Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 1

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

FILMOVKA 

všechny recenze uživatele

Paskvil. Člověk by čekal, že když se toho ujme disney a pixar, že to bude za něco stát. Ale tohle je už třetí animovaný film od pixaru v poslední době, který mě fakt znechutil. Opět depresivní děj, ze kterého akorát budou děti ještě několik dní brečet ze spaní. Není to pohádka pro děti. Mnohonásobně víc zde převažuje negativní nálada nad pěkným pozitivním pohádkovým světem. Smutný je to zas od začátku až do konce, jak posledně "V hlavě" (též od pixaru) a už mi přijde, že tam pracuje banda idiotů, kteří neznají základní specifikum dětského filmu. Během celého filmu jsem se pousmál možná tak třikrát. Není to pohádka, není to komedie, je to "sociální drama" a dětem bych to už nepustil. Víc od pixaru už vidět nechci. Pokud bych měl říct něco pozitivního k tomuto filmu - snad jen pěkné animace a pěkně zpracované prostředí. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Citový přístup ke krásně propracovaného animáku mě dojal a vlastně i dostal. Hrdinovi fandíte a nesouhlasím s názory ostatních, že to nemá kvalitu. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Krásna animácia, ale slabý scenár a hlavne slabo napísané vedľajšie postavy. Hlavný hrdina s chlapcom sú fajn, ale ďalšie postavy sú naozaj nevýrazné. Chýba aj viacej vtipných momentov a pre malého detského diváka je to aj trochu strašidelné. Pixar tentoraz mierne sklamal. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Dinosauři nevyhynuli a umí obdělávat pole, stavět domy a lidé se teprve učí mluvit a chodit po dvou. Animace přírody a hlavně vody je parádní, stylizace dinosaurů je až dost "plyšová". Příběh neurazí a je to spíše pro menší děti. (2D dabing) Rozpočet: $ 175–200 miliónů, Tržby: $ 331,926 miliónů. ()

Wourly 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším proč všichni vždy považovali Pixar za nejlepší animační studio. Většina jejich filmů mi kvalitou přijde stejná jako právě toto - vynucená... (A sice nevim, jak to v Disney × Disney Pixar chodí, ale fakt, že tomu dali větší rozpočet než Zootopii je trochu k zamyšlení) ()

Eruwen 

všechny recenze uživatele

Tentokrát skutečně pro ty menší děti, což znamená nenáročný děj jakési road movie, jednoduše vykreslené postavy, nicméně pro nás starší se předně jedná o možnost být uchváceni mistrovsky zpracovanou vizuální stránkou filmu. Ta krajina, lesy, hory, řeka.. příroda je vykreslena dech beroucím způsobem a já se od toho nemohla ani na chvíli odpoutat.. ()

alexwill 

všechny recenze uživatele

Výpravu má pixar o úroveň nad ostatními, jako vždy. Ale pokud jde o příběh, dočkáte se jen plytké šablony rodinného průměru. Tradiční cesta za poznáním světa a sebe sama, lemovaná nejrůznějšími přátelskými i nepřátelskými postavami. Říznuto příběhem dinosaura a doby ledové, s mírným pokukováním po lvím královi. Jeden z nejslabších pixarů vůbec. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Hodný dinosaurus míří na nejmenší diváky. I ta jednoduchá, ale sympatická animace tomu napomáhá. Už jsem sice lehce odrostlý filmový nadšenec, ale stejně se mi to líbilo. Bylo to hezoučké a roztomilé. Příběh o ztrátách, o odhodlání něco dokázat, o důvěře, lásce, přátelství a tak. ()

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Moje děti ji milují a mně paradoxně (jako u spousty jiných pohádek) ani nevadí, když to slyším/vidím po čtyřicáté. Má to perfektní myšlenku prohození světa lidí a zvířat (dinosaurů), spousty zajímavých dialogů, pár opravdu povedených scén a celkově je to takové mile roztomilé, ne však přeslazené. Hvězdu navíc si zaslouží i český dabing, ten se povedl ;) ()

falcko88 

všechny recenze uživatele

Pekná myšlienka, ktorá je pomerne poučná pre deti, keďže je to natočené práve pre nich. Vtipné scény nasledujú tie smutné a naopak. Animák možno ako každý iný, ale pre tentoraz moje hodnotenie 4/5. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Co kdyby asteroid který vyhubil dinosaury nikdy Zemi nezasáhl? V takovém případě se dostáváme do světa pračlověka a dinosaurů. Dost mi to připomnělo Dinosaurus (2000), kde jde prakticky o to, že někdo kdo je podřazený a sám sobě nevěří dostane kuráž. Není to nic zázračného z čeho bych se měl posadit na prdel, ale hezky se na to koukalo, a i když je to více animák pro děcka, tak i tak dokázal zaujmout. ()

Kikyo 

všechny recenze uživatele

Nechápu tolik zklamaných reakcí. Já se na film těšila a dostala jsem podle traileru přesně to, co jsem čekala, ani o chlup víc či míň. Dávám 5 hvězd, protože mě tenhle animáč dojal a to nejen jednou. K Arlovi jsem měla zvláštní vztah už od vidění prvního traileru, hrozně mi připomíná našeho psa Milouše, který je celý on, od kukuče, přes zubatou tlamku po strašpytláctví prvního stupně. Za mě tam tedy bylo emocí více než dost... a úžasnou grafickou stránku filmu tady ani nemá smysl rozebírat. ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Ano, po stránce příběhu nic nového. Ale po stránce kvality animace se film jednoznačně líbit musí! Krásná oddechová pohádka, po které rodiče nemusí dětem nic vysvětlovat a celá rodina odchází z kina spokojena. Není to taková pecka jako "V hlavě", ale rozhodně to není jen "další průměrný animák". 4* ()

Sarinkaa31 

všechny recenze uživatele

Hledá se nemo akorát v jiném prostředí. A jak se říka:„opakovaný vtip není vtipem." Ani opakovany děj není dobrým dějem. Samozřejmě animace byla úžasná ale to bohužel nezachrání celý film. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama