Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 3

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Diskuze

packa

packa (hodnocení, recenze)

Rayen1

Smiř se s tím, že u Disneyho o vzhledu hlavních postaviček nerozhodují režiséři ani animátoři, ale marketingové oddělení hračkářské divize.

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Jako kdybych koukal na film, co vůbec není z dílny Pixaru, ale čistě od Disney (a ty jejich animáky úplně nemusím). Zmizel prakticky všechen humor, popkulturní narážky i sympatické postavy, se kterými se člověk tak nějak ztotožnil a kterými je Pixar proslulý. T-Rex pase rohatce? Triceratops jako meditující mimoň? Lidské mládě jako pes? No, všechno to tak nějak nepřirozeně skřípalo a působilo to na mě jako na půl cesty mezi pohádkou pro ty nejmenší a drsnějším příběhem pro větší - každopádně se to nedokázalo rozhodnout zda tak, či onak a skončilo to někde mezi. A nefunguje to.

 

Hrozně tloukla do očí i animace dinosaurů, kteří vypadají, jakoby je navrhlo čtyřleté dítě, v kontrastu s úžasnou scenérií krajiny, která opravdu brala dech. Skoro jako kdyby se tvůrci soustředili hlavně na krajinu a poslední chvilce, týden před premiérou, si vzpomněli, že ještě musí udělat postavy, a tak něco narychlo uplácali. Všechno by to působilo jinak, kdyby hlavní i vedlejší postavy trochu víc vymakali. A že tohle Pixar umí.

 

Svoje publikum si asi tenhle animák najde, ale mě to (až na animaci krajiny) nějak neoslovilo. Jedna hvězda za krajinu a jedna za příjemně překvapivou hudbu.

na příspěvěk reagoval packa

Uživatel Pierre smazal svůj příspěvek.

joemax

joemax (hodnocení, recenze)

Pierre

Vzhledem k traileru jsem holt čekal něco úplně jiného, než takovou bezduchou směsici. Tu vsuvku s lesním nosorohem jsem naprosto nepochopil, to bylo jak kdyby tam zavítal z jiného filmu. Možná bych se některým scénkám v jiné situaci i zasmál, ale když vedle mě sedící synek nevěřícně zírá na plátno a ptá se, proč tu krásnou lištičku sežrali... To prostě nejde :)

na příspěvěk reagoval Pierre

joemax

joemax (hodnocení, recenze)

Pro menší děti zbytečně dlouhé a dost nápor na nervy, aspoň u našeho tříletého caparta, který se několikrát dožadoval odchodu z kina. Kdyby vystřihli zabíjení a požírání a celkově to mělo kolem 80 minut, bylo by to lepší. I pro mě, jako fandu Pixaru mě to dost zklamalo... Nádherná krajina to sama o sobě nevytrhne.

na příspěvěk reagoval Segrestor

MarcelH

MarcelH (hodnocení, recenze)

Segrestor

nasi synovia 7 a mensi v januari 4 boli spokojni. Mensi bol prvy krat v zivote v kine a na moje prekvapenie vydrzal takmer do konca. Tak kludne od 3 rokov

na příspěvěk reagoval Segrestor

Pierre

Pierre (hodnocení, recenze)

Bluntman

Jak říkám je to smutné, ale tak roztomilé a milé že to snad ani nevadí. Pár scén je, ale opravdu dojemných.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Řekl bych, že šest let je vhodný věk, níž bych to neriskoval. Hodně se vypráví obrazem a některé scény by pro menší mohly být velmi traumatizující. Pokud má ale dítě méně než šest a v pohodě dá Lvího krále, aniž by mělo problém s umíráním postav apod., tak ať na Hodného dinosaura klidně jde.

na příspěvěk reagoval Pierre

Uživatel Pierre smazal svůj příspěvek.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Mne to príde ako keby to celé nakreslil Michelangelo a toho dinosaura nejaký prvák v materskej škole vymodeloval z plasteliny.

mourmadam

mourmadam (hodnocení, recenze)

nevim nejak se mi ta kombinace realistickeho prostredi s hyper nerealistickymi charactery nelibi

packa

packa (hodnocení, recenze)

Bluntman

O žádné námitky se z mé strany nejednalo, uvedl jsem to jako zájímavost. A že někteří nejsou dostatečně důmyslní, aby tento rozdíl pochopili, to samozřejmě nebudu komentovat :-)

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

packa

Myslím, že Země nebyla animovaná, ani lidi na ní. Tím pádem veškeré námitky ohledně nepřesnosti jsou jaksi... nedůmyslné. 

na příspěvěk reagoval packa

packa

packa (hodnocení, recenze)

Jen pro zajímavost, mrkněte na obrázek: http://img.csfd.cz/files/images/user/profile/160/204/160204459_41774a.png. Asteroid v traileru za pouhou půlsekundu uletěl vzdálenost cca 6 a 3/4 průměru Země, tj. letěl rychlostí cca 85 000 km/s . Náraz by v takovém případě zahubil nejen Dinosaury, ale celou planetu - tohle by Země v reálu nerozdejchala...

 

Každopádně hostorické rozložení kontinentů potěšilo :-)

na příspěvěk reagoval Bluntman

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Takže dinosauři od Pixaru to tu ještě nebylo tuším správně? animace vypadá moc pěkně tak jako je zvykem u nich, teď už jenom záleží co vše ostatní :-)

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

První vteřiny traileru vypadají jako by někdo vzal kameru a šel natáčet do lesa. Tak realisticky jsem ještě nic neviděl. Co už malinko zamrzí, je to o čem už tady psaly lidičky pode mnou. Ten dinosaurus mi přijde jako pěst na oko oproti prostředí. Snad poprvé v dějinách Pixaru, mám obavy že tohle hit nebude.

na příspěvěk reagoval Kolbenova

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

Je to strašně divny. Prostředí vypadá skoro reálně a do toho je vloženej totálně stylizovanej cartoon dinosaur... Působí jako pěst na oko.

na příspěvěk reagoval Gryphon

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Myslím, že by udělali lépe, kdyby raději natočili nějaký inteligentní dobrodružný film pro všechny, nebo pokračováni Dinosaura (2000). Určitě tu bude jen nějaká slátanina pro děti. (Soudě dle toho prvního artu)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama