Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 1

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (299)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film je určen především dětem. Těm se bude líbit určitě. Chvilkami jsem se nudila. Nejsem už prostě cílová skupina, na kterou je to zaměřené. To byla velká škoda. Je to těmi postavami. Sednul mi jen ten člověčí Špunt. Prostředí, kde se postavy pohybovaly bylo krásně hyperrealistické. To mě uchvátilo. Takže, došlo k tomu, že jsem sledovala proměny okolní krajiny. Voda vypadala jako skutečna. Chtěla jsem si na ni sáhnout, jak mně fascinovala. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, kam až se animace dostala - zároveň mám ale pocit, že Pixar flexuje svoje technické know-how bez schopnosti vymyslet pořádný příběh. Tady mě to obzvlášť zaráží, protože na rozdíl od všech těch sequelů tu je snaha s něčím přijít. Ale nakonec to je strašně prázdná nuda, kde tisíce CGI objektů před kamerou prostě leží, úplně na mě sálá ten zápřah procesorů, aniž by bylo jasné, proč se to všechno děje. ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak to je velké zklamání. Hodný dinosaurus je totiž neskutečně nádherně udělané nic. Opravdu, zhola NIC. Emoce tu nejsou, napětí tu není, příběh tu už vůbec není, je tu jen chození a na sobě skoro nezávislé scény, které někdy ani nenavazují. A ač je animace kulervoucí, největší prim hraje pozadí a prostředí, kde se postavy pohybují, to je opravdu něco. Ale taky je to bohužel všechno, todle podle mě nemůže bavit ani děti. Nejhorší Pixar ever, ani V Hlavě nebyla extra pecka, pořád je ale o dvě třídy nad tímto filmem. Škoda, jednou to příjít ale muselo. 2* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pixar tentokrát cílí na mladší publikum a je to cítit. Dospělí divák se příliš nepobaví, a těch pár pomrknutí je zbytečných a ze snímku spíše nepříjemně vybočují. Za docela (od)vážný, avšak nedostatečně rozvinutý /a tím ještě amorálnější/ moment považuji chvíli, kde se hlavní hrdina sebestředně rozhodne, že nenechá svého ochránce a společníka shledat se svou rodinou, ale bere ho na svůj hřbet směrem k dinosauří farmě. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Soběstačné dobrodružství v zajímavém prostředí a se sympatickými postavičkami, jehož veškeré zvraty jsou ale slepě předvídatelné a neoplývající zbožňovanou pixarovskou kreativitou. Nápad s přeživšími dinosaury opravdu není špatný a jednotlivé scény jsou vizuálně perfektní až adrenalinové (souboje s pterodaktyly), avšak moment překvapení tentokrát citelně schází a celé je to, až na pár zábavných či potměšile bizarních výjimek, výhradně pro děti. Přesto pohodová pixarovská jistota za 70%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Pohyby hlavního dinosauřího hrdiny Arla, zejména pohyby jeho nohou, založili animátoři na pohybech slonů. (D.Moore)
  • Pro prostředí, v němž se film odehrává,  se tvůrci inspirovali pohořím Teton Range na severozápadě Spojených států amerických. (D.Moore)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama