Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 2

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Jako nic proti ničemu, ale tohle byl opravdu bizarní výlet do pravěku. Celý Dinosaurus, který z větší části vykrádá úspěšného Nema, na mě působil naprosto neharmonickým dojmem. Dokonalou přehlídku současné animace prostoupenou v širokých záběrech hor, lesů a startujícího ptactva kazí nedomyšlený příběh plný nelogičností a podivných setkání. Pohádce bych toto možná ještě dokázal odpustit, jenže jednotlivé záseky (scénárista si asi pravidelně šlehnul) se v průběhu času stupňují (triceratops, brouk, liška) a trhají film do nesouvislého toku obrazů, které neudrží pozornost ani těch nejmenších diváků. V celém roji roztodivných úletů tak za pochvalu stojí kromě animace jen mimicky vynikající Šput, nějaký ten vtip a dojemné finále, kde to alespoň trochu zavání starým dobrým Pixarem. Kouzlo starších věcí to však bohužel rozhodně nemá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nejlepší pixarovka, ale jak jsem se na snímek díval, tak na mě šla dobrá nálada, i když ten den jinak nestála za nic. Je to hezké, je to místy až moc přímočaré a je jasné, co se stane, ty emoce se po vás prostě chtějí, ale už jen pro tu úchvatnou animaci tenhle film stojí minimálně za to, abyste mu dali šanci. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodný dinosaurus je druhým Pixarem roku 2015. Stejně jako vždy se může opřít o parádní animaci, které vévodí především vodní scény. Stejně jako v posledních letech se může popřít o poměrně dětinský a jednoduchý příběh, který zaujme ty nejmenší, avšak neurazí ani postarší. Tentokráte však chybí ona parádní originalita, nápaditost příběhu či hláškovací orgie. Na druhou stranu nabízí Hodný dinosaurus přesně to, co chybělo filmu V hlavě. Máme tu jednoduchý nosný děj, který je nejen nesmírně zábavný, ale také dosti emotivní a po duši hladící. Druhá pixarovka roku 2015 tedy vyrovnává misky vah a nabídne sice jednoduché a zdánlivě nezajímavé dobrodružství, které má na druhou stranu perfektní spád, výborné postavy, vtipné momenty a hlavně mu nechybí emoce a podtržený rodinný duch. Kombinací obou zmíněných filmů bychom dospěli k dokonalosti, takhle mohu udelit pouze stejné hodnocení, jako pro film V hlavě, avšak za jíné kvalitativní položky Poctivé 4* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film je určen především dětem. Těm se bude líbit určitě. Chvilkami jsem se nudila. Nejsem už prostě cílová skupina, na kterou je to zaměřené. To byla velká škoda. Je to těmi postavami. Sednul mi jen ten člověčí Špunt. Prostředí, kde se postavy pohybovaly bylo krásně hyperrealistické. To mě uchvátilo. Takže, došlo k tomu, že jsem sledovala proměny okolní krajiny. Voda vypadala jako skutečna. Chtěla jsem si na ni sáhnout, jak mně fascinovala. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

V téhle době jsem zvyklá, že když si pustím animák, tak je vtipný. Třeba jako Lego příběh nebo Doba ledová. Tenhle teda nebyl vůbec. Dobrá, možná malinkato. Navíc celkem nesmylné zemědělské podnikání dinosaurů. Říkala jsem si, že by mě to nejspíš bavilo víc v deseti letech. Ale nevím, jestlli bych rozdýchala utrženou hlavu broukovi nebo snězené liščátko. Tak nevím, jestli to je pohádka pro dospělé nebo pro děti. Uvažovala jsem, že dám jen tři hvězdy, ale při větším zamyšlení to tak špatné nebylo, celkem mě to bavilo a párkrát i dojalo. Mě tomu prostě chyběl jenom ten vtip. Malý človíček byl ale hodně roztomilý. Ten se jim fakt povedl. Na začátku bych ho teda umlátila palicí, ale pak byl k sežrání. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Pixar si dává oddech. Krásná animace nepřebije slabý příběh, který, až na pár pro děti strašidelných momentů, nenabídne fakt nic nového. Film ale ubíhá velice svižně, takže stopáž se mi zdála ještě kratší, než je ve skutečnosti. Není tam ale ta přidaná hodnota, kterou Pixar vždy ve svých animácích má. Nápad, že asteroid mine Zemi, dinosauři nevyhynou a celá evoluce se bude vyvíjet jinak přímo vybízí k daleko odvážnějšímu projektu, vymýšlení různých kravinek, nových zvířecích druhů apod. To se mi zdálo hodně odfláknuté. Zbyl prostě jenom nádherně udělaný příběh o málo zajímavém putování nesourodé dvojice za svými blízkými. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

To čo predvádza pixar svojou animáciou, nemá obdobu. Tam je určite vrchol ladovca:)! Dejovo taktiež vycibrené, aj keď na dávne časy, keď animáky začínali, to nie je:). Suma sumárum, krásna štvorečka. Nazdar ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že pixarovky se vyznačují fantastickou animací, ale já vizuální zpracování tohohle filmu vážně musím vyzdvihnout. Ta řeka vypadala tak opravdově... No a příběh? Najdou se v něm okamžiky dojemné, vtipné, ale taky divné (po přečtení českých dabérů jsem měla hned jasno, Lukáš Pavlásek ;)). Nic přelomového, ale zvednutí nálady je zaručeno. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Animácia je samosebou nádherná, nič iné som od Pixaru nečakala. Ale ďalej ma iba šokoval. Zmätene som pozerala už v úvode filmu, ktorý mi predstavuje dinosauriu farmu, kde pestujú kukuricu. Dobre dobre, to som bola schopná prehliadnuť vďaka nádhernému prostrediu a milému Arlovi. Ale potom tam pribehne dieťa, čo sa chová ako pes, vrcholom tohoto nápadu je zavíjanie. Jediná scéna stála za to - keď malý dinosaurus vytvára svoju rodinu z vetvičiek. Neviem si však predstaviť, ako si deti vysvetlia zbytok filmu a ešte horšie vysvetľovanie, že neboli žiadne dinosaurie farmy a rozhodne nezaháňali dobytok. Viacej im prospeje, ak sa tejto rozprávke vyhnete. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Příjemná, přátelská, hodná a hezky barevná pohádka se zajímavým nápadem. Jako oddechovka úplně ideální. Nicméně nestane se tam nic tak mimořádného, co by mi utkvělo v hlavě a měla bych potřebu si snímek pustit znova. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pohádka se mi moc líbila, možná do konce o trošku více než pohádka V hlavě. Zasmála jsem se, pobrečela jsem si a dokonce jsem se i bála. Zajímavý námět a skvěle zpracované. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pixar bol pre mňa vždy zárukou kvality, no v tejto chvíli tam asi vždy už bude to "ale" - a to práve vďaka tomuto dinosauriemu filmu. Áno, po grafickej stránke to bola už klasicky paráda, ale príbeh ma teda vôbec ale vôbec nezaujal. Možno to bude tým, že nepatrím zrovna medzi nadšencov dinosaurov, ale tak celkovo bol ten scenár dosť neoriginálny a bohužiaľ čistá šablóna bez dôvtipu, ktorý tak často dokáže animáky povzniesť nad priemernosť. Bohužiaľ, toto bola slabota. Asi tak na 1*, ale za tú scénku so symbolikou rodiny (tá bola naozaj pekná) dáva ešte jednu hviezdu navrch. (no aj tak je to žiaľ asi najhorší snímok od Pixaru aký som dosiaľ videl). ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Tyrannosaurus rex jako honák, sauropodi jako zemědělci a předchůdce člověka jako pes, zní to podivně, ale vše vynahrazuje relativně dospělý a vážný příběh o hodném dinosaurovi co se až moc bál, vše je ale podané takovou dětskou formou. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která spíše zaujme menší publikum. Zpracování je ale pěkné a příběh nenudí. Neurazilo a dokázalo vytvořit úsměv na rtech. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příběh byl jasnou klasikou, s tradičním schématem, byť v neobvykle otočených rolích. Vyspělí, morálně a city na výši byli tentokrát plazi a na rovinu, hlavní hrdina není zrovna dojemně roztomilý. Také neplní regály hračkářství. Ale animace prostředí byla naprosto úžasná a konec tradičně a očekávatelně bral za srdce. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

obrovské zklamání,které je navíc umocněné tím,že něco podobného dokázali stvořit u Pixaru.Standardně nádherná animace je tady vyvážena naprosto sterilním,jednoduchým a v jádru hloupým příběhem,který bych do pixaru nikdy neřekl.Výsledek pak není ani vtipný,ani smutný,ale prostě jen divný a většinu času nudný.Upřímně doufám,že další pixarovka bude geniální pecka,protože tohle napravit dá dost práce...40% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Napadají mě pouze adjektiva vyjadřující průměrnost tohoto animáku. Snímek se nese ve smutném tónu, ale přesto neobsahuje jedinou emotivnější scénu a ani nepřijde s vyloženě překvapivým nápadem. Jediným pozitivem (a že je opravdu velké, ale i jediné) je animace prostředí, do kterého se ale zase vůbec nehodí samotné postavy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Od toho filmu jsem nic moc nečekal a přesto jsem z něj zklamán. Všechna ta klišé smrděla už od prvních minut a s každou další to bylo často jasnější a jasnější. Všechna ta klišé navíc perfektně podtrhl Disneyho velmi oblíbený roztomilý prvek "jeden rodič musí zemřít". To, co následovalo pak, byla strašně nudné putování jednoho malého a celkem nemotorného dinosaura, který potká lidské mládě chovající se jako pes (protože se to odehrává v alternativní realitě, ve které asteroid dinosaury nevyhubil a tak jsou stále pány světa, chápete) a ani jeden z této dvojice není bůhvíjak sympatický (to děcko už vůbec ne) a ani výrazný. Navíc tomu všemu zoufale chybí nějaký pořádný humor, spíš je to drama, které strašně vydírá city svojí hudbou a scénami typu zjevení ducha mrtvého rodiče (za zvuků teskné hudby, samozřejmě) apod. Objeví se tu kromě brontosaurů i tyranosauři a pterodaktylové (ostatní druhy asi chcíply), kteří ale v ději mají minimální roli a daly by se v pohodě škrtnout. A myšlenka je ta klasická prorodinná, která je v x jiných animácích, většinou i lépe podaná. Tohle se hlavně snaží strašně hrát na city (dětí, pro starší je v tom filmu minimum), ale jinak je to strašně nezajímavá nuda. Proč to vlastně vzniklo? Já souhlasím s odpovědí uživatelky Galadriel, cituji: Film, jehož příběh mi přišel vhodný jen k tomu, aby nám u Pixaru ukázali, jak nádherně umí nakreslit divokou přírodu. Podle mě to tak skutečně je, protože animace je zde opravdu na zatraceně vysoké úrovní a příroda je naanimovaná skoro až dokonale, hlavně třeba klasy obilí nebo hlína, jo, to je povedené perfektně. Ale ten zbytek? Možná to mělo být poetické putování malého dinosaura, které je ale tak kýčovité a vyděračské, že mě to nechalo naprosto chladným. A nejen mě, spousty jiných lidí. Doufal jsem, že dám aspoň 3*, ale abych je dal jenom za perfektní animaci? Sorry, ale to je jako hodnotit blockbuster jenom podle efektů, ale to ostatní do hodnocení nezahrnout, 2* ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama