Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 4

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Pěknej animáč, kterej mě sice ničím nepřekvapil, klasické schéma, ale taky mě v ničem nezklamal. I takové filmy musí být a je jedině dobře, že tento k nim patří. Prostě klasická pixarovka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Hodný dinosaurus zkrátil na 15min., tak si řeknu, že jde o klasický kraťas, kterým se nějaký nováček snaží přesvědčit studio, že by zvládl i celovečerák. A hodnotil bych vcelku vysoko, protože technicky je film zvládnutý velmi dobře. Jenže těch 15 min., které by na odvyprávění příběhu bohatě stačilo, nabobtnalo do více než 1,5 hodinového roadmovie, které sice zpříjemňovala postavička a la hyperdítě dítě z Croadsových, ale ani té scénář nedovolil překlopit film mezi komedie, jako byla aspoň Doba ledová. Potvrzuje to záměr tvůrců, udělat film jen a jen pro prcky. A aby to rodičům nebylo úplně líto, tak bylo aspoň na co se koukat. Animace krajiny, kameny, voda a spousta detailů, to vše jen malý kousek od hranice, kdy nepůjde poznat rozdíl od skutečnosti. O to víc pak "vyniká" podivně animovaný hlavní hrdina, který v takovém prostředí vypadá, jako by zběhl z Příběhu hraček. Celkový dojem ale není tak špatný, jak by se mohlo zdát. Kupodivu to funguje. Jen to tentokrát není rodinná komedie, ale "pouze" film pro děti 5-10 let. A pro ty si myslím, že bylo té superanimace škoda. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Rozhodně hlavním lákadlem pro mě byla animace a musím uznat, že jsem se často kochal tím, co všechno je schopný pod rukama schopných animátorů z Pixaru vypotit dnešní kompjůtr. Animace prostě skvělá... příběh je prostě takový z pixarovek asi nejslabší.. je to takové fakt dělané pro ty nejmenší diváky,kteří z rodičů ty peňouze na kino prostě vymámí, nebo je tam dotáhnou s sebou. Příběh slabší, ale i tak jsem rád, že jsem se na film koukl... ta animace je prostě skvělá a těším se na její využití u propracovanějšího kousku. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Takový opravdu dětský Pixar, který nenabízí nijak zajímavý ani nápaditý příběh, alespoň animace odpovídá očekávaným standardům. Tak nějak to celé působilo jako slabší odvar Doby Ledové a pro mě zatím jednoznačně nejslabší kousek, který nese podpis Pixaru. Škoda, i když jednou to přijít muselo. ()

metal.storm odpad!

všechny recenze uživatele

Veľmi zlé už od začiatku. Dobrý dinosaurus je mimo iné príšerne čaptavý, ufňukaný a nesympatický, aj keď je jasné, že práve sympatie sa tvorcovia snažia nútene navodiť. Animácia slabá, neverím, že nemohla byť lepšia. Ďalšia postava, ktorou je teda "človek-domáci maznáčik-pes-záchranca" je asi jediné malé pozitívum. Poňatie príbehu, kde človeka môže takýmto spôsobom niekto ochočiť je vtipné. No každopádne, ostatné postavy sú veľmi hlúpe, až trápne. Film pôsobí skôr ako vykrádačka. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nic jsem z toho nečekal a vida co z toho vzniklo milý animovaný filmek. Jo popravdě je to velká hra na city, ale já jsem tu hru sežral a to se u mně často nestává. Není to takové jaké jsem čekal a to je jen dobře. Je to vyspělý film ne žádná prvoplánová pohádka, která by měla děti jen nachvíli zabavit. ( 31.12.15/Cinema City/Sčítání lidu:25 ) ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Opravdu slabé na Pixar, co se příběhu týče, což je asi následek režisérských a scénáristických škatulat, ale i tak postavit film jenom na myšlence, že rodina je důležitá, už dneska opravdu nestačí ani na pohádku. Animace už klasicky bezchybná, prostředí skoro fotorealistické, ale jak jsem psal - nestačí. Loňská vlajková loď V hlavě naprosto zastiňuje v jakémkoliv ohledu. 2,5* ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Konečne jednoduchý animák pre menších aj väčších. Pre mňa veľmi milé prekvapenie. Jednoduchý, ale postačujúci dej. Animácia celkom ušla. Veľa dobrých nápadov a vtípkov. Možno trocha prepísknutý rozpočet, ale u animákov štúdio predsa rado zariskuje. Je to skvelá oddychovka a zábava, ktorú si zrejme v blízkej dobe zopakujem. Za posledné roky je to jeden z tých lepších animákov. 75% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Neprávem podceňovaná pixarovka, jež až příliš okatě opisuje postupy Nema. Příběh sice není nijak nosný a cílí spíše na menší publikum. Ovšem fanoušci dinosauříků si přijdou na své a dostanou příběh s velkým srdcem a nejkrásnější animací přírody vůbec (pravděpodobně nejlepší animace od Pixaru vůbec!). Odysseovský koncept je sice fajn, ale ve finále zamrzí, že tak propracovaný svět je jen letmě nakousnut. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film začne a člověk si říká,, páni ti se ale vyhráli s detajli,, pak přijde první pohled na dinosaury a...člověk si říká, to už asi neměli náladu, mám na to vůbec koukat? Jinak je to docela pěkná příjemná a i docela vtipná pohádka. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom s dětma a nelituju. Někdo mi říkal, hlavně na to neber dceru, no nevím proč, nám se to líbilo. Vzal jsem i její kamarádku a když spoiler tam ten malej pračlověk urval hlavu jídlu pro dinosaura, mohli jsme se počůrat smíchy konec spoileru Jasně furt to nemá na nejoblíbenější Frozen, nebo Na vlásku, ale z těch novot, asi jedno z nejlepších ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Několik hodně dobrých fórků, pár zajímavých nápadů a místy dost drsný a skličující scény, které si teda moc nedovedu představit, jak zkousává párleté dítě. Díky těm právě vážnějším částem jsem si film docela užil, ale dost bych si lámal hlavu s tím, kdy dítě zvládne tohle všechno pobrat. Asi něco kolem deseti, ale vtipy jsou zase už spíš pro protřelejšího diváka. Uznání si film ale zaslouží za to, jak málo prostoru stačilo, aby si divák obě hlavní postavy zamiloval. Film asi časem zapadne, ale já si ho někdy rád zopakuji spolu s dětským divákem. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Skutečně jde o to slabší od Pixaru. Nenabídlo to po příběhové stránce nic nového, ani úchvatného. Mluvící bíložravec, přátelící se s člověkem, který se chová úplně jako pes? Trochu divné. Vše se navíc točilo okolo „zbavení se strachu“ a to nijak inovačně, ani originálně. Když už nic, Pixar opět dokázal zaútočit na city, kterým jsem i já málem podlehl, ale nelze celé dílo nadhodnotit na základě jedné jediné opravdu silné scénky. V čem mám taky trochu zmatek, je ve spojení neskutečně realisticky propracovaných lokací a vůbec i detailů, v kombinaci s typicky karikaturním ztvárněním postav (ať už dinosaurů, či lidí). Vlastně mi to tam vůbec nesedlo a navzájem se to bilo. Ale i přesto, v té propracovanosti okolí se tvůrci naprosto překonali, protože bych sám nikdy neřekl, že se jedná o čistě počítačovou tvorbu. Celkově tedy skoro průměr a slabší Pixarovka, která jen vyplnila mezeru mezi dalšími, jistě originálnějšími a lépe zpracovanými tituly. 60% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nový adept na jeden z nejlepších animáků, vzešlých nejen z rukou velikána jménem Pixar? Zaručeně! Film jsem stáhl už v červnu 2016, aby si na mě půl roku počkal se svou čirou animační krásou, kreslící panenskou přírodu, která je snad ještě líbeznější než na skutečných fotografiích či videích a filmech. I když to kdekomu připadá jako film ryze vyrobený pro děti, mě to chytlo hned zpočátku a spousta dojetí i vtipných scén mou pozornost nepustily až do samotného konce. S klidem na duši přiznávám, že jsem měl v jistých momentech na krajíčku. Animovaná slast! ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Tri roky som sa Dobrému dinosaurovi pod vplyvom sklamaných ohlasov vyhýbal, aby som napokon zistil, že v skutočnosti o žiadny "prúser" ohromných rozmerov nejde. Samozrejme, v porovnaní s klenotmi, ktorými Pixar v minulom desaťročí zásoboval kiná, pôsobí tento film len ako mladší brat, ktorý nesporne patrí medzi najkrajších členov rodiny, no talentu veľa nepodedil a namiesto snahy ísť vlastnou cestou radšej lenivo odkukáva nápady starších súrodencov a ich rivalov. Robí to však s takou šikovnosťou a ľahkosťou, že mu to s prižmúrením očí dokážem prepáčiť. (75%)Slovenskému dabingu by do istej miery pasovalo podobné hodnotenie - drží si štandard, no v porovnaní s dabingom filmov Hľadá sa Nemo či Rodinka Úžasných mu niečo chýba. Predovšetkým mám pocit, že pred 10-15 rokmi sme mali silnejšiu generáciu detských dabérov, ktorých výkony pôsobili omnoho prirodzenejšie než to, čo predvádzajú mladé nádeje tohto remesla dnes. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, ve kterém se objevují psycho dinosaurus se svými "ochránci", T-rexové pasoucí stádo a lidé jsou zde, narozdíl od rozumných dinosaurů, zobrazeni jako zvířata. Tahle věc tomu dodala nejspíš ten největší šmrnc. Sledovat malého človíčka, který se chová jako pejsek byla asi ta největší zábava. Bohužel mi dějově nic extra nezasáhlo. Poklidné pokoukání, sem tam úsměv, ale nic víc. Co snad musí ale uznat každý je ta neuvěřitelná animace. Ta byla opravdu skvělá. Od děje jsem však čekala trochu více. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(43/2016) / State of art animácia, ale po predošlom Inside Out je dinosaurus hodne ústup z pozície lídra žánru. Predpokladám, že aj Pixar potrebuje občas trošku zvolniť. Aspoň je to ale pozitívny good feel animák ako vždy. A zo tri-štyri vtípky prvá liga. (5/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejméně povedená pixarárna vůbec.. Především jsem asi mimo záběr cílové skupiny – je hodně cítit, že jak příběh, dialogy, humor, tak i grafika, je směřována o hodně mladším ročníkům, než jsem já.. Dospělí divák odchází z kina neuspokojen, hodně malým dětem by se mohlo líbit.. Mohlo by běžet o víkendu v ranních hodinách místo pohádek pro děti (teda jestli je program stále stejný jako za mých mladých let) ;-) ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama