Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 3

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (299)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pixarovští rozhodně nezklamali. Animace povedená, stejně jako příběh, i když ta westernová tématika mi moc nesedla. Celý děj Vám pěkně zabrnká na všechny druhy citů - od radosti po smutek přes napětí. Rozjezdová pasáž je opravdu hodně vydařená a vtípky se to tam jen hemží. Opravdu takhle od srdce a z plných plic jsem se už dlouho nezasmál, proto přidávám ještě jednu hvězdičku navíc a zaokrouhluji nahoru na 4. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Ve filmu uhyne milující otec. Od té doby, co mi ujely nohy, podobné drasťáky odmítám! Konec spoileru. Býložravé stotunové hydry vyplodí potomstvo, z něhož je ten nejmenší tak nějak... nejmenší. Outsider. Chcípáček. Debílek. Bellamy. Prostě nadbytečnost, kterou by si ve skutečnosti řadový kytkožerný dýnosajr pěstoval jen jako cosi, co hodí směrem k predátorovi ve chvíli útoku, aby měl čas se schovat do nejbližšího hangáru, kaňonu nebo do lesa... za les. No neva, prostě to ve filmu chodí a svou natvrdlostí škodí tak dlouho, než se za pomoci osudu a hyperaktivní opičky promění v největšího frajera evr. Klasický rámec s krásnou animací. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia, to je však už dnešný štandard a film potrebuje i čosi naviac aj keď je to len pre deti. Príbeh je veľmi primitívny a otrepaný a bez ďalších dejových liniek je to dosť nezáživné. V nových animákoch sme si akosi zvykli, že sa pri nich zabavia deti i dospelí, tu však budú spokojné len deti. Pre mňa dospelého priemer, z detského pohľadu sú jeho kvality o čosi vyššie. Celkovo 70%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Soběstačné dobrodružství v zajímavém prostředí a se sympatickými postavičkami, jehož veškeré zvraty jsou ale slepě předvídatelné a neoplývající zbožňovanou pixarovskou kreativitou. Nápad s přeživšími dinosaury opravdu není špatný a jednotlivé scény jsou vizuálně perfektní až adrenalinové (souboje s pterodaktyly), avšak moment překvapení tentokrát citelně schází a celé je to, až na pár zábavných či potměšile bizarních výjimek, výhradně pro děti. Přesto pohodová pixarovská jistota za 70%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

16. celovečerní Pixar Celé to vypadá, jakoby chtěli napravit staršího Disney Dinosaura a tentokrát to udělat správně. Otázka je, zda to bylo nutné. Hodný dinosaur je kombinací podivných prvků, téměř fotorealistické přírody, extrémně kontrastně (až primitivně) stylizovaných dinosaurů a lidí, kteří se chovají necivilizovaně, zatímco dinosauři mají vlastní farmu. Z výchozí premisy "co by bylo, kdyby..." se dalo udělat něco smysluplnějšího. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o první případ, kdy studio Pixar vydalo dva celovečerní filmy v jeden rok. Prvním filmem vydaným před snímkem Hodný dinosaurus byl film V hlavě (2015). (Patw)
  • Režisérem filmu byl původně Bob Peterson a datum premiéry byl stanoven na 30. května 2014.  Peterson měl problémy, jak správně pojmout třetí část filmu, a tak byl z režisérského postu sesazen a premiéra odložena na listopad 2015.  Aby měli tvůrci více času na dopracování snímku, byla premiéra filmu Hledá se Dory odložena na červen 2016. Peterson se pak ujal jiného snímku pro Pixar, zatímco Denise Ream nahradil Johna Walkera jako producenta a 21. října 2014 byl Peter Sohn oficiálně jmenován novým režisérem. Děj filmu byl poté upraven a některé původní myšlenky naprosto odstraněny, jako ta, že dinosauři budou farmáři. Naopak byl přijat nový koncept, že příroda bude sama o sobě protivníkem hlavním postavám. (Patw)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama