nejde o žádný velký problém, jen to zbytečně ztrácí na údernosti. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Geniální žánrový mix a důkaz, že i dnešní době lze přijít s originálním nápadem. Holky byly hezký a i dirigent, co vypadá jak z reklamy na Axe, to vlastně zahrál dobře. Myslím, že takový Roald Dahl by měl z tohoto filmu velkou radost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NECHCI BÝT V TOMHLE DOMĚ SAMA. MYSLÍM, ŽE JE TU DUCH“..... /// Tyhlety Hispánky jsou fakt (celkem) sexy. Se nedivím, že maestro Adrian neví, kterou píchat dřív. Holky dělaj, že ho (tam) chtěj od rána do večera a taková Fabiana, už má u něj dokonce i kufry. Erotický chvilky ruší jen občasnej ,,lomoz“ v koupelně. Ale sračky na to, Adrian je dobrá partie, problémy s erekcí nemá a barák je to krásnej. Musím uznat (že je Fabiana kus? To už jsi říkal...), že zvolenej postup vyprávění je dokonalej. A přestože je zápletka celkem jednoduchá, je se na co koukat (hmm, Fabiana, já vím...). Škoda, že není pointa víc napínavá či překvapivá. A nedivím se, že příběh o tom, že ženský jsou kurvy zkurvený –(říkali ve filmu, ale třeba se to týká jen těch, co chtěj píchat dirigenta)- zhybnotizoval tolik čumilů. Já Fabianě odolal a tak dávám ,,jen“ 3a½!. Mě už totiž jen tak nějaká paní nepřekvapí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem architekt a makám na plánech příbytku s pracovním názvem ,,Voyerův sen“ . 2.) Ještě furt věřím, že žena je dokonalá bytost (já vím, už to tady bylo, ale taková Fabiana...). 3.) Thx za titule ,,toprharley“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * P.S: nevím jak vy, ale já bych rozhodně uposlechl všechny výkřiky do tmy a na trailer se vysral! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Našťastie som pred projekciou nepozeral na trailer (a logicky ho ani neodporúčam vidieť), takže som si myslel, že to bude ďalšia španielska duchárina typu "psychopat zabil svoju starú a jej duch straší v dome, aby niekto odhalil pravdu". Napokon to bolo o niečom inom a dopadlo to výborne. Zaujímavý thriller, ktorý mi pripomenul môj obľúbený El habitante incierto, si po celú dobu udržuje výbornú dávku atmosféry, námet je fantastický s niekoľkými fajnovými zvratmi a predovšetkým mi sadli aj sympatickí herci. Opäť som však uhádol záver, čo ma trochu mrzí. Ináč kvalitka, k dokonalosti mi chýbal len nejaký naozaj silný moment, ktorý by stál za zapamätanie. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Když nejsympatičtější postavou je nácek ("Boha, Ženo, nebuď paranoidní, Ženo, ne každej Němec v Jižní Americe je bejvalej esesák, Ženo."). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela rozpačité Pocity...Už hned mi bylo jasné a doufal jsem, že to bude něco na styl Zatímco spíš a El Habitante Inciertto.. Naštěstí Ano! Opět výborný Nápad. Příjemná Atmosféra, ale maximální nadšení řici nemůžu.. Strašně pomalá a nudící první třetinka a Hlavně závěr? Čekal jsem akčnější ukončení,Mohli to více rozvinout a Hodnocení by šlo určitě výše! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút režisér neskutočne šponuje atmosféru prostredníctvom veľkého domu, čudného vlčiaka, ustavičných výpadkov elektriky, búrok, temných nocí a čudného pocitu, že s domom nie je všetko v poriadku... ale neviete povedať ČO presne. Napriek nulovej krvi a zdanlivej absencii nadprirodzených efektov (aj keď čašníčka je presvedčená, že v dome je duch) super horor. Potom sa ale "niečo" stane, prestáva to byť horor/triler a začína to byť čosi medzi drámou, survivalom a neviem čím ešte. Na jednej strane je to geniálny zvrat, na strane druhej po jeho prezradení atmosféra čiastočne povoľuje a už to proste nie je taká šupa, ako na začiatku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Španělé v poslední době tvoří fakt zajímavý a kvalitní horory/thrillery ... Mají spád, typický španělský look, nebojí se nahoty, ale hlavně mají fakt výýborný nápady, kterýma se úplně dělí od současné hororové produkce... Tohle platí i o tomhle kousku, který mne sice v první třetině trochu nudil, ale druhá třetina se fakt rozjede a chvílema jsem fakt si říkal, tohle prožívat z lidskýho hlediska, to je vrchol psychickýho a psychologickýho utrpení... Třetí třetina v pohodě. Moc kvalitní, ale ne pro mne úplně dokonalý ... 4,5* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další bod pro Španěly. La Cara oculta je mimořádně chytlavý thriller, který od určitého momentu ve druhé třetině šlape jako pěkně promazaný stroj. A dá se to bez vraždění a krve, což je dneska spíš výjimkou. Závěr se sice dá poměrně přesně odhadnout (rozuměj je logický), ale beru ho jako nutnou daň za to, aby se film pořád pohyboval v reálných kolejí. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný film s třemi až šesti herci, který je tak prostý a jednoduchý až je vlastně zábavný. Horor to není ani trochu, takže pokud někdo bude doufat v duchařský horor tak typický pro současnou španělskou tvorbu, bude zklamán. Celý příběh by se dal smrsknout do třicetiminutového dílu Bakalářů (i pointou), takže hlavně ze začátku je celkem nudný. Škoda toho nahého vykleštěného chlapce s dlouhými vlasy a elegantní čárkou, který byl žena a měl pravděpodobně posadit mužskou polovičku do křesla a donutit jí sledovat až do konce. Chápu, že všechny ženy na světě nemají trojky a výš, ale pokud někdo angažuje herečku, která má hrát nahé scény ve filmu a ta je anorektička s nulkami a čtvrt (při ztopořených bradavkách), nevím jestli přímo plní úlohu, kterou plnit má. Pokud by párkrát ve filmu nezaznělo, že příběh se odehrává v jižní Americe, tak mám dojem, že se to točí na chatě někde v Orlických, naprosto nevyužitá lokace natáčení. Přesto dávám slušné 3* protože tento film si je zaslouží, jen škoda toho impotentního konce, který naprosto zazdil gradující zábavu i napětí. 60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Poctivý španělský thriller (horor vážně ne!), který sice od poloviny nemá čím víc překvapit, ale přesto funguje na jedničku. Španělé napětí umějí jako v tuto chvíli nikdo (včetně Japonců). ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film mě nemálo zaskočil svou strukturou. Když odhlédnu od pointy, tak jsem čekal vyprávění souvislé, rozvinuté někam jiným směrem, nikoli rozdělené na tři úseky - pohled Adriana/Fabiene - pohled Belén - pohled všech/závěr, přičemž druhá část se téměř celá (bez úvodní vysvětlující pasáže) odehrává souběžně s první, jen z pohledu jiné postavy. Ono do sebe sice (téměř) všechno pěkně logicky zapadá (nacistická "vsuvka" i potěší), ale v mnoha případech jde už jen o čirou repetetivnost, která divákův zážitek už nikterak neobohatí. Nicméně za nápad a koneckonců i za provedení 4*. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, vyhněte se všem galeriím a hlavně trailerům. Za druhé, nevím, který hlupák tady na čsfd přidal k thrilleru ještě horor, protože je to blbost, i na imdb nic takového není a jde o chybu, protože jak si někdo spojí Španělsko právě s tímto žánrem, má hned jiná očekávání. K samotnému filmu: Zatraceně milé překvapení! Čekal jsem nadprůměrnou zábavu, ale dostal ještě o něco navíc: výbornou (a pro mě osobně) hodně originální pointu. V dnešní době, kdy snad v každém hororu/thrilleru řádí buď duchové, nebo schizofrenici, působí tento film jako zjevení a jiskra naděje do budoucna, že se v těchto žánrech ještě lze obejít bez hloupých a tisíckrát použitých klišé. Film má slušné tempo, je obalený nejistotou a podezřením, nechybí mu napětí, atmosféra, perfektně padnoucí hudba, jedna výborně gradovaná sekvence, tvrdé prozření a trochu nevyužitý potenciál v podobě konce. Pravděpodobně mírně nadhodnocuju (většina uživatelů dá asi jen 4*), ale kvůli výše vypsaným přednostem si plný počet z mého pohledu tenhle film zaslouží (a až na lehce úsměvnou scénu s nepřirozeně upravenou/dobře vypadající Belén se zde nevyskytují do očí bijící hlouposti). ()

Reklama

Reklama