Reklama

Reklama

Buď ich zabiješ, alebo sama prídeš o život! Slepá žena bojuje o svoj vlastný život aj majetok, keď ju  po vianočnom večierku v byte ohrozujú dvaja sadistickí zlodeji diamantov, ktorí sú pre šperky schopní aj zabíjať.
Sara Frostová je zrakovo postihnutá fotožurnalistka, ktorú prenasleduje tragická minulosť. O zrak prišla v Afganistane ako vojnová reportérka. Stráni sa sveta aj spoločnosti a žije osamelo vo svojom luxusnom apartmáne s krásnou vyhliadkou na streche mrakodrapu v New Yorku.
Zlo si však nájde spôsob, ako sa votrieť do jej života. Práve na Štedrý večer sa uhladený sadistický kriminálnik Hollander a jeho impulzívny komplic Chad rozhodnú zaútočiť na Sarin byt, aby v ňom našli ukradnuté diamanty, ktoré tu niekde ukryl ich parťák po lúpeži. Sara sa ocitla v pasci vlastného izolovaného bytu, uväznená a odrezaná od okolitého sveta. Slepá žena musí v sebe nájsť dostatočnú vnútornú silu, aby dokázala čeliť nekonečnému fyzickému a psychickému utrpeniu, ktorému ju podrobia zločinec a jeho neľútostný komplic. Sara zúfalo bojuje o svoj život. Buď votrelcov zabije, alebo sama príde o život. (TV JOJ)

(více)

Recenze (25)

kingik 

všechny recenze uživatele

Může v dnešní době fungovat thriller s nevidomou ženou v ohrožení, který dejme tomu nepřináší do žánru nic nového? Ano, proč by nemohl. Film si bere znatelnou inspiraci ze spřízněného kusu "Čekej do tmy" a stejně jako jeho předchůdce bojuje s divadelním minimalismem, kdy výjma kratičkého úvodního zastavení v Afganistánu a zanedbatených pouličních sekvencí, divák neopustí s hlavní hrdinkou a dvěma psychopaty luxusní byt s krásnou vyhlídkou. Slavné producentské duo bratří Weinsteinů pro režii poměrně přímočarého thrilleru angažovalo Josepha Rubena, který je osvědčeným specialistou na tento typ filmů. Ten je spolu s hercem, Michaelem Keatonem, který si zahrál psychopata, také výkonným producentem filmu. Během filmu se role, kdo je větší sadistický psychopat, než ten druhý obrátí, což je asi největší originalita filmu. Oba jsou to bývalí komplici přítele slepé Sáry, která o zrak přišla v Afganistánu, kde byla válečnou fotografkou. Uhlazený Hollander a impulsivní mladík Chad si do bytu přijdou pro diamanty, které měl jejich parták někde ukrýt. A k vydobití toho, co jim náleží, použijí násilných a mučících metod, které nejsou tak přes míru, jak by se jeden mohl domnívat. Asi nejpamátnější bude "waterboarding" a jinak dvojice ženu většinou méně čí více úspěšně nahání v bytě i mimo něj, což je dost zvláštní vzhledem k jejímu handicapu. Vnějškově Michelle Monaghan silně připomíná Sandru Bullock a podobným způsobem i hraje. Tu slepotu to chtělo vylepšit. Hrdinka má totiž zrak jako zdravý člověk, což je samozřejmě nesmysl. V průběhu filmu jsem však nedostatky přestal počítat, protože nasazené tempo a napětí filmu ani na chvíli nepolevovalo. Keaton byl velmi solidní psychopat a kdyby i Andrew Walker zůstal příjemně vyšinutým, jakým zpočátku byl, tak by to byla hodně intenzivní dvojka. Po technické stránce je film natočený kvalitně, ale je znát, že Ruben přece jen vyznává starou režijní školu a cestu přílišných moderních postupů nerazí. O něco horší to bylo s nasvícením filmu. Kamera oku úpně nelahodila. Hudební a adekvátní podkres dodal ostřílený skladatel Mark Mancina. Konec filmu respektive poslední záběr byl symbolikou ke Keatonovu účinkování v roli Batmana. Kdo viděl "Batmanův návrat", tak si možná vzpomene na záverečnou scénu s kočkou, kterou si v potemnělé uličce do náručí vezme milionář Wayne. Na konci tohoto thrilleru i během něj se také objeví černá kočka avšak příliš dobrého už tentokrát Keatonovy nevěstí. Jestli opravdu tvůrci závěrečnou sekvenci věnovali všem "batmanovským" kočkám úmyslně nebo jen já si to domýšlím, to není jisté, ale závěr filmu byl i tak působivý. Pokud máte rádi napínavé thrillery s námětem ohrožené slepé hrdinky v sevření kriminálníků a nevadí vám, že tady už v jiných podobách byl, tak je to přesně film pro vás. Nepřináší nic objevného, ale při své napínavosti,občasné nepředvídatelnosti a zručné režii i snesitelným hereckým výkonům, rychle uteče. Mé hodnocení: 80% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného se bohužel nekonalo, ale i tak jde o vcelku obstojný thriller. Herecké výkony jsou obstojné a přestože se tu dá narazit na několik nelogických prvků (útěk slepé ženy po schodech – chtěl bych to vidět na vlastní oči v takové rychlosti), mělo to místy i jakžtakž snesitelnou atmosféru. Michael Keaton i Barry Sloane coby násilníci si nevedli špatně, no a na Michelle Monaghan se pěkně dívalo. Já bych se klidně nebál i lehce přitvrdit, když došlo na násilí, bylo vidět, že se toho tvůrci nebáli – jenže oni zvolili poněkud „jemnější“ průběh a spokojili se jen s pár násilnými scénami. Takže podívat se na tento film určitě dá, ztráta času to pro mě nebyla. Ale potřeboval bych to ještě někdy vidět znovu? To asi ne…50% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Kdo se těšil na návrat Michaela Keatona, případně v dobách minulých zručného režiséra Rubena, bude zklamán. Kdo očekává thriller s kapkou atmosféry alá Čekej do tmy, bude zklamán taktéž. Celé to působí jako když to studio vyfluslo do světa dřív, než by samotní tvůrci viděli jak to celé pohromadě vypadá.. celá zápletka je směšná a Michelle Monaghan se svou snahou hrát nevidomou tomu nasazuje korunu. Nakonec to zachránil jen ten Keaton ve scéně s kočkou. Je to blivajz. 4/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Penthouse North je zábavný slepecký thriller, ale zábavný jinak, než tvůrci chtěli. Místo abych byl napnutý a užíval si nervydrásající momenty, spíš jsem se pochechtával a kroutil hlavou. Postavy jsou totiž strašně hloupě napsané. Michelle Monaghan se v jedné chvíli nechá skoro přejet a v druhé chvíli slyší trávu růst takovým způsobem, že by jí záviděl i Daredevil. Bytem samozřejmě běhá jak srnka a dát jí kuši, tak z jablka na hlavě mladého Tella sestřelí šťopku. Párek zloduchů je prozměnu dvojice úplných pitomců, kteří se při pacifikaci nevidomé rašple navzájem div nezabijí. Jako thriller to v žádném případě nefunguje, ale jako parodie to docela pobaví. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bez citlivosti na světlo....... Ta prvotní pasáž mě celkem zarazila. Nejdříve se chová jako by byla slepá už léta, ale jeden malý incident, ona si vytáhne svou "pomocnici" a od té chvilky se chová hůř než normální slepec. Kam se podělo to sebevědomí? Ano později bude ve stresu, ale před tím? Tak že první pasáž je trochu podivná, ale pak se to rozjede. Hlavní hrdinky je vám líto, ne proto, že je slepá, ale proto, že už si své peklo prožila v Afgánystánu (úvod filmu), tak proč by si to měla prožívat zase. Ale kdyby to nebylo, mohl by být konec příběhu. CITÁT - Co se ti stalo s foťákem?.......... Má to díry jako čtrnácti patrová budova oken, kočku z toho vyhodit, tak někam zapadne cestou dolu. Jako komorní drama to nefunguje, akční to také není a napětí to totálně postrádá. Nevybočuje to z již stokrát viděného. Povedené herecké obsazení a celkem slušný hudební doprovod. CITÁT - V tom hlase slyším něco, co tam před tím nebylo......... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Kolikrát to už tady bylo-příběh o tom jak se žena nemůže dostat ze svého bytu a drží jí tam nějací maniaci.Jediné čím je to zajímavější je pro mě účast Michaela Keaton,který byl i jeden z producentu a to hraní na strunu války v Afghánistánu zde taky nemuselo být.Za mě 40 % a dvě hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, je to celkem jasné, jak se to bude celé vyvíjet, ale to nic nemění na tom, že to je pořád kvalitně natočený snímek. Chybí tomu trochu lepší drive, postupně to začíná být trochu nudné a jednotvárné, ale Michael Keaton jako šmejd rozhodně stojí za to. Nějaké propojení s afghánskou válkou je celkem zbytečné, protože tenhle snímek funguje hlavně jako komorní thriller. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku celkom dobrý nábeh na kvalitný psycho-thriller, no napokon to trestu hodne zahodili a stal sa z toho úplne priemerný priamočiary thriller bez akéhokoľvek prekvapenia. Dokonca aj to napätie sa mi zdalo úplne také umelo vytvorené. Jediné čo pôsobilo napínavo boli nedôverčivé vzťahy medzi dvojicou vydieračov, ktorí napokon doplatili na svoju chamtivosť. No nič, pozerateľné to bolo, ale dojmy to vo mne nezanechalo žiadne. Za pár dní si už asi ani nebudem pamätať, že také niečo som pozeral... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kromě Money train nemá J.Ruben na svym kontě žádnej další nadprůměrnej film.A tady mu navíc pomohly dva nesmírný sympaťáci,Harrelson a Snipes.Penthouse je hodně přízemní,spíš televizní film,kde hraje šest herců,žádnej nevybočuje ze šedi,klišovitý,laciný,spíš podprůměr.Zejtra už ani nebudu vědět,že sem to viděl.40%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hlas Petra Rúfusa dabujúc Keatona tomu filmu dáva hviezdu navyše. Ten to proste drží. Myšlienka nie zlá, prevedenie mierne lacné, ten úvod asi zhltol najviac love. Zase film o troch postavách a jednej tupej sestre čo nechápe signály, ktoré gradujú postupne napätie. Trochu ale mrzí ten ako keby ukvapený a narýchlo zbúchany záver so všetkými dostupnými klišé. Rozhodne som sa ale mocne bavil na tých hláškach a ako príjemná Bčková jednohubka je to strávitelné. Silné 2 z 5 ()

PetrVabruscak 

všechny recenze uživatele

Za posledních bezmála 10 let, když se někde Michael Keaton objeví (ne moc často), tak patří k příjemnému osvěžení nebo vůbec k tomu nejlepšímu, co ve filmu existuje. Samotný film neni vůbec originální a protože jsem nedavno viděl daleko propracovanější film Čekej do tmy (1967), který mi úplně nenadchl, tak ani s tímto nepujdu s hodnocením nahoru. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Našla jsem si zálibu v M. Monaghan, nevím proč mě tak fascinuje, ne že by to byla herecká bohyně, ale ten její pohled zabíjí. Co se týče Penthouse North, řekla bych, že je dost jednotvárný, na začátku zjistíte o co jde, a potom se to celé táhne v jednom duchu.. Možná ten závěr trošičku naplní mezeru. Jinak průměr. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

To má být remake "Čekej do tmy" ? - Jestli ano, tak je to hodně špatný vtip. Divák ví, co příjde, ale jistou atmosféru to má. Hlavně díky Keatonovi, který sem tam udělá výstižné gesto a tím osvěží nudný scénář. Dyť už taky hraje nějakej ten pátek. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina bola vcelku napínavá, nijak originálna so slabým (ne)hercom v úlohe násilného hajzlíka, ktorému som neveril ani jediný hraný moment, ale napriek tomu to malo svoju atmosféru. Body išli samozrejme nahor od momentu čo sa objavil Keaton. On patrí vo filmoch v ktorých hraje vždy ku tomu lepšiemu. Takže hodinu to držalo slušné tempo, ale kde sa vzal tu sa vzal...zrazu došiel scenáristom dych. Že ako sa to prejavuje ? Pozor spoiler...chlapík vydiera slepé dievča, ktorému pred hodinou zabili snúbenca zhodením mačky zo strechy. Pozor to nie je koniec, keď to urobí, tak vrah jej snúbenca mu vynadá do šialencov zato, že zabíja nevinné mačky. To že on podrezal chlapíka nič netušiacej slepej babe, ktorú následne ohmatával a vyhrážal sa jej smrťou a medzi tým zabil ešte nejakého vrátnika je už vedľajšie. O detailoch ako napríklad že celé sa to dialo na Silvestra keď boli v uliciach tisíce ľudí, v bloku rezali trezor čo muselo narobiť hluk jak na stavbe a nikomu v dome to nevadilo...no nič, už som malicherný. A tu niekde sa zo slušného béčka stalo céčko. Alebo to bolo už skôr, len som si to nechcel pripustiť ? ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Slepa zenska chodi cely film od niceho k nicemu a tvari se dulezite. Nulova atmosfera, cele se to prakticky odehrava v jednom byte, proste nedivatelne. ()

Reklama

Reklama