Reklama

Reklama

Nejrychlejší Matěj na světě

(studentský film)
  • angličtina The Fastest Matthew in the World (neoficiální název)

Obsahy(1)

Matěj stále něco nestíhá. Ráno ani nestihne pořádně odejít z domu a už je zpět, protože něco zapomněl. Slíbí několika lidem, že k nim určitě přijde. Má to jeden háček. U všech by měl být zároveň. (Snorlax)

Recenze (6)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A hele, ona to nakonec nebyla reklama na paštiku, ale dosti dobrá, lehce střelená komedie! Hlavní představitel mě skoro celou dobu solidně bavil a rozhodně to nebylo jeho pruhovanejma ponožkama. Co trošku nechápu je přímá pohádkovost, přeci jenom by tomuhle slušel spíš nádech ještě větší absurdity , navíc je obsazení ska (nebo jakéže) kapely a večírek, nebo co to bylo, podle mě v pohádce docela nevhodné, ale pokud by někdo příště přidal na plyn, zvýšil kadenci a zároveň to celé pojal vážněji, tak budu rád, když se ku mě dostane výsledek. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Koukám, že na FAMU můžou studovat ti, kteří udělají talentové zkoušky, nebo ti, kteří si to zaplatí. Tomáš Pavlíček bude zřejmě z hodně bohaté rodiny. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Mohl bych zde napsat podobný komentář jako k autorově předchozímu krátkému filmu Pravidelný odlet - i zde mi vadila hodně roztřesená kamera a Pavlíčkovo nepřesvědčivé herectví, byť oceňuji jeho nasazení (scény typu "pád do vody" nebo "rozhled ze skály" naznačují, že si tvůrce při natáčení asi "užil" i nějaký ten adrenalin). Naopak mě vyloženě nadchly zvolené lokace a výskyt hudební skupiny Volant, jejíž hudba film skvěle doplňuje. Samotný závěr s olbřímím houpacím koněm potom hodnotím jako sympaticky vtipný bizar, který se mi vcelku líbil. Celkově si myslím, že to není špatný kraťas, ale působilo to na mě bohužel dost amatérsky, a nepřišlo mi to ani tak vtipné, jak jsem původně čekal (výtka samozřejmě zcela subjektivní). Mimochodem Alžběta Tučková v roli Matějovy přítelkyně se mi hodně líbila, stejně jako označení filmu (v úvodních titulcích) jako "bakalářská pohádka" a závěrečné "vyhoupáno s láskou". ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Tragikomická mozaika lidského bytí chudáka Matěje. Ve filmu účinkují i národní umělci ze skupiny Volant. Pokud taky někam pořád spěcháte, tak lze tento krátký snímek rozhodně doporučit. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama