Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 4

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal by som väčšie hodnotenie, pretože to fakt nie je zlé. Tento krát Pixar príbehom neohromí a doslova žiadny zlom, ani záblesk lepšieho príbehu sa tu nenájde. Toto je klasická road movie o dvoch stratených kamošoch. A presne to je najväčšie plus na celom Dobrom Dinosaurovi. Animácia je skutočne úchvatná, postavy a dobrý a zlý dinosaury zábavný a to k dobrému animáku stačí. Za mňa spokojnost. Plusom aj opäť skvelý slovenský dabing. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Soběstačné dobrodružství v zajímavém prostředí a se sympatickými postavičkami, jehož veškeré zvraty jsou ale slepě předvídatelné a neoplývající zbožňovanou pixarovskou kreativitou. Nápad s přeživšími dinosaury opravdu není špatný a jednotlivé scény jsou vizuálně perfektní až adrenalinové (souboje s pterodaktyly), avšak moment překvapení tentokrát citelně schází a celé je to, až na pár zábavných či potměšile bizarních výjimek, výhradně pro děti. Přesto pohodová pixarovská jistota za 70%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

První co vás práskne do oka je kontrast mezi krásně udělaným prostředím a až plastelínovými dinosaury. Představte si, že se vám v krásném prostředí ze Shreka objeví postavičky Wallace & Gromita, tak tak nějak mi to přišlo. Příběh je docela v pohodě, ale přeci jen. Zase je to o putování a hledání... Ač mám dinosaury rád i jako dospělák v kterémkoliv filmu, těch příběhů o ještěrkách už bylo docela dost. Dinosaurus, Země dinosaurů a jeho několikero pokračování atd, chtělo by to originálnější nápad ... A souhlas s přítelem gogo76, tady se dospělák moc nezasměje. Tvůrci na fóry pro dospělejší diváctvo či kino-eskortu pozapomněli úplně. Dětem se to ale líbilo, takže za mně je to průměř. Tři sražení pterodaktylové stačí ! * * * ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Veškeré filmařské úsilí bylo vloženo do opravdu precizní animace, leč se už nejspíše nenašlo místo a čas na pořádnější příběh, nějaké dospělácké vtípky či klasické pixarovské kouzlo. Samotné postavy jsou sice roztomilé a určené spíše pro menší diváky, ale koncept člověka jako mazlíčka, prezentace "zhuleného stavu" nebo trhání hlav broukům, nejsou úplně nejšťastnější volby. Podprůměrný animák s prvotřídní animací. [60%] | Kino - Prom. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie je to až taká strata času, ako by sa snáď podľa hodnotenia mohlo zdať. Zo začiatku milé, miestami úsmevné, neskôr viac vážnejšie a ku koncu aj posmutnelé. Myslím, že na túto rozprávočku treba tú správnu náladu. Dievčatám sa však páčilo. Príbeh o tom, čo by sa mohlo stať, keby meteor minul našu planétu a malý jaskynný chlapec by sa skamarátil s dinosauríkom, ktorý hľadá cestu domov. 70/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ani nádherná animace a pár výtečných fórů nemohou v mých očích na tomto filmu zakrýt, že mě v podstatě totálně minul - usínal jsem u toho, nebavilo mě to a vyloženě jsem trpěl českým dabingem (člověk samozřejmě chápe, že je to film primárně pro dětského diváka, ale já bych ten film prostě chtěl vidět v původním znění s titulky, leč mám smůlu, Falcon film uvádí do kin výhradně v českém dabingu - možnost vidět film v původním znění tu bude až za několik měsíců, až film vyjde na DVD, kdy na něj mezitím dávno zapomenu). Osobně bych asi měl tendenci se podivovat filmu, ve kterém se dinosauři chovají jak průměrná farmářská rodinka z amerického středozápadu, zatímco lidé vyjou na měsíc jako vlci a lezou po čtyřech (aby se v závěru nepochopitelně zvedli na nohy a odebrali se pryč jako někdo, kdo se pro bipedii rozhodl ve zlomku vteřiny), ale opět - člověk asi musí chápat, že jakéli racionálno zde dostává vydatně na frak, a tak nemá smysl nad čímkoli ve filmu moc přemýšlet. (Ostatně režisér snímku, Peter Sohn, prohlásil: "Jedná se o příběh chlapce a jeho psa – jenomže v našem příběhu je chlapcem dinosaurus a psem je chlapec."). Prostě to tam všechno je tak, jak to je, protože to asi tvůrcům přišlo vtipné, a soudě dle reakce dětského publika na včerejší předpremiéře, vtipné to připadá i cílovce, takže je vše v pořádku. Nakoupit colu & popcorn a vypnout mozek a na 100 minut se obrnit trpělivostí, a máte na jeden večer program pro děti. A kdo ví, možná to nakonec sedne i vám - já jsem se k tomuto filmu přece jenom nachomýtl spíše náhodou, animáky obecně nemusím, a tak mé 3 hvězdy je nutné brát spíše s rezervou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, či x-tá variácia na dôležitosť rodiny je to, čo očakávam od ďalšieho Pixaru. Funguje to stále po emocionálnej stránke veľmi slušne, ale nie je to už nič výnimočné a príbeh z praveku tiež nepatrí medzi tie najoriginálnejšie nápady, aké pod skákajúcou lampičkou dostali, viď napríklad rozdiel s minuloročným Coco. V krásne realisticky zobrazenej prírode tu poskakuje želatínové zelenô, na ktoré som si nejakú dobu musel zvykať, ale jeho psie oči nakoniec dostanú aj cynikov. Inak ale fajn zábava, zo zvieracej ríše ma najviac potešili hadie nohy. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nový, mnou tolik očekávaný animovaný film od Pixaru Hodný dinosaurus bohužel v mých očích zcela nezabodoval. Ovšem jak už jsme zvyklí, pixarovští tvůrci svých animovaných snímků hojně hrají na city diváka, což pochopitelně neminulo ani Hodného dinosaura. Hry na city ovšem nezachrání celý průměrný koncept tohoto animáku. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Byla by to hezká pohádka, kdyby už na začátku nebylo jasné, jak to dopadne. Nicméně pro děti je to asi adekvátní. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám u animáků celkem nízké nároky a pokud to není vyloženě pitomost, jsem schopen tomu napálit plný počet. Pixar se pak obzvlášť vyznačuje takovou kvalitou, která je mnohdy až tak vysoko, že je většinou v animáku ukryto dost k přemýšlení i pro ty odrostlejší kusy. U tohoto snímku jsem však se silami v koncích. I pro ty nejmenší, kteří už ve třech paří hry na mobilu, musí být tohle jen výsměch a celkový průser. Příběh bez nápadu a postavy bez duše. Takové kreslené Odcházení. 40% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Maximalne vycpely, kdysi genialni Pixar. Nejohranejsi klise pospojovane strojovou rezii. Navic poprve u Pixaru jsou postavy vymenitelne za cokoliv jineho a pribeh by se nemusel temer menit. Proc dinosauri? Mohli to byt vlci, brouci, auta, chodici stromy nebo treba aromalampy. Ze je za tim skakajici lampicka dava tusit jen uroven grafiky, jinak je to totalni becko, jake produkuje Francie nebo Nemecko na tucty. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pixar maratón sa pomaly ale isto blíži k zdarnému koncu a je teda čas, aby sme si niečo povedali o filme "The Good Dinosaur". Keď som ho videl prvýkrát v kine, tak som bol z filmu okey a považoval som ho za slabšiu Pixarovku. Neviem či za to môže fakt, že diváci v kine boli trošku nedisciplinovaní a nemohol som si film poriadne užiť, ale to nejdem rozoberať. Pointa je taká, že na mňa film urobil dojem, že je okey. No keď som si ho dnes pozrel znovu, popravde, je to o niečo lepšie ako som si pamätal. Okey, nebudem tvrdiť, že ide teraz o animovanú klasiku. Príbeh je predsa len dosť predvídateľný, videli sme ho veľakrát a sú tu scénky, ktoré sú absolútne ukážkový príklad toho, že tu máme klišé. A okrem toho dizajny našich zelených brontosaurov nie sú úplne najlepšie. Ale keď si to všetko dáme bokom, tak je to film, na ktorý sa mi pozeralo veľmi dobre. Pozadia a animácie spravené na nich sú absolútne nádherné. Skoro by som veril, že to natáčali v skutočných exteriéroch a vyzerajú vynikajúco. Na to sa môžem dívať stále. Náš hlavný hrdina Arlo je celkom dobrá postava a som rád, že sa počas svojej cesty musí niečo naučiť. Úvod filmu je trošku ako keď som pozeral už dávno "The Lion King, ale nijako zvlášť mi to nevadilo. Plus skutočne predstavuje Arlovho otca Henryho. Mám rád celú časť, kde sú prítomní Tyranosauri. To stojí za to vidieť a plus sú to moje obľúbené postavy filmu. Takže keď sa na ne film sústredí, je to super. Vizuálne sa mi páčia aj scénky so svetluškami. Pekne sa na to pozerá. A záver filmu tiež patrí medzi schopné a dobre spracované. Rovnako aj hudba. Hudba vo filme je nádherná. Keď si dám teda dokopy pre a proti, myslím si, že Pixar urobili dobrý film. Určite sa to nechytá na iné ich klasiky, ale nebránim sa pozrieť sa na tento film aj v budúcnosti. Hodnotenie: B ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednoduché putovacie dodbrodružstvo, ktoré nemá gagy, aby konkurovalo DOBE ĽADOVEJ ani wow (po slovensky fíha) efekt ako mal svojho času DINOSAURUS. Niekoľko podobenstiev je originálnych a celkovo filmík príjemne plynie, ale stále mi čosi našepkávalo, že Pixar už nejakú dobu prešľapuje na mieste... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Ne, vůbec. Ale jako ani animačně, ani hudebně. Vygenerovaná mimózní klišovina po všech stránkách. Předpokládám, že někdo přišel k mašině a zmáčkl tlačítko "vyrob film" se stejnou lhostejnotí jako já zmáčkl "play". Tak díky, ale s autopilotem i s celou mašinou jděte do háje. A já se taky vrátím tam, kam patřím. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když tu čtu ty komentáře některých "lidí", skoro mě až děsí, kolik neskutečných idiotů v téhle zemi je a kolik jich nám ukazuje své primitivní názory, jak lidské, tak co se týče filmových znalostí zde na CSFD. Mnohem kvalitnější, dojemější a zábavnější Pixarovka než nedotažý a nudný brak V hlavě. Překrásná animace, mile ujetý děj, výborný dabing. Příjemný mix hodně starého Dinosaura a Doby ledové. Mám rád tyhle milé a dojemné animáky, ve kterých je i smrt, děti se mají učit že patří k životu. Nějaký blb tu v komentáři píše, že mladší divák osmi let bude mít z filmu trauma :-D pusť pětiletýmu děcku Nekonečný příběh, nebo jako mě brácha pouštěl Predátora, Terminátora, Batmana a Dětskou hru...v první třídě...to zažiješ teprve trauma, nebo nevychováš dalšího rozmazlenýho sráče, kterejch je tahle doba plná.85%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na Pixar jako vždy vizuálně fantastická podívaná, (roztomilá animovaná zířátka, spojená s realisticky působivou krajinou) ale jinak spíše průměr určený spíše pro mladší publikum (i přes několik smutných scén). Geniality raných děl, nebo novinky "V hlavě" film zdaleka nedosahuje. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Fascinující kombinace tuctového příběhu a dechberoucí technické stránky. Cílovka - tj. caparti prvního stupně žákladní školy - bude nadšená, leč dospělý doprovod se bude místy nudit. Přesněji řečeno, nezbude mu, než se bavit jinak než prostinkým příběhem. A tady bude hodně záležet, jak moc vás baví sledovat technické provedení. A pokud ano, budete hodinu a půl u vytržení z NEJKRÁSNĚJŠÍ POČÍTAČOVÉ ANIMACE KRAJINY, JAKÁ TU KDY BYLA! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně animák, který je zcela určený malým dětem. Má jednoduchý děj, sympatické postavy, překrásnou animaci a hudbu. Co víc by si děti mohly přát? :) 90% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hodný dinosaurus je příkladem animáku, ve kterém je příběh potlačen na úkor precizní práce s animací. Film nabízí velice nádherné přírodní scenérie a celkově je vizuálně pěkně propracovaný. Avšak příběh je tím odtlačen mimo, což se někdy u podobných filmů stává, nicméně jsem čekal asi něco víc, a proto jsem se rozhodnul pro průměrné hodnocení. Přišlo mi, že film se nesnaží být ani vtipný, ale ani poučný, což je u tohoto žánru zarážející. Zkrátka jeden z mnoha filmů, u kterých si s časem člověk vybaví spíše formu než obsah. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama