Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rob (John Cusack) si ve svých třiceti letech uvědomuje, že neví, kam ve svém životě směřuje. Po odchodu přítelkyně Laury (Iben Hjejle) se Rob dostává do krize a přemýšlí o tom, co vedlo k tomu, že ho všechny dívky opustily, že nedokončil vysokou školu, a že skončil jako majitel obchůdku s gramodeskami, kde zaměstnával dva podivínské hudební fandy. Rob začne přerovnávat svou soukromou sbírku gramodesek a rekapituluje jednotlivé okamžiky svého sexuálního životy spojené s různými songy a hudbou, kterou v té době poslouchal. Postupně ale dochází k závěru, že jeho neúspěch se ženami není jeho prokletím, ale jen výsledkem nedorozumění. Jeho snaha získat Lauru zpět je přeci jen korunována úspěchem a zdá se, že krize konečně ustupuje... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Příjemně ukecaná, cynická romantika, kráčející v šlépějích klasiky žánru Singles v tom nejlepším slova smyslu. John Cusack možná nepatří k nejcharismatičtějším hercům na světě, ale možná i právě proto mu tuhle roli uťáplého under-achievera budete věřit - taky proto, že v něm velice pravděpodobně uvidíte něco ze sebe. Jinak jsem si upřímně užil všechny aspekty příběhu - Robovu sebepoznávací cestu do své minulosti; chemicky velice uvěřitelný příběh hlavní dvojice i odlehčující epizodky v obchodě s Barrym a Dickem. A nahrávky, samozřejmě... 80% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle názvu to vypadá na strašnou romanťárnu, ale je to spíš taková manťárna. Hrozně ukecaná nekomedie s milionem odkazů na různé hudební skladby, interprety a spojitosti. Až se v tom člověk docela lehce ztrácí a hlavně se nudí, teda já jo. I když po hudební stránce ten výběr skladeb není vůbec špatnej. Ale v podstatě jedinej, kdo mě tam vždy pobavil, byl Jack Black, kterej je na hudbu vesměs úchyl. Cusack, kterej často mluví k divákovi, nebyl nikdy můj oblíbenej herec, ale né že by mu hraní nešlo, prostě mi moc nesedí. Laura v podání dánky Iben Hjejle moc nezaujala. Kdyby se to víc točilo kolem krásné Lisy Bonet, byl bych mnohem spokojenější. Takhle zůstanu na suché jedné hvězdě za to, že to nebyla uplná vyloženě sračka... ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na "romantickou komedii" se jedná o dosti povedenou záležitost. Scénáře k tomuhle žánru bývají často velmi tupé. Tady má náš hrdina povahu, chyby i klady, se kterými statečně bojuje. Je myslící bytostí a dokonce se i vyvíjí. John Cusack svého rozkolísaného chlapíka hraje s chutí. Vypráví sice příběh rozchodů se svými bývalkami, ale řeší se tu ta hlavně ta poslední. Je už to tak na světě, že ženská vždycky potřebuje mít pocit, že vztah někam směřuje. Jakmile má pocit, že tomu tak není, uteče. Přitom chlapi si stagnace vztahu, stejně jako náš hrdina, většinou vůbec nevšimnou. Vyhovuje jim to. A náš hrdina je překvapen a trpí ve svém obchodě s gramodeskami, mimojiné nádherném krámku, provázen spoustou příjemné muziky a dvojicí ujetých zaměstanců. Samozřejmě ale zásadní zvraty romanťáku jsou splněny do puntíku, není to art movie, že? Celková filozofie snímku mi dost sedla, i když šlo o mainstream, zaváněly z toho tóny nezávisláku. Příjemné. 80% ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Hornbyovská adaptace s poměrně rozpačitým rozjezdem, která se ale rozvine v hodně příjemnou podívanou. Důležité je, že ve filmu zůstalo Hornbyho zlehčování a nadhled, stejně jako citlivost a melancholie. A navíc ta všudypřítomná muzika, která tvoří kulisu celého hrdinova života, vyšinutý Jack Black... Byla jsem spokojená. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

"Nezáleží na tom, jací jsme, ale co se nám líbí" - Skvělý rozchodový film z prostředí obyčejného obchodu s vinylovými deskami, z části vyprávěný přímo hlavním hrdinou. Film je jeden z důvodů, proč mít rád Johna Cusacka. Ale ani ostatní herci nestojí pozadu - od Robových kolegů (Todd Louiso, Jack Black) po "Segala s culíkem" (Tim Robbins). Film je navíc doplněn špičkovým soundtrackem a "živým" vystoupením Jacka Blacka. Celkově má skvělou atmosféru a byl jsem příjemně překvapen absencí pro romantickou-komedii typického happyendu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co se Robovi zjeví Bruce Springsteen, pronese: "Good luck, goodbye". Těmito slovy končí písnička Bruce Sprinsteena – „Bobby Jean“. (HappyTez)
  • Toto je už osmý film, ve kterém si společně zahráli sourozenci John Cusack a Joan Cusack. (HappyTez)

Související novinky

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

26.09.2018

Remake kultovního filmu s Johnem Cusackem (Identita) Všechny moje lásky našel hlavní hrdinku. Ztvární ji herečka Zoe Kravitz (Sedmilhářky, Šílený Max: Zběsilá cesta). Projekt se momentálně chystá… (více)

Reklama

Reklama