Reklama

Reklama

Top Boy

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2011–2023), 28 h 9 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Ronan Bennett

Hrají:

Ashley Walters, Kano, Shone Romulus, Nicholas Pinnock, Benedict Wong, Kierston Wareing, Geoff Bell, David Hayman, Elarica Johnson, Juliet Oldfield (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Napínavé drama o životě mladých na hraně zákona v jedné východní části současného Londýna. Uchvacujícím způsobem pravdivě zobrazený příběh odehrávající se uprostřed kultury gangu a distribuce drog. (_ksilt)

Recenze uživatele flu k tomuto seriálu (1)

Top Boy (2011) 

Stalo se v podstatě povinností všech solidních recenzentů televizních pořadů hovořit o každém druhém kriminálním seriálu jako o "(dosaď libovolnou národnost) The Wire". Nejinak tomu bylo u tohohle hrubozrnného dramatu z produkce Channel4. Avšak kromě toho, že se "Top Boy" odehrává v prostředí velkoměstských subkultur a drogového byznysu, to srovnání (jako obvykle) moc nesedí. A není divu, dvě sezóny po cca dvou stech minutách se co do hloubky a komplexnosti mohou jen těžko poměřovat s bezmála šedesátihodinovým eposem jako byl "The Wire". Což ale v zásadě není na škodu. "Top Boy" si totiž prošlapává vlastní cestu v ryze britské tradici nekonvenčních miniseries a jde mu to více než dobře. Prostředí východolondýnských borroughs je vykresleno realisticky a přesvědčivě, příběh svižně odsýpá v rytmu 2x4x48 minut a postavy (i postavičky) jsou barvité, nejednoznačné a vesměs solidně zahrané. Navíc se tvůrcům podařilo do seriálu poměrně nenásilnou formou a bez otravného moralizování zakomponovat i mnohá závažnější témata a otázky, jež trápí nejednu současnou západní společnost. Za mně tedy spokojenost a nezbývá než doufat, že exekutivci z Channel4 posvětí i další sezónu (už jen kvůli tomu, v jakém okamžiku skončila ta poslední). ()

Reklama

Reklama